Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Gwyneth Paltrow szeret nemet mondani a sikerre

  • TV GO
  • 2015. 09. 11., 06:50

Gwyneth Paltrow ugyan nem panaszkodhat a karrierjére, de neki is voltak meggondolatlan döntései. Lássuk, mely főszerepekre mondott nemet, és végül ki vitte sikerre a filmeket helyette!

Hollywoodban nem szabad hibázni. Ha sorozatban rossz szerepeket választ az ember, és bukást bukásra halmoz, akkor könnyen parkolópályára kerülhet, ahonnan viszont csak kevesen képesek visszakapaszkodni.

A sztárok emiatt nagyon körültekintően választják ki azt az évi egy-két filmet, amellyel biztosíthatják a helyüket az álomgyári élbolyban. Gwyneth Paltrow korántsem panaszkodhat a karrierjére, de neki is voltak meggondolatlan döntései, amelyek miatt máig bánkódik. Válogatásunkban annak néztünk utána, mely főszerepekre mondott nemet, és végül ki vitte sikerre a filmeket helyette.

Gwyneth Paltrow egy augusztusi eseményen (Forrás: Steven Henry / AFP)

ELÚSZOTT A NAGY HAJÓ

Minden színésznő álma, hogy egyszer az életben eljátssza egy nagyszabású kosztümös film romantikus főhősnőjét, akiért akár az életét is áldozná a szerelme. Paltrow karrierjéből sem maradt volna ki ez a szerep, ha a kilencvenes évek közepén rábólint James Cameron felkérésére, aki őt szemelte ki a Titanic törékeny arisztokrata központi karakterének. A színésznő azonban nemet mondott, helyette Kate Winslet aratta le a babérokat, és katapultálta magát a figyelem középpontjába világszerte.

Kate Winslet a Titanicban (Forrás: InterCom)

VILÁGMEGVÁLTÁS KILŐVE

A Vágyak szerelmesei és a Mortdecai sztárját az akciófilmek terén is cserbenhagyta néha az előérzete. 2002-ben ugyanis őt választották ki A kaptár zombikat aprító női főhősének. Paltrow viszont akkoriban inkább a komédiákat részesítette előnyben, így udvariasan visszalépett a filmtől. Milla Jovovich pótolta őt a kamerák előtt, és vele készül el jövőre a sorozat hatodik, lezáró része is.

Milla Jovovich A kaptár – Megtorlásban (Forrás: InterCom)

SE NEM ANGYAL, SE NEM VADÁSZ

Paltrow hasonlóképpen lemaradt a Charlie angyalai című sorozat alapján forgatott filmről is. Hiába próbálkozott nála Drew Barrymoore, hogy legyen ő az egyik angyal, kategorikusan nemet mondott neki. Angelina Jolie is sokat köszönhet a színésznő hezitálásának, hiszen eredetileg Paltrow játszotta volna el a mások identitását magára öltő sorozatgyilkos nyomába szegődő FBI-ügynököt az Életeken át című thrillerben. Miután nem tudtak rá várni, Jolie-t pedig nagyon érdekelte a szerep, utóbbi sztár kapott lehetőséget a bizonyításra.

Angelina Jolie, mint elszánt FBI-ügynök (Forrás: InterCom)

A PORNÓ VILÁGA KIZÁRVA

Gwyneth Paltrow ma már merészebb a szerepválasztásaiban, de a kilencvenes években még ódzkodott többek közt az olyan komédiáktól, amelyekben az altesti poénok dominálnak. Emiatt mondott nemet a Keresd a nőt! című vígjátékot jegyző rendezőpárosnak, a Farrelly testvéreknek, és nem akart benne lenni a pornósokról szóló Boogie Nights-ban sem, ahol szerinte túl egyszerű lányt kellett volna megformálnia, szemtelenül sokat megmutató ruhácskákban. Ennek köszönhetően előbbi alkotásban Cameron Diaz, utóbbiban pedig Heather Graham lett a szerencsés, akiért milliók ültek be a mozikba.

Heather Graham nagyot alakított a Boogie Nightsban (Forrás: Flamex)

EZ AZ OSCAR ELÚSZOTT

Bár a Szerelmes Shakespeare főszerepéért Paltrow 1999-ben Oscar–díjat kapott, akár másodszor is övé lehetett volna az értékes aranyszobrocska, ha hajlandó lett volna a női bűnözőkről szóló musical, a Chicago főhősnőjének bőrébe bújni. Miután kikosarazta a producereket, azok Renée Zellwegert szerződtették, akit később Oscarra jelöltek alakításáért.

Renée Zellweger majdnem hazavitte az Oscart a szerepért (Forrás: UIP-Duna Film)

Bár a lista, hogy mi mindenre mondott nemet a kétgyermekes színésznő, még hosszan sorolható, több mint két évtizedet felölelő pályafutása során azért számtalan olyan filmben is feltűnt, amelyre méltán lehet büszke. Ezekből az alkotásaiból nyújt válogatást a TV GO kínálatában is megtalálható Paramount Channel szeptember 11-én. Ezen a napon Gwyneth Paltrow négy filmjét vetítik le: az Emma című Jane Austen-adaptációt, a Szívörvény című romantikus mozit, A tehetséges Mr. Ripley című thrillert és A szerencse zsoldosai-t.

GWYNETH PALTROW FILMJEI A TV GO-N:

- Mortdecai
- Vágyak szerelmesei
- Reflektorfény
- Fertőzés

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Mortdecai / InterCom

Filmek Neked!

Adaline varázslatos élete

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma (2015)

A sötét lovag - Felemelkedés

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2012)

Ex Machina

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi (2015)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)