Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Támad a sötét középkor

  • TV GO
  • 2015. 09. 09., 17:00
  • Dokumentumfilm

A Római Birodalom bukását követő szörnyű időszakban az aranykor békés napjait felváltotta az erőszak és a nyomorúság. Ezt a kegyetlen időszakot eleveníti fel a DoQ premierfilmje, A sötét középkor.

Éhezés, járványok, gyilkos háborúk – ilyen volt az élet a sötét középkor hajnalán. A Római Birodalom bukását követő szörnyű időszakban az aranykor békés napjait felváltotta az erőszak és a nyomorúság, és a barbár hordák folyamatos támadásainak köszönhetően az V. századra darabjaira hullott az ókori világhatalom.

A DoQ-n szeptember 12-én képernyőre kerülő A sötét középkor feleleveníti a történelem e vészterhes korszakának legjelentősebb eseményeit, és bemutatja, hogy volt képes a nyugati civilizáció felemelkedni a több száz évig tartó káoszból.

(Forrás: DoQ)

A II. század közepén a Római Birodalom a fénykorát élte: a városokban virágzott a kereskedelem, az oktatás, az építészet, illetve a kulturális és a vallási élet. Birodalomszerte jólét uralkodott, kialakult a fürdőkultúra, és a polgárok körében megjelent a szórakozás iránti vágy is. Ám a következő évszázadok a birodalom szétesését hozták: az éhezés, a pestis és a folyamatos háborúzás miatt Európa belépett a történelem legsötétebb korszakába, amely századokkal vetette vissza a nyugati civilizáció fejlődését.

Mégis hogy sikerült végül Európának kiemelkednie a sötét középkorból? Kinek köszönhetjük a reneszánsz értékek megszületését? Milyen szerepet játszott Nagy Károly, Klodvig és I. Jusztiniánusz ebben a korszakban? Ezekre a kérdésekre keresi a választ A sötét középkor, miközben történészek segítségével rekonstruálja a több százéves időszak legjelentősebb eseményeit.

DOKUMENTUMFILMEK A TV GO-N:

- Titkos diszkó forradalom
- A teljes csoda - Amerika örök emlékű hősei
- Király beszéde a történelem kulissza titkai
- Apáim története (feliratos)

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: STR / AFP

Kategóriák: Dokumentumfilm

Filmek Neked!

Világok arca: Baraka

Színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm (1992)

Samsara

Színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm (2011)

Az utolsó óra (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai dokumentumfilm (2007)

Az óceán óriásai

Színes, magyarul beszélő, dokumentumfilm (2013)