Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mi lett A cápa csinos szőke áldozatával?

  • TV GO
  • 2015. 07. 02., 07:07
  • Akkor és most

Negyven éve ő volt a strandolókat rettegésben tartó nagy fehér cápa emlékezetes első áldozata, aki mit sem sejtve, meztelenül rohant a habokba. Vajon hogyan fest manapság az egyik leghíresebb filmes haláltusa előadója?

Negyven éve mutatták be a mozik Steven Spielberg legendás filmjét, A cápá-t, amelynek nyitó jelenetében Susan Backlinie esik áldozatul a tengeri szörnyetegnek. Ő alakította Chrissie Watkinst, a szexi szőke lányt, aki eleinte kellemesen elüldögél a tábortűznél a gitározó, füvező fiatalokkal.

Az egyik spicces sráccal flörtölni kezd, Chrissie váratlanul futásnak ered, közben ledobálja magáról a ruhákat és kihívóan a tengerbe veti magát. A vízben remekül érzi magát, vízibalettozik kicsit, de a vészjósló zenére hamarosan megérkezik a rettenet, ő pedig hosszú haláltusa és sikítozás után eltűnik a mélyben.

Backlinie 28 évesen játszotta el a rövid ám annál emlékezetesebb szerepet. Korábban kaszkadőrként és állatidomárként dolgozott, és nem túl kifinomult színészi képességei miatt a cápatámadás közben produkált halálra rémült arckifejezését rendezője egy trükk segítségével hozta össze. Spielberg eleinte nem találta elég meggyőzőnek Backlinie félelmét, ezért pár felvétel után megkérte a felszín alatt tevékenykedő búvárt, hogy ne jelezze neki előre, mikor fogja a víz alá rántani. A csel bevált, mert Backlinie valóban megrémült és hitelesen kapkodott levegő után.

Végül sikerült hitelesen előadni a félelmet (Forrás: InterCom)

Backlinie a meghallgatáson állítólag azzal győzködte a rendezőt, hogy ha őt választja a szerepre, akkor egészen közelről mutathatja meg a halálát, hiszen remekül elboldogul a mélyvízben, és úgy a jelenet is hatásosabb lesz. Nem beszélve arról, hogy a kamera előtti meztelenség sem jelentett neki problémát. A Penthouse magazin 1973. januári számában ugyanis jó pár pucér fotó készült róla, ahogy egy oroszlánnal barátkozik a fűben.

Sikeres fulladozós szerepe azonban nem indította be a színésznői karrierjét. Ugyan feltűnt még az Állatok napja című sci-fi horrorban, és a Meztelenek és bolondok című akció vígjátékban, de ezek után hamarosan visszatért az állatszelidítéshez.

Továbbra sem fél a víztől (Forrás: Susan Backlinie Swindall / Facebook)

A 69 éves Susan Backlinie jelenleg könyvelőként dolgozik Kaliforniában, egy hajón él, és szívesen vesz részt közönségtalálkozókon, ahol a rajongók nagy szeretettel fogadják, mint a filmbéli nagy fehér cápa első, és leghíresebb áldozatát.

TOVÁBBI NÉZNI- ÉS OLVASNIVALÓK:

- A cápa, ahogy még sosem láthatta
- Sas kontra cápa
- Rá sem ismerni a Harry Potter-filmek színésznőjére
- Sharknado - Cápavihar

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Amerikai mesterlövész

Színes, feliratos, amerikai háborús filmdráma (2014)

Két kopper

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (2010)

A mindenség elmélete

Színes, magyarul beszélő, angol életrajzi dráma (2014)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)