Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Suburbicon – Tiszta udvar, rendes ház

  • TV GO
  • 2018. 03. 23., 16:06

Óóó, az ötvenes évek Amerikájában az emberek még voltak annyira manipulálhatók, hogy megkajálják az ostoba kormányzati propagandát, non-stop rettegjenek az atomrakétáktól, a keletről beszivárgó sunyi ellenségtől vagy épp a fehér közösségbe költöző, eltérő bőrszínű egyedektől.

Szerencsére azóta eltelt közel hét évtized, az amerikai polgárok tanultak a történelemből, és minden gyökeresen megv… Ja, nem. Tehát akkor a Suburbiconnak 2018-ban is megvan a létjogosultsága? Minden bizonnyal, még ha a Coen testvérek némileg sarkosan is fogalmazzák meg saját társadalomkritikájukat. És George Clooneynak – aki rendezőként dolgozott együtt a két forgatókönyvíróval – esze ágába nem volt finomítani Joel és Ethan Coen szokásosan morbid vízióján. A mozis premier idején már kielemeztük a szóban forgó mozit, most tehát következzék néhány érdekesség a tavalyi év egyik legmegosztóbb filmjéről!

A film egy részét igaz történet inspirálta: az afro-amerikai Myers család 1957-ben költözött a pennsylvaniai Levittownba, ahol konszolidált lakosként is kezdték kivívni a fehér szomszédok haragját. Egy augusztusi este aztán a helyiek csapatostul vonultak a Myersék elé, és válogatott rasszista szidalmak közepette gyújtogattak az udvaron és kövekkel kezdték dobálni a házat. A család azonban nem riadt meg, további négy évig éltek a környéken annak dacára is, hogy folyamatos megjegyzésekkel és névtelen telefonokkal fenyegették őket.

Eredetileg Josh Brolin baseballedzőként szerepelt a Suburbiconban, ám az ő jelenetét végül a stúdió jobbnak látta kivágni. Clooney a legkevésbé sem volt feldobva ettől, ugyanis állítása szerint ezáltal a mozi legviccesebb szkeccsei kerültek kukába.

Clooney levetítette a filmet Norman Learnek is, aki megannyi sorozaton dolgozott, többek között a saját korában meglehetősen provokatív All In The Family című sitcomon is. Lear így reagált: „Ez a legdühösebb mozi, amit valaha láttam.”

A 25 millióból készült film mindössze 5 millió dolláros bevételt produkált az Egyesült Államokban.

Matt Damon, Julianne Moore és Oscar Isaac egyaránt szerepelt már korábban Coen-filmben. És persze George Clooney is.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Suburbicon

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi (2017)

Ave, Cézár!

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték (2016)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)