Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Engedjen a Plútó vonzásának!

  • TV GO
  • 2015. 07. 13., 10:15
  • Dokumentumfilm

Célegyenesbe ért a NASA Plútó-missziója: a New Horizons űrszonda július 14-én megközelíti és részletes vizsgálatnak veti alá a törpebolygót és holdjait. A NatGeo ennek örömére aznap egy különkiadásban mutatja be a történelmi jelentőségű űrprogramot.

A NASA és a Johns Hopkins Egyetem Alkalmazott Fizikai Laboratóriumának tudósai évekkel ezelőtt hatalmas célt tűztek ki maguk elé. Elhatározták, hogy egy szonda segítségével pontos adatokat gyűjtenek és jó minőségű fotókat készítenek a Naprendszer peremén keringő Plútóról – arról a misztikus és ismeretlen törpebolygóról, melyről még a Hubble űrtávcső tükrei sem tudtak érdemleges információt szolgáltatni.

Július 14-én, a Plútó végső megközelítésekor a New Horizons műszereinek kevesebb mint két órájuk lesz a törpebolygó fényképezésére, feltérképezésére, légkörének és földtani viszonyainak vizsgálatára. Ilyen sebesség mellett a legkisebb számítási hiba is katasztrofális következményekkel járhat...

(Forrás: National Geographic Channel)

A National Geographic Channel A Plútó vonzásában című különkiadása ezt a küldetést követi nyomon és mutatja be meglepő részletességgel. Jason Silva műsorvezető pedig emellett érdekes tények sokaságával is megismerteti a nézőket.

(Forrás: National Geographic Channel)

Az expedíció tudományos hátterén túl többek közt megtudhatjuk, hogy ki és mikor fedezte fel a Plútót, hogy Walt Disney-t miért fogta meg annyira az égitest, hogy még egy rajzfilmfigurát is elnevezett róla és hogy a Nemzetközi Csillagászati Unió – alaposan felingerelve ezzel a közvéleményt – miért fosztotta meg a Plútót bolygó státuszától. A Plútó vonzásában-t július 14-én éjjel mutatja be a TV GO kínálatában is megtalálható National Geographic Channel.

DOKUMENTUMFILMEK A TV GO KÍNÁLATÁBAN:

- A teljes csoda - Amerika örök emlékű hősei
- Az utolsó óra
- Világok arca: Baraka
- Samsara

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: National Geographic Channel

Kategóriák: Dokumentumfilm