Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Tökéletes színház élmény filmen – A vendégek

  • TV GO
  • 2018. 05. 07., 15:00

Nem gondolná az ember, hogy hetven percbe mennyi minden belefér, pedig Selly Potter az Orlando rendezője nem kevesebbet tett bele új filmjébe, mint egy tökéletes fekete komédiát, ami egyben bemutatja a jelen angol felső-középosztály minden nyűgét és úgy alapvetően a modern társadalom minden báját.

Janet a teljesen jelentéktelen ellenzéki párt egyik tagját megválasztják a brit árnyékkormány miniszterévé. Ez itthon teljesen jelentéktelen esemény lenne, de az angol középosztály egy még szimbolikus titulust is nagy becsben tart. Nem csoda, hogy egyből összecsődül Janet köré az összes közeli barátja, hogy megünnepeljék a bejelentést.

Adventure Pictures

Megjelenik legjobb barátnője, a nem is kicsit cinikus April (Patricia Clarkson), akinek férjét A bukásból ismert Bruno Ganz alakít, eljön Jinny (Emily Mortimer) és a leszbikus élettársa Martha (Cherry Jones), de a kokain függő bankár, Tom (Cillian Murphy) is. Mindeközben Janet férje (Timothy Spall) meglehetősen furán viselkedik, nem is véletlenül.

Mint azt sejteni lehet mindenkinek van valami takargatni valója, ami az igen rövid játékidő alatt szépen a felszínre is bukik, de még egy pisztoly is előkerül a partin. Itt érdemes megemlíteni, hogy az eredeti cím, The Party sokkal beszédesebb, mert nem csak az összejövetelre, de Janet pártjára (Party angolul pártot is jelent) is utal, és igazán fontos a film szempontjából.

Adventure Pictures

Nehéz lenne anélkül beszélni a különböző konfliktusokról, hogy ne áruljunk el túl sokat a filmből, szóval nem is tesszük, ezért arra kérünk minden olvasót, hogy tegye félre ellenérzéseit a kritikussal és annak elfogultságával szemben, és maga kicsit vakon tegyen próbát A vendékek című, mostanra egyész szép rajongótáborral rendelkező filmmel, mert nagyon megérdemli a figyelmet.

Selly Potter filmje ugyanis igazi felüdülés a mostanában mindent beterítő nagyköltségvetésű filmek sodrában. Nem azért, mert annyira mély vagy művészi lenne, pont ellenkezőleg, mert megmutatja, hogy a könnyed szórakozáshoz nincs szükség hatalmas stábra és aranyárban mérhető CGI-effektekre, csak az európai film nagyágyúira. Ezek a színészek látványosan élvezik, hogy emberi roncsokat és diszfunkcionális középkorúakat játszanak, és ami még jobb, hogy nagyon jól is áll nekik – Cillian Murphy egyszerűen brillírozik a kokainista bankár szerepében.

Adventure Pictures

Az se tartson távol senkit, hogy a film végig fekete fehérben tárul elénk, ennek mindössze az a szerepe, hogy az égvilágon semmi se terelje ez a figyelmünket az alakításokról, mert mint azt a címben említettük ez a film inkább egy színházi kamaradarab, de ettől függetlenül így is kiválóan megállja a helyét. Van itt minden: brexit, magánéleti gondok és a modern középosztály gyermektelensége, mindezt olyan feketehumorral tálalva, amihez a világon talán tényleg csak az angolok értenek egyedül.

A vendégekre érdemes rászánni az életünkből hetven percet, mert kamatostul fizeti azt vissza.

A vendégek a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Adventure Pictures

Filmek Neked!

A vendégek (feliratos)

Fekete-fehér, feliratos, angol fekete komédia (2017)

A világ összes pénze

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2017)

Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2018)

Élesítve

Angol akcióthriller (2017)