Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Így festenek ma a Harry Potter-filmek fiatal szereplői

  • TV GO
  • 2015. 08. 05., 06:30

Azt mindenki tudja, hogy a Harry Potter-filmek első része óta mi a helyzet Daniel Radcliffe-fel vagy a gyönyörű Emma Watsonnal, de vajon mi történhetett a többi roxforti diákot alakító ifjú színésszel az elmúlt tizennégy évben? Most kiderül!

RUPERT GRINT (RON WEASLEY)

Bár a Ron Weasley-t alakító Rupert Grint volt Radcliffe Pottere és Emma Watson Hermionéja mellett a harmadik legfontosabb szereplő a filmekben, a színészről nem lehet annyit hallani, mint két kollégájáról. Pedig Grint rendszeresen szerepel, bár főleg kisebb produkciókban. Játszott a Rakoncátlan célpont című bűnügyi vígjátékban, A becsület keresztje című háborús filmben, legutóbb pedig a Moonwalkers című komédiában.

Rupert Grint akkor és most, a Moonwalkers című filmben (Forrás: InterCom és Partizan Films)

ALFRED ENOCH (DEAN THOMAS)

Harry Potter Griffendél házbeli társát, Dean Thomast Alfred Enoch játszotta, aki azóta főleg sorozatokban kapott szerepet. Játszott például a népszerű Sherlock-ban, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című szériában pedig visszatérő karaktert alakít. Emellett színpadi színészként is tevékenykedik.

Alfred Enoch akkor és most, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban (Forrás: InterCom és AXN)

MATTHEW LEWIS (NEVILLE LONGBOTTOM)

Matthew Lewis játszotta a Potter-filmekben a mindenki által piszkált Neville Longbottomot, aki azonban a kalandok végére alaposan kinövi magát, és az egyik legbátrabb varázslóvá válik. A színész a valóságban is elég nagy változáson esett át, kis dagiból igazi szívtipró lett, aki félmeztelen fotóival még J.K. Rowlingot is sokkolta. Lewis azóta több sorozatban is játszott, legközelebb pedig a Trónok harcá-ból ismert Emilia Clarke-kal lesz látható a 2016-ban bemutatandó Me Before You című drámában.

Matthew Lewis akkor és most, a Bluestone 42 című sorozatban (Forrás: InterCom és BBC)

LUKE YOUNGBLOOD (LEE JORDAN)

A kviddicsmeccseket közvetítő Lee Jordan szerepében Luke Youngblood mindenki szívébe belopta magát. Azóta ő is főleg a tévében szerepel: benne volt például a Glee – Sztárok leszünk! és a Hazudj, ha tudsz! egy-egy részében. Jelenleg a Balfékek című sitcomban látható állandó szereplőként.

Luke Youngblood akkor és most, a Balfékek című sorozatban (Forrás: InterCom és PRO4)

BONNIE WRIGHT (GINNY WEASLEY)

Harry Potter szerelmét (egyben Ron kishúgát), Ginnyt a bűbájos Bonnie Wright keltette életre, aki azóta is gyönyörű vörös hajjal hódít. A legutolsó Potter-film óta sajnos csak kevésbé ismert alkotásokban játszott, például A sötétség után-ban vagy a Before I Sleep-ben. Jelenleg a Karácsonyi ének filmváltozatát forgatja, amit még az idén bemutatnak.

Bonnie Wright akkor és idén februárban (Forrás: InterCom és D Dipasupil / AFP)

TOM FELTON (DRACO MALFOY)

A Harry Potter-filmek egyik leghálásabb szerepe a kis gonosztevőt, Draco Malfoyt megformáló Tom Feltonnak jutott. Az angol színész azóta feltűnt A majmok bolygója: Lázadás-ban és A jelenés című horrorban. Gyakran játszik kosztümös filmekben is, lásd például az In Secret és a Belle című alkotásokat.

Tom Felton akkor és most, az Against the Sun című filmben (Forrás: InterCom és The American Film Company)

EVANNA LYNCH (LUNA LOVEGOOD)

A csodabogár Luna Lovegoodot alakító ír színésznő, Evanna Lynch csak az ötödik részben, a Harry Potter és a főnix rendjé-ben csatlakozott a csapathoz. Lynch sem hagyott fel a színészettel, bár a magyar nézőkhöz azóta egyetlen filmje sem jutott el. Játszott a G.B.F. című tinifilmben és a My Name is Emily című drámában.

Evanna Lynch akkor és idén januárban (Forrás: InterCom és Aaron Davidson / AFP)

DOMNHALL GLEESON (BILL WEASLEY)

Ron Weasley legidősebb bátyját, Billt Domnhall Gleeson, Brendan Gleeson fia alakította, aki a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész-ben tűnt fel először. Az ifjabb Gleeson ezután olyan filmekben játszott, mint A félszemű, a Dredd, az Anna Karenina, az Időről időre, a Frank, a Rendíthetetlen vagy az Ex machina. A Potter-filmek mellékszereplői közül talán neki sikerült a legnagyobb karriert befutnia. Legközelebb a Star Wars: Az ébredő Erő-ben lesz látható.

Domnall Gleeson akkor és az Ex machinában (Forrás: InterCom és Titanic Filmfesztivál)

JESSIE CAVE (LAVENDER BROWN)

Jessie Cave játszotta Lavender Brownt, aki a Harry Potter és a félvér herceg című részben jelent meg először (egy darabig ő volt Ron barátnője). A jelenleg stand-up komikusként tevékenykedő színésznő azóta jórészt eltűnt a magyar nézők szeme elől, de a 2012-es Szép remények-ben és a tavalyi Büszkeség és bányászélet-ben mi is láthattuk.

Jessie Cave akkor és a Büszkeség és bányászéletben (Forrás: InterCom és Mozinet)

JAMES ÉS OLIVER PHELPS (WEASLEY IKREK)

Ron rosszcsont ikerbátyjait, Fredet és George-ot James és Oliver Phelps játszották. A testvérek azóta is színészkednek, bár munkáik a magyar mozikba nem jutnak el. A Potter-filmekhez hasonlóan próbálnak közös projekteket vállalni: együtt fognak szerepelni például az Own Worst Enemy-ben és a Jabberwocky Rise című fantasyben.

Oliver és James Phelps akkor és tavaly júniusban (Forrás: InterCom és Gustavo Caballero / AFP)

KATIE LEUNG (CHO CHANG)

Cho Chang volt az a lány a Roxfortban, akit Harry életében először megcsókolt. A kis távol-keleti szépséget Katie Leung játszotta, aki azóta kizárólag tévésorozatokban bukkant fel: benne volt a Run-ban, a Brown atyá-ban és a One Child-ban.

Katie Leung akkor és most, a Run című sorozatban (Forrás: Intercom és Channel 4)

JOSH HERDMAN (GREGORY MONSTRO)

Josh Herdman alakította Draco egyik fogdmegjét, Monstrót. A 28 éves színész kissé lesoványodott, de még mindig igen marcona külsejét azóta is kamatoztatja filmekben. Fontos szerepe volt a Common People című független drámában és a Piggy című brutális thrillerben.

Josh Herdman akkor és most (Forrás: InterCom és twitter.com/papa_lazzarus)

CLÉMENCE POÉSY (FLEUR DELACOUR)

A Trimágus Tusa francia résztvevőjét (Bill Weasley jövendő feleségét), Fleur Delacourt a francia Clémence Poésy játszotta, aki ennélfogva először a Harry Potter és a tűz serlegé-ben tűnt fel. Poésy azóta a kisképernyőn és a nagyvásznon is otthonra lelt. Olyan mozifilmekben játszott, mint az Erőszakik, a 127 óra vagy a Mr. Morgan utolsó szerelme Michael Caine-nel, ezenkívül olyan sorozatokban bukkant fel, mint a Gossip Girl – A pletykafészek vagy a népszerű dán-svéd A híd The Tunnel című remake-je.

Clémence Poésy akkor és most, a The Tunnel című sorozatban (Forrás: InterCom és Canal+)

TOVÁBBI NÉZNI- ÉS OLVASNIVALÓK:

- Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész
- Komoly színész lett Harry Potter gyökér unokatestvéréből
- Rá sem ismerni a Harry Potter-filmek színésznőjére
- A Harry Potter-filmek sztárja sokkolta J.K. Rowlingot

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: InterCom

Filmek Neked!

Frank

Színes, magyarul beszélő, angol-ír zenés vígjáték (2014)

Rendíthetetlen

Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi film (2014)

Büszkeség és bányászélet (feliratos)

Színes, feliratos, angol vígjáték (2014)

Szép remények

Színes, szinkronizált, angol-amerikai filmdráma (2012)