Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

X11E02 – Életünk után a virtuális valóság

  • TV GO
  • 2018. 01. 12., 22:05
  • Sci-fi

Chris Carter a 90-es években precízen fogalmazta meg a 21. század késő tízes éveinek legkínzóbb kérdéseit, most pedig úgy tűnik, hogy 2030-40-re is van egy kiábrándító elképzelése.

Az X-akták új epizódjai láttán felsejlik néhány emlék az ősidőkből, sőt néha kifejezetten az az érzésem, hogy a készítők előszeretettel hozzák vissza a feledés homályába veszett epizódok témáit. Ez persze nem baj, pláne akkor, ha a fejezet nem fajul trollkodásba, vagy nem fojtják bele egy pohár retróba.

Az előző epizódhoz képest néhány héttel később játszódó felvonás (ugye a 2016-os részek dokumentálhatóan valós időben zajlottak, tehát meg kell kezdeni a felzárkózást) Mulder otthonában nyit, ahol a kanapén szundizó párost egy furcsa MMS ébreszti álmából. A telefonból egy régi jó barát kér segítséget pixeles maszat formájában, aki a sorozat szerint már 15 éve halott. A rejtélyes jelenség egy kétségbeesett segélykérés egyben.

A heti történet központi témája a halál utáni élet, abból is a hamiskás. Az a fajta, amikor az életedben magad mögött hagyott digitális nyomokból, illetve a kiolvasott emlékeidből összegyúrnak egy világot, majd abba visszadobnak, mint egy kísérleti nyulat. A 21. század embere a pillanatnak él, de a hallhatatlanságra tőr. A sztorival kapcsolatos dilemmát már mi is boncolgattuk, de ha már sorozat, akkor a Black Mirror. Amit itt látunk,nos,az lehet közelebb van, mint gondolnák! #szimuláltelme2030 #szimuláltélet2040

És most kiosztok néhány dicséretet! Megnyugtató megoldás született a Mulder-Scully viszony bemutatására és működtetésére. Muldert megtanulták kisminkelni, így kb. évekkel üdébben néz ki, mint mostanában bármikor. A páros közti kémia továbbra is stabil, az egymásközti poénok is természetesek, olykor mosolyogtatók.

A feszes vágás és a mozgalmas akciójeleneteknek köszönhetően az X-akták átlépett a 21. századba, ami jól is áll neki.
Az új antipólus egyik szervezőjét Barbara Hershey alakítja, akitől a hideg ráz annyira jól hozza a gonosz főbanya figuráját, azt a fajtát, akiből simán kinézem, hogy 9 résszel később gyíkemberként fog lelépni a Földről.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Sci-fi

Filmek Neked!

Fekete hattyú

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2009)

Vérző szív

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi (2015)

The Greatest

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2009)

Benjamin Button különös élete

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2008)