Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Terroristáké lesz a lemészárolt elefántokból származó pénz

  • TV GO
  • 2015. 09. 27., 11:50
  • Dokumentumfilm

Afrikában évente 30 ezer elefántot mészárolnak le az agyaráért, és az illegális kereskedelemből befolyó pénz jó része terroristáknál landol. Bryan Christy, a National Geographic Channel oknyomozó riportere a legmodernebb technikai eszközökkel segítette a bűnözők utáni nyomozást.

Megrázóan hiteles képet tár elénk az elefántcsont-kereskedelem nemzetközi gyakorlatáról és következményeiről Bryan Christy, a National Geographic Channel riportere, aki közel egy évtizedet töltött az orvvadászok felderítésével.

Az orvvadászat mértékéről eddig is viszonylag pontos adatok álltak a hatóságok rendelkezésére: a bűnözők a statisztikák szerint évente körülbelül 30 ezer afrikai elefántot mészárolnak le az agyarukért, és emberek ezreit ölik vagy sebesítik meg a vadászat és az azt követő illegális ügyletek (szállítás, üzletkötések stb.) során. A statisztikák mellett azonban az összefüggések és a folyamat részletei eddig homályban maradtak.

(Forrás: National Geographic Channel)

A természetvédőknek és a hatóságoknak csak sejtésük volt arról, hogy az állig felfegyverzett orvvadászok hol és hogyan távolítják el az agyarakat az állatok teteméről, miként utaztatják keresztül az elefántcsontot a kontinensen, majd hogyan kötnek ki a gigantikus összegek szélsőséges csoportoknál.

(Forrás: National Geographic Channel)

A közelmúltban Bryan Christy oknyomozó riporter és egy forgatócsoport az orvvadászok nyomába eredt. Annak érdekében, hogy megtudják, az illegálisan megölt elefántok agyara milyen utat jár be a világban, a legmodernebb technológiához nyúltak: egy teljesen valósághű, mesterségesen előállított agyarban egy műholdas nyomkövetőt rejtettek el, melynek segítségével pontosan be tudták azonosítani a bűnözők által érintett utakat, városokat, kikötőket és országokat.

(Forrás: National Geographic Channel)

A nyomkövető Christyt Afrika leghírhedtebb milíciáihoz és terroristacsoportjaihoz vezette el, amelyek kontinensszerte rettegésben tartják a lakosságot. A nyomozás egyedülálló, eddig soha nem látott részletességgel mutatja be Afrika elefánt-orvvadászatát, amiről így megrázó film született.

Az Elefántcsont-hadurak című alkotás szeptember 27-én este kilenc órától lesz látható a TV GO kínálatában is megtalálható National Geographic Channel műsorán.

(Forrás: National Geographic Channel)

DOKUMENTUMFILMEK A TV GO-N:

- Orrszarvúak végveszélyben
- Az óceán óriásai
- A méhek világa
- Az utolsó óra (feliratos)

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: National Geographic Channel

Kategóriák: Dokumentumfilm

Filmek Neked!

Törvénytisztelő Polgár

Színes, feliratos, amerikai krimi (2009)

Kódjátszma

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció film, életrajzi dráma (2014)

Megint 17

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték (2009)