Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Harmincöt éve találtak egymásra A kék lagúna szerelmes kamaszai

  • TV GO
  • 2015. 09. 02., 06:00
  • Akkor és most

Három és fél évtizede mutatták be Amerikában a hajótörött gyerekekből szerelmes fiatalokká növő Emmeline és Richard romantikus történetét. A Kék lagúnára özönlött a közönség a mozikba, Brooke Shields tizennégy évesen felért a csúcsra, a göndör szőke fürtös Christopher Atkins pedig hirtelen sztár lett. Megnéztük, hogy alakult a sorsa az egykor botrányosnak kikiáltott szerelmes film főszereplőinek.

A kritikusok utálták, a romantikus filmek kedvelői rajongtak érte, egyesek gyerek pornográfiával vádolták az alkotókat. A kék lagúna a nyolcvanas évek egyik megkerülhetetlen filmje lett. A hajótörés után egy paradicsomi lakatlan szigeten éldegélő unokatestvérek kamaszként egymásba szeretnek, gyerekük születik, de az idill nem tarthat örökké.

Brooke Shields 11 hónaposan került a reflektorfénybe

A film rendezője, Randal Kleiser két évvel korábban már sikerre vitte a Pomádé-t, és a tizennégy éves Brooke Shieldsnek sem ez volt az első filmes munkája. A csodaszép lány már 11 hónaposan feltűnt egy tévésorozatban és rendszeresen dolgozott reklámfilmekben is. 11 éves korától már filmekben szerepelt, és tizenkét évesen prostituáltat alakított Louis Malle Csinos kislány című drámájában.

Shields A kék lagúna főszerepét 14 évesen kapta meg, miután több színésznő is visszautasította, mert nem vállalták a meztelenkedést. A rendező a hitelesség miatt eredetileg ragaszkodott ahhoz, hogy a vadon felnövő fiatalok meztelenül járkáljanak a filmben, ám végül testdublőrök helyettesítették a színészeket a pucér jelenetekben. A filmet sokan így is botrányosnak tartották, és úgy gondolták, hogy a fiatal lányt kihasználták a film alkotói.

Brooke Shields 35 évvel ezelőtt és napjainkban (Forrás: Columbia Pictures és Grant Lamos IV / AFP)

A színésznő viszont a forgatás után úgy nyilatkozott, hogy élvezte a munkát, és a filmbeli szerelmét alakító 18 éves Christopher Atkins-szel is remekül kijöttek. Atkins egy interjúban úgy fogalmazott, hogy „nagyon szoros barátság” alakult ki köztük. A kék lagúna után Shields keresett gyerekszínész lett, és főszerepet kapott Franco Zeffirelli Végtelen szerelem című romantikus filmjében.

Andre Agassi és a sanyarú gyerekkor

Shields húszévesen visszavonult és beiratkozott a Princeton Egyetemre, ahol francia irodalomból diplomázott. A kilencvenes években visszatért, és főleg tévésorozatokban (Szeleburdi Susan, Rúzs és New York) szerepelt.

A színésznő magánélete akkor is érdekelte a bulvársajtót, amikor munkái miatt nem volt a reflektorfényben. Ismert szerelmei között megtaláljuk John F. Kennedy Jr-t, Liam Neesont, George Michaelt és Michael Jacksont is, az igazi szenzációt azonban az jelentette, amikor feleségül ment Andre Agassi teniszezőhöz. A házasság két évig tartott, és Shields 2001-ben újra megállapodott. Új férje Chris Henchy író-producer, akivel két kislányt nevelnek.

Brooke Shields és Andre Agassi 1997-ben (Forrás: Trevor Samson / AFP)

A színésznő szülés utáni depressziójáról, és a folyamatról, ahogy újra egyenesbe jött az És hullott az eső című könyvében írt, míg 2014-ben megjelent, There Was a Little Girl: The Real Story of My mother and Me című memoárjában édesanyjáról és kettejük problematikus kapcsolatáról, valamint korábbi szerelmeiről mesél.

Christopher Atkins: csinos fiúból filmsztár

A 18 éves Christopher Atkins életét örökre megváltozatta A kék lagúna körüli felhajtás. Az átlagos amerikai kamaszok hétköznapjait élő srác szabadidejében modellkedett és épp főiskolára készült, amikor felhívták a figyelmét egy meghallgatásra. A sokadik próba után őt választották ki a több száz fiatal közül, és hamarosan a Fidzsi-szigeteken találta magát.

Cristopher Atkins 35 évvel ezelőtt és napjainkban (Forrás: Columbia Pictures és Frederick M. Brown / AFP)

A fiatal fiút sokkolták a nomád körülmények. A szigeten nem volt ivóvíz és csaknem öt hónapig sátrakban laktak. A rendező még a forgatás megkezdése előtt Brooke Shieldről készült fotókat adott Atkinsnek, hogy a hiteles játék kedvéért kissé belehabarodjon a partnerébe. A színész szerint valóban közel kerültek egymáshoz, de inkább csak „nagyon-nagyon jó barátok” lettek.

Szétesés és visszatérés a kék lagúnába

Az amatőr Atkinst, akinek a haját csak a szerep kedvéért dauerolták be, A kék lagúna bemutatója után kis híján széttépték a rajongók, és ő maga is nehezen hitte el, hogy mekkora fordulatot vett az élete. A siker kissé elvakította a fiatal fiút, és amikor a Gumiláb című zenés film alkotói találkozóra hívták, Atkins olyan minősíthetetlenül viselkedett, hogy inkább lemondtak róla, és Kevin Bacont választották főszereplőnek.

Atkins azóta is bánja, hogy ellazázta a lehetőséget, és ezzel keresztbe tett alig beindult színészi karrierjének. A továbbiakban főleg tévésorozatokban kapott lehetőséget, ezek közül legismertebb alakítása, a Dallas-beli úszásoktató, aki viszonyba bonyolódott Samanthával.

Atkins és Randal 2015-ben visszalátogatott a forgatási helyszínre, ahol közösen nosztalgiáztak a tengerparton. A szigeten azóta már luxusszállásokon lehet nyaralni, de egyszerre összesen csak 14 párnak jut hely. Atkins meghatódva fedezte fel a sziklákat, öblöket és kikötőket, amelyek örökre megváltoztatták az életét.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:

- Brooke Shields mindent feltár
- Komoly színész lett Harry Potter gyökér unokatestvéréből
- Az Igazából szerelem kissráca alig változott 12 év alatt

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Columbia Pictures

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Hamupipőke

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi kalandfilm (2015)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)