Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Kirk Douglas szétosztogatja a vagyonát

  • TV GO
  • 2015. 08. 25., 11:35

A kilencvennyolc éves színészlegenda egy életre megtanulta bevándorló szüleitől, hogy kötelességünk gondoskodni embertársainkról. Douglas és felesége a produkciós cégük által termelt nyolcvanmillió dolláros vagyonukat az utolsó fillérig jótékony célra fordítják.

Kirk Douglas orosz bevándorló szüleivel New Yorkban nőtt fel, és hatalmas utat járt be, mire Hollywood egyik legendás sztárjává vált. A Spartacus címszereplője és a szintén lenyűgöző pályát bejárt Michael Douglas édesapja sosem felejtette el honnan jött.

„Sokszor nekünk is alig jutott ennivaló, de ha egy koldus bekopogtatott, anyám mindig kerített valahonnan néhány falatnyi alamizsnát. Gondoskodnunk kell egymásról – mondta, és ez a tanítása örökre velem maradt” – mesélte Douglas a The Hollywood Reporter magazinnak adott interjúban.

Színészi munkája mellett Douglas 1955-ben produkciós céget alapított, amelynek a bevételeiből az évek során jelentős vagyonra tett szert. A cég pénzügyeivel a színész felesége, Anne Douglas foglalkozott, és amikor tíz évvel ezelőtt Douglas rákérdezett, hogy mennyi pénz gyűlt össze, kis híján szívinfarktust kapott. „Mikor megmondtam neki, hogy nyolcvanmillió dollárt gyűjtöttünk rögtön rávágta, hogy ezt tovább kell adnunk” – emlékezett Douglas felesége, akivel 61 éve élnek házasságban.

(Forrás: Adrian Sanchez-Gonzalez / AFP)

A Douglas-házaspár a Douglas Foundation elnevezésű alapítványukon keresztül eddig 50 millió dollár értékben támogatott különböző intézményeket és ügyeket. Többek között Douglas egykori egyetemén a St. Lawrence Universityn alapítottak ösztöndíjat a hátrányos helyzetű és kisebbségekhez tartozó diákoknak, felújítottak és felvirágoztattak egy mozit (Culver City’s Kirk Douglas Theatre), és támogatták a Los Angelesi gyermekkórházat.

De a házaspár költött már pénzt összesen 408 játszótér felépítésére a Los Angeles-i iskolai körzetekben, valamint létrehozták az Anne Douglas Center of Women elnevezésű intézményt is, amelyben hajléktalan embereknek nyújtanak menedéket.

A legtöbbet azonban eddig a Motion Picture & Television Fund névre hallgató alapítványukra költöttek, amely finanszírozta a Harry’s Haven elnevezésű intézmény megépítését. A színész édesapjának nevét viselő gondozási központ Alzheimer és más típusú demenciával küzdő betegek számára jött létre. 2013-ban, mikor kiderült, hogy a központ túlterhelt, és nem tudnak több beteget fogadni, elhatározták, hogy egy új, kétemeletes szárnnyal bővítik az épületet. A Kirk Douglas Care Paviliont 2015 decemberében, a színész 99. születésnapján adják át.

„Amikor látom, hogy az alapítvány vezetője hív, csak annyit kérdezek: Mennyi pénz hiányzik még?” – mesélte nevetve Anne Douglas a magazin riporterének, majd hozzátette, hogy remek érzés, ha az ember jómódú, de ezerszer jobb továbbadni a vagyont.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:

- Akár a bőrét is vásárra viszi egy jó alakításért
- Hugh Jackman tökéletes Katy Perry-imitátor
- Angelina Jolie-nak durva élmény volt a férjével forgatni

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: AFP

Filmek Neked!

Hamupipőke

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi kalandfilm (2015)

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély

Színes, magyarul beszélő, angol thriller (2013)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)