Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mennyit ér SpongyaBob valójában?

  • TV GO
  • 2015. 06. 27., 13:00

Nem titok többé, mennyit is keres Bikinifenék vidám lakója, SpongyaBob a figurája köré épült gigászi iparág segítségével.

Tizenhat éve bukkant fel először a képernyőn Bikinifenék vidám lakója, SpongyaBob. Ezen idő alatt nem csupán kedves mesehősként szórakoztatta a nézőket: gigászi iparág is épült köré, melynek köszönhetően mára az egyik legismertebb és legtöbbet érő márka lett. A TV GO kínálatában is megtalálható Paramount Channel számba vette, mekkora értéket képvisel Spongyabob a képernyőn innen és azon túl.

8 MILLIÁRD DOLLÁR

Évente ekkora bevételt hoznak a SpongyaBob-termékek. A paletta rendkívül széles: a tolltartótól kezdve a bögrékig számtalan árucikken ott virít a figura arcképe.

Még SpongyaBob-os szemüvegünk is lehet (Forrás: Ed Zurga / AFP)

700, SOKAT FIZETŐ PARTNER

Világszerte több mint 700 vállalat szerződött le a SpongyaBob jogtulajdonosaival, hogy promóciókban, termékeken vagy egyéb kreatív módon használhassák a gyerekek kedvenc mesehősét.

REKLÁMÉRTÉK: 813 MILLIÓ DOLLÁR

Csak azzal, hogy különböző termékreklámokban feltűnt, a TNS Media Intelligence adatai alapján SpongyaBob négy év alatt 813 millió dollár tiszta bevételt hozott a gyártó stúdiónak.

Autóversenyt is rendeznek a tiszteletére (Forrás: Jonathan Ferrey / AFP)

FÉLSZÁZNÁL TÖBB KITÜNTETÉS

SpongyaBob az évek során számos elismerést gyűjtött be világszerte. Ezek közül a legrangosabbnak az alábbiak számítanak: 2 Emmy-, 12 Kid’s Choice-trófea és egy Annecy-ban szerzett különdíj.

ÁTLAG 2 MILLIÓ NÉZŐ

Csak az Egyesült Állomokban hétről hétre kétmillióan nézik a 2–11 éves korosztályban az aktuális SpongyaBob-epizódokat a tévében. A tengerentúlon 2006-ban mérték az eddigi legnagyobb nézettséget: abban az évben volt olyan rész, ami 5,8 millió gyereket ültetett a képernyők elé.

(Forrás: Jerry Markland / AFP)

Ezek után nem túl meglepő, hogy SpongyaBobra Hollywood is szemet vetett. 2004-ben elkészült a 30 millió dollárból forgatott SpongyaBob – A mozifilm (amit június 27-én látható a Paramount Channel műsorán). A befektetés busásan megtérült: a film – melyben még David Hasselhoff is szerepelt – világszerte 140 millió dollárt hozott.

Ennél is nagyobb durranás lett az idén bemutatott Spongyabob: Ki a vízből!, aminek már 311 millió dollárnál jár a bevétele. A karakter megálmodói és a mögöttük álló producerek így még jó darabig nem tervezik, hogy nyugdíja küldik a népszerű figurát.

TOVÁBBI NÉZNI- ÉS OLVASNIVALÓK:

- Postás Pat – A mozifilm
- Világsztárok a SpongyaBobban
- Csingiling és a Soharém legendája
- Folytatást kap az itthoni képernyőkről száműzött sorozat

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Brad Barket és Jerry Markland / AFP

Filmek Neked!

Batman vs Robin

Szímes, szinkronizált, amerikai animáció (2015)

Asterix: Az istenek otthona

Színes, szinkronizált, francia családi animációs film (2014)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)