Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Tizenöt emeletet zuhant, mégis túlélte

  • TV GO
  • 2015. 09. 10., 11:50
  • Dokumentumfilm

A World Trade Center elleni 2001-es merényletről emlékezik meg a terrortámadás évfordulóján a National Geographic Channel. A műsorokban szemtanúk, a mentésben részt vevő tűzoltók és túlélők is megszólalnak.

A csatorna egyik dokumentumfilmjében többek között bemutatják annak a férfinak a történetét is, aki egy betonlapba kapaszkodva élte túl a tizenöt emeletnyi zuhanást.

2001. szeptember 11-én a World Trade Center leomlása után a hatalmas porfelhőből kapott szárnyra egy történet, amely szerint egy férfi képes volt leszánkázni az éppen omló épületen, és túlélte. Mikor a felhőkarcoló omlani kezdett, ő ösztönösen megkapaszkodott az egyik falból kiváló betonlapban, és a megsemmisülő lépcsőházban így „szörfözött” alá tizenöt emeletet.

(Forrás: National Geographic Channel)

A történet bejárta a médiát, de aztán később visszavonták, és az emberek nem tartották másnak, mint egy tiszavirág életű legendának. A National Geographic Channel azonban utánajárt „a szeptember 11-i szörfös” történetének. Pasquale Buzzelli köztisztviselő a 64. emeleten dolgozott, amikor a becsapódás történt. Később munkatársaival együtt a B lépcsőházban indultak el lefelé, és a 22. emeletnél jártak, amikor hirtelen nagy zajt hallottak.

(Forrás: National Geographic Channel)

„Éreztem, ahogy a korlát meginog, és fentről iszonyú hangos dübörgés hallatszott. Azt gondoltam, hogy valami nehéz tárgy zuhan át éppen a lépcsőházon, és egyből a sarokba vetettem magam. Majd éreztem, hogy a mellettem lévő fal és a padló is elengedi magát és megnyílik. Akkor és ott ráeszméltem, hogy az egész épület omlik” – emlékszik vissza Pasquale, aki ezután tizenöt emeletet zuhant, csodával határos módon mégis túlélte a katasztrófát, és a romok tetején tért magához.

(Forrás: National Geographic Channel)

Az erről mesélő filmet, a 9/11: A legcsodásabb megmenekülés-t szeptember 11-én vetíti a TV GO kínálatában is megtalálható NatGeo, több hasonló dokumentumfilm (Az én szeptember 11-ém, Tűzoltóállomás az Ikertornyok alatt, 9/11 életmentő rendőrei, 9/10 – Az utolsó órák) mellett, amelyek a World Trade Center elleni terrortámadásról és az áldozatokról emlékeznek meg, és a túlélők és a szemtanúk mellett a mentésben részt vevő tűzoltók és rendőrök is megszólalnak bennük.

(Forrás: National Geographic Channel)

DOKUMENTUMFILMEK A TV GO-N:

- Az utolsó óra
- Apáim története
- Samsara
- A teljes csoda - Amerika örök emlékű hősei

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: National Geographic Channel

Kategóriák: Dokumentumfilm

Filmek Neked!

Király beszéde a történelem kulissza titkai

Színes, magyarul beszélő, angol dokumentumfilm (2011)

Titkos diszkó forradalom

Színes, magyarul beszélő kanadai-német dokumentumfilm (2012)