Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Hangolj filmekkel a téli olimpiára!

  • TV GO
  • 2018. 02. 09., 13:57

Nyakunkon a téli olimpia, ha pedig nem akarjuk korcsolyát vagy hokiütőt ragadva belefúrni magunkat a hóba hangolás gyanánt, néhány filmmel is elmerülhetünk a téli sportok világában.

Jó ihletforrások ugyanis több műfajban: síelés közben adja magát, hogy összefussunk a csákányos gyilkossal, kidobóból lett hokireménység megríkathat, de az is kiderülhet, hogy kell Jamaikán bobversenyre edzeni. A listában nem csak sportfilmek kaptak helyet, hanem azok is, ahol a téli sportok egyfajta katalizátorként ágyazzák meg a történet alapjait.

Én, Tonya

Tonya Harding neve az utóbbi időben került be ismét a köztudatba nagyrészt Margot Robbie Oscar-jelölt alakítása miatt. Azóta még az is tudja, ki ugrotta meg először a tripla Axelt versenyen, aki egyébként nem követi a műkorcsolyát. Persze Harding nevétől nem emiatt lett hangos a média 1994-ben, hanem azért, mert férje éppen az olimpia előtt verette meg felesége riválisát, aminek következtében az igazi sportreménységként számon tartott Hardingot alig 24 évesen örökre eltiltották a versenyzéstől. Az életrajzi film nem éppen szokásos keretek közt egy fekete komédiába csomagolva adja át Tonya nem mindennapi történetét. Azt, hogyan lesz egy tündéri szőke kislányból egy agresszív basáskodó anya és egy asszonyverő férj mellett egy oltári proli, akit tehetsége ellenére nem fogad kegyeibe az a szakma, ahol egy ideális műkorcsolyázó csakis nőies és légies jéghercegnő lehet.

Megfagyva

A méltatlanul alulértékelt téli horror pontosan mutatja be minden síelő igazi valós rémálmát, azaz hogy milyen lenne, ha tökegyedül fent ragadnánk a felvonón. Egy hosszú hétvége előtt. A tomboló mínusz fokokban. A Megfagyva legnagyobb erőssége hétköznapisága és valószerűsége, azaz tényleg mindenki át tudja érezni, aki felvonózott már valaha a síszezonban, ráadásul a szereplők is teljesen logikusan működnek, azon ritka horrorfilmek egyike, ahol tényleg megfeszítve tudunk szorítani a karakterekért.

Hideg préda

A ZS-kategóriás horrorok között egy egész sor olyan történet van ahol, némi síelés vagy snowboardozás után a vidám fiatal társaság italozásba kezd, majd valaki a pottyantósra igyekezvén eltűnik, és jönnek a sorozatgyilkosok/jetik/náci zombik. A Hideg prédában egy kis önfeledt gerillasnowboardozás és egy csúnya lábtörés után a négy norvég fiatal egy olyan elhagyatott házba húzódik vissza, ahova épeszű ember soha nem menne be. Ahol természetesen van egy elhagyatott bár, tele alkohollal meg egy jégcsákányos gyilkos is, a többit pedig nem nehéz összerakni. A Hideg préda nem tagadja, hogy egy slasher, de abból a jobbik, európai fajta.

Eddie, a sas

Sok embernek eszébe juthat, egy azonban meg is csinálta: Michael Edwards felcsapta a téli olimpia sportágait, majd rábökött arra, amelyikben nem indult senki Nagy-Britanniából. Az, hogy közben 90 méter magasról kell sílécekkel a lábán lezúgni, nem vette el a kedvét, büszkén képviselte a „nem a győzelem, a részvétel a fontos” – elvet. Eddie, a sas igazi avatatlan lúzerhős és közönségkedvenc lett, ráadásul a sportágat is megreformálta: miatta hoztak egy olyan szabályt, ami kizárja a trükköző amatőröket. A Kingsmanből ismert Taron Egerton jól hozza a faék egyszerűségű, mégis szerethető figurát, Hugh Jackman is szórakoztató a folyton részeg hókotró szerepében.

Jég veled!

Eddie-hez hasonlóan a calgary-i téli olimpia teljesen valószínűtlen, de végtelenségig szórakoztató elemei voltak a jamaikai bobosok. Szinte adta magát egy vígjátéki alaphelyzethez, hogy a jamaikai hőségben John Candy gyötörje a jamaikai játékosokat. Ugyan sok kedves sarkítás van benne – elvégre egy Disney-filmről van szó – mégis kedvesen szerethető és szórakoztató alkotás az olimpián hősiesen bénázó bobcsapatról.

null

null

Hoki-koki

Sean William Scott bármit is csinál, örökre Stifler marad, pedig hokis verőemberként is meggyőző. A legendás magyar címadások legszebb időszakait idézve az eredetileg Goon című filmet sikerült Hoki-kokira keresztelni, ám ez ne tévesszen meg senkit – a kínos magyar fordítások koronázatlan királya, az In Bruges/Erőszakik sem tükrözi a címadás minőségét. A jéghokicsapatba becsöppenő verőlegény betekintést enged a jégkorong keményebb, vérben és kitört fogakban gazdag részébe, a hiteles sportábrázolás mellé pedig vígjátéki elemeket és románcot is adagolnak. A film egyébként tavaly kapott folytatást, Scott újra magára ölthette a sisakrácsot.

People have been asking for Goon gifs

Csoda a jégen

Mintha egy nagyravágyó forgatókönyvíró írta volna, akinek van érzéke a drámához és a heroizmushoz is. Pedig csak az élet írta, a 1980-as Lake Placid-i téli olimpián olyan diadalt vittek véghez az amerikaiak, amit azóta is csak nemes egyszerűséggel így hívnak: csoda a jégen. A kizárólag egyetemistákból verbuvált amerikai hokicsapat felmosta az egyértelmű favorit szovjetekkel a jeget, és elvitte az orruk elől az olimpiai aranyat. Az alapanyag szinte üvöltött a moziért, 2004-ben pedig vászonra is álmodták Kurt Russel főszereplésével az amerikai jégkorongtörténet egyik legdicsőbb pillanatát.

Képek forrása: CreepyShake, Youtube, MaFAb, US Magazine

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Kandalló TV

A lobogó tűz látványával és hangulatával szeretnénk Önnek és családjának kellemesebb, melegebb légkört teremteni (2017)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2018)

Az apáca

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)