Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Több Jude Law-t a Vatikánba!

  • TV GO
  • 2018. 04. 27., 13:12

A pápák mindig öregek, bölcsek és szent életűek. De mi van akkor, ha az új pápa fiatal, dohányzik és nem hisz Istenben?

Jude Law átszellemülve vonul a kereszténység nagy pillanatait bemutató klasszikus festmények előtt, huncutul kikacsint ránk, majd II. János Pál pápa szobrát ledönti egy meteor (ami egyébként létező alkotás, Maurizio Catellan A kilencedik óra című szobra). Minimum már itt beránthat mindenkit a sorozat, és azt is előrevetíti, hogy nem a mintapápák prototípusát láthatjuk majd, Sorrentino neve pedig arra is garancia, hogy nem egy tipikus sorozatélménnyel van dolgunk.

Az alaphelyzet és az a tény, hogy Jude Lawt láthatjuk a pápai koronában biztosan sok olyan nézőt is bevonz majd, akik egy klasszikus sorozatra számítanak, és nem feltétlenül vannak tisztában Paolo Sorrentino munkásságával. Ő ugyanis nem követi a hagyományos elbeszélésmódot, folyamatosan játszik velünk, új szálakat emel be, indokolatlan szálakat tesz fontossá, majd vág el kérdés nélkül. De Az ifjú pápa emiatt (is) jó: nem egy túl könnyen emészthető sorozat, amit csak háttérzajként elindít az ember, ha viszont hagyjuk, hogy beszippantson ez a különleges hangulat, akkor egyedülálló élmény.

Sorrentino pápája nem egy egyszerű lázadó rocksztárpápa, aki a gyóntatószékben vedeli a misebort vagy pacsikat osztogat a misén. XIII. Piusz maga a két lábon járó ellentmondás: egyszerre vonzó és irritáló, konzervatív és felvilágosult, szent és sunyi. Reggelire egy diétás cherry coke-ot iszik néhány szál cigivel megspékelve, ami pedig ennél is jobban bosszantja hataloméhes rangidős bíborosokat: nem manipulálható.

Mert a sorozat erről is szól: megbizonyosodhatunk, hogy a Vatikán működési mechanizmusa is olyan, mint bármelyik más intézményé: attól, mert ott fityeg a rózsafüzér a kezükben, attól még ugyanúgy manipulálnak, ármánykodnak, zsarolnak és gyűlölködnek. A hatalmi harc leginkább az ifjú pápa, az őt szinte felnevelő Mary nővér (Diane Keaton) és a Voiello bíboros (Silvio Orlando) között zajlik, amibe a háttérből néha beleacsarog Spencer bíboros (James Cromwell), aki elől saját neveltje halászta el a pápai koronát. A konfliktusok közben/mellett pedig rengeteg téma bukkan fel: természetesen végig van rágva a hit és a vallás kérdése, ahogyan az emberi kapcsolatoké is. Hiába ül valaki Szent Péter trónján, ugyanúgy vívódhat olyan dolgokon, mint egy hétköznapi ember.

Sorrentino pedig Vatikánnál jobb díszletet kívánni sem tudott volna: a rendező egyébként is szereti a tökéletes kompozíciókat és a festményszerű látványvilágot, itt egy valóságos álomjátszóteret kapott hozzá. Maximálisan ki is élte magát, Az ifjú pápa legtöbb snittje olyan, hogy kimerevítve bekereteztethetnénk. Mindehhez pedig nem ájtatos gregorián dallamokat vagy apácaprüntyögést választ, hanem szinte kizárólag könnyűzenét, ami még bizarrabbá és jobbá teszi a kontrasztot a százéves falak között.

A sorozat sikerén felbuzdulva máris berendelték a folytatást, ám az már biztos, hogy nem XIII. Piusz pápaságát fogjuk tovább követni, hanem egy teljesen újét. Ennek megfelelően a címe is Az új pápa lesz, azonban egyelőre még szinte semmi nem lehet róla tudni azon kívül, hogy ismét Sorrentino és Umberto Contarello írja a forgatókönyvét. A Jude Law-féle Lenny Belardot és a „Szűz vagyok, de ez egy régi pólós” apácákat nehéz lesz megugrani a következő évadban, de Sorrentinot nem kell félteni.

Mit találsz a MoziKlubban?

A MoziKlub népszerű mozifilmek, egész estés rajzfilmek és a világ vezető televíziós sorozatainak válogatása, amit különböző műfaji kategóriák szerint állítottunk össze, hogy a lehető legkönnyebb legyen a választás!

Hol találod a MoziKlubot?

Telekom IPTV előfizetőként a MoziKlub kínálatát a Videótéka menüpont alatt találod!

Regisztrált TV GO felhasználóként bejelentkezés után a MoziKlub menüpont alatt legördülő Filmek / Sorozatok opcióra kattintva juthatsz tovább a kívánt tartalomhoz. Vagy válaszd a Film és Sorozat menüpont alatt a MoziKlub címkével ellátott tartalmakat. A MoziKlub kínálatát elérheted weben keresztül, valamint TV GO alkalmazással mobilon és tableten is. Amennyiben még nem rendelkezel TV GO hozzáféréssel, úgy ide kattintva pillanatok alatt regisztrálhatsz!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: EW; movietime.guru; Rolling Stone

Filmek Neked!

Meg - Az őscápa

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2018)

A világ összes pénze

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2017)

A Hangya és a Darázs

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akciófilm (2018)

Alfa

Színes, magyarul beszélő amerikai akciófilm - (2018)