Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mózes kivonulása Ridley Scott szemszögéből - Exodus: Istenek és királyok

  • TV GO
  • 2018. 04. 01., 11:57

Sokféle köntösben láthattuk már a klasszikus bibliai történetet, ám egy teljesen más nézőpontból figyelhetjük meg Egyiptom uralkodójának és az Ószövetség első öt könyvének szerzőjét.

A sikeres rendező, Ridley Scott ugyanis nem a férfi teljes életének történetét dolgozza fel a közel két és fél órás filmben, hanem sokkalta nagyobb hangsúlyt fektet kettejük ütközőpontjára, az egyiptomi rabszolga héber emberek sorsára, valamint az Őket körbe ölelő bibliai történetekre megjelenítésére.

Forrás: TV GO - Kerry Brown/20th Century Fox/Scott Free Prods./Kobal/REX/Shutterstock

Míg az eredeti, sokak által ismert Tízparancsolat Mózes életének minden egyes pillanatát rögzíti, addig az Exodus: Istenek és Királyok in medias res kezdéssel, a felnőtt Mózes (Christian Bale) és a leendő fáraó, Ramszesz (Joel Edgerton) testvéri viszonyának utolsó fázisaiba nyerhetünk betekintést.

Scott rendkívül érzékeny témakezelése a főtémában nyilvánul meg leginkább: a film leghangsúlyosabb része a bibliai tízcsapás, melyben Isten Egyiptomot sújtotta, hogy megmutassa, mekkora hatalma van a teremtés felett, és mennyire tehetetlenek az egyiptomi halandó uralkodók. Ezeket a csapásokat akciófilmeket megszégyenítő részletességgel vitte a filmvászonra, kihangsúlyozva annak jelentőségét a két szembenálló fél közötti „harcban”.

Húsvét kapcsán ajánljuk ezt a szimbólumokkal teli filmet mindenkinek a nagyszerű rendező gondozásában, a TV GO széles filmkínálatából.

EXODUS - MÓZES TÖRTÉNETE RIDLEY SCOTT INTERPRETÁCIÓJÁBAN:
- Exodus: Istenek és királyok

TOVÁBBI FILMEK A NÉPSZERŰ RENDEZŐTŐL:
- Szárnyas fejvadász 2049
- Szárnyas fejvadász - A végső vágás
- Prometheus
- Mentőexpedíció
- A Sólyom végveszélyben

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: A hetedik csapás: jégeső - Exodus: Istenek és királyok / 20th Century Fox/Scott Free Prods./Kobal/REX/Shutterstock

Filmek Neked!

Exodus: Istenek és királyok

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi kalandfilm (2014)

Szárnyas fejvadász - A végső vágás

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi (2007)

Prometheus

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol fantasztikus kalandfilm (2012)

Mentőexpedíció

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi (2015)