Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Támad a sötét középkor

  • TV GO
  • 2015. 09. 09., 17:00
  • Dokumentumfilm

A Római Birodalom bukását követő szörnyű időszakban az aranykor békés napjait felváltotta az erőszak és a nyomorúság. Ezt a kegyetlen időszakot eleveníti fel a DoQ premierfilmje, A sötét középkor.

Éhezés, járványok, gyilkos háborúk – ilyen volt az élet a sötét középkor hajnalán. A Római Birodalom bukását követő szörnyű időszakban az aranykor békés napjait felváltotta az erőszak és a nyomorúság, és a barbár hordák folyamatos támadásainak köszönhetően az V. századra darabjaira hullott az ókori világhatalom.

A DoQ-n szeptember 12-én képernyőre kerülő A sötét középkor feleleveníti a történelem e vészterhes korszakának legjelentősebb eseményeit, és bemutatja, hogy volt képes a nyugati civilizáció felemelkedni a több száz évig tartó káoszból.

(Forrás: DoQ)

A II. század közepén a Római Birodalom a fénykorát élte: a városokban virágzott a kereskedelem, az oktatás, az építészet, illetve a kulturális és a vallási élet. Birodalomszerte jólét uralkodott, kialakult a fürdőkultúra, és a polgárok körében megjelent a szórakozás iránti vágy is. Ám a következő évszázadok a birodalom szétesését hozták: az éhezés, a pestis és a folyamatos háborúzás miatt Európa belépett a történelem legsötétebb korszakába, amely századokkal vetette vissza a nyugati civilizáció fejlődését.

Mégis hogy sikerült végül Európának kiemelkednie a sötét középkorból? Kinek köszönhetjük a reneszánsz értékek megszületését? Milyen szerepet játszott Nagy Károly, Klodvig és I. Jusztiniánusz ebben a korszakban? Ezekre a kérdésekre keresi a választ A sötét középkor, miközben történészek segítségével rekonstruálja a több százéves időszak legjelentősebb eseményeit.

DOKUMENTUMFILMEK A TV GO-N:

- Titkos diszkó forradalom
- A teljes csoda - Amerika örök emlékű hősei
- Király beszéde a történelem kulissza titkai
- Apáim története (feliratos)

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: STR / AFP

Kategóriák: Dokumentumfilm

Filmek Neked!

Világok arca: Baraka

Színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm (1992)

Samsara

Színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm (2011)

Az utolsó óra (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai dokumentumfilm (2007)