Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

X11E02 – Életünk után a virtuális valóság

  • TV GO
  • 2018. 01. 12., 22:05

Chris Carter a 90-es években precízen fogalmazta meg a 21. század késő tízes éveinek legkínzóbb kérdéseit, most pedig úgy tűnik, hogy 2030-40-re is van egy kiábrándító elképzelése.

Az X-akták új epizódjai láttán felsejlik néhány emlék az ősidőkből, sőt néha kifejezetten az az érzésem, hogy a készítők előszeretettel hozzák vissza a feledés homályába veszett epizódok témáit. Ez persze nem baj, pláne akkor, ha a fejezet nem fajul trollkodásba, vagy nem fojtják bele egy pohár retróba.

Az előző epizódhoz képest néhány héttel később játszódó felvonás (ugye a 2016-os részek dokumentálhatóan valós időben zajlottak, tehát meg kell kezdeni a felzárkózást) Mulder otthonában nyit, ahol a kanapén szundizó párost egy furcsa MMS ébreszti álmából. A telefonból egy régi jó barát kér segítséget pixeles maszat formájában, aki a sorozat szerint már 15 éve halott. A rejtélyes jelenség egy kétségbeesett segélykérés egyben.

A heti történet központi témája a halál utáni élet, abból is a hamiskás. Az a fajta, amikor az életedben magad mögött hagyott digitális nyomokból, illetve a kiolvasott emlékeidből összegyúrnak egy világot, majd abba visszadobnak, mint egy kísérleti nyulat. A 21. század embere a pillanatnak él, de a hallhatatlanságra tőr. A sztorival kapcsolatos dilemmát már mi is boncolgattuk, de ha már sorozat, akkor a Black Mirror. Amit itt látunk,nos,az lehet közelebb van, mint gondolnák! #szimuláltelme2030 #szimuláltélet2040

És most kiosztok néhány dicséretet! Megnyugtató megoldás született a Mulder-Scully viszony bemutatására és működtetésére. Muldert megtanulták kisminkelni, így kb. évekkel üdébben néz ki, mint mostanában bármikor. A páros közti kémia továbbra is stabil, az egymásközti poénok is természetesek, olykor mosolyogtatók.

A feszes vágás és a mozgalmas akciójeleneteknek köszönhetően az X-akták átlépett a 21. századba, ami jól is áll neki.
Az új antipólus egyik szervezőjét Barbara Hershey alakítja, akitől a hideg ráz annyira jól hozza a gonosz főbanya figuráját, azt a fajtát, akiből simán kinézem, hogy 9 résszel később gyíkemberként fog lelépni a Földről.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!