Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Robert Downey Jr. elképesztő pénzeket kap a Marvel-filmekért

  • TV GO
  • 2015. 07. 08., 06:50

Nem csoda, hogy a Marvel vezérigazgatója kezdetben ki akarta íratni a sztár karakterét az Amerika Kapitány: Polgárháborúból, hiszen a produkcióért (a Bosszúállók: Ultron korával együtt) a színész akkora gázsit szakított, amiből egy komplett filmet le lehetne forgatni.

2014-ben Robert Downey Jr. vezette a Forbes gazdasági magazin által felállított azon listát, amely Hollywood legjobban fizetett színészeit rangsorolta.

Ez főleg az első Bosszúállók-filmnek volt köszönhető, amiért a sztár nem kevesebb mint 50 millió dolláros fizetséget kapott – ezzel ő maga dicsekedett el egy vele készült interjúban. A Vasember harmadik részéért pedig egyes értesülések szerint még ennél is többet: 75 milliót tehetett zsebre (mások ennél szerényebb összegről, szintén „csak” 50 millióról tudnak).

Vasember 3 (Forrás: Fórum Hungary)

A Forbes júliusi száma idén is nyilvánosságra hozta a legjobban kereső hírességek listáját. Az összesített rangsorban Downey a nyolcadik helyet foglalja el, méghozzá 80 millió dollárral: ezt az összeget az elmúlt egy évben kereste, amiből könnyedén kikövetkeztethető, hogy a pénz jelentős részét a Bosszúállók: Ultron korá-ért és a jelenleg is készülő Amerika Kapitány: Polgárháború-ért kapta. A színész ezen felül csak A bíró-ban és A séf-ben játszott az utóbbi években, és az szinte biztosra vehető, hogy ezekért a filmekért csak a fenti összeg töredékét kaphatta gázsiként.

Downey áprilisban Jimmy Fallon vendégeként (Forrás: Theo Wargo / AFP)

A Vasember sztárja egyébként az egyetlen színész, akinek ilyen jó helyezést sikerült kivívnia a Forbes összeállításában. A következő hollywoodi híresség a sorban Jennifer Lawrence, neki azonban csak a 32. helyre sikerült felkapaszkodnia a maga szerény 52 millió dollárjával. A Robert Downey Jr. által összegyűjtött összeg további pikantériája pedig az, hogy olyan filmekért kapott ilyen elképesztő gázsit, amelyeknek még csak nem is ő a főszereplője.

A Forbes szóban forgó számának címlapja (Forrás: Forbes)

Azt nem tudni, hogy Chris Evans mennyit kap a karaktere nevével fémjelzett harmadik Amerika Kapitány-filmért, az viszont ismert, hogy a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúálló-ért a Marvel mindössze 300 000 dollárral szúrták ki a szemét. Downey ráadásul a fix összegeken kívül még részesedést is kap minden egyes Marvel-filmből, amiben megjelenik – ennek is köszönhető, hogy egy-egy Vasember-szerepért akár 50-75 millió dollárt is bezsebelhet.

Chris Evans a Bosszúállók: Ultron korában (Forrás: Fórum Hungary)

Sőt: további bónuszra számíthat, ha a Polgárháború bevétele meghaladja az Amerika Kapitány: A tél katonája által elért 714 millió dollárt. Akármekkora is lesz ez az összeg, az biztos, hogy kijön majd belőle néhány újabb lakásnyi bútor, amit a bogaras sztár forgatásról forgatásra utaztat magával.

ROBERT DOWNEY JR. FILMJEI A TV GO KÍNÁLATÁBAN:

- A bíró
- A séf
- Sherlock Holmes
- A hihetetlen Hulk
- Kamera által homályosan

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Justin Tallis / AFP

Filmek Neked!

Sin City: Ölni tudnál érte

Színes, fekete-fehér, szinkronizált, amerikai akciófilm (2014)

Zöld Lámpás

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2011)

Batman vs Robin

Szímes, szinkronizált, amerikai animáció (2015)

Lecsó

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2007)