Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Öt dolog Gary Oldman Oscar-díjas alakításáról, amit eddig nem tudtál

  • TV GO
  • 2018. 05. 15., 13:00

Nem sokára a TV GO-n is megtalálható lesz A legsötétebb óra című film, ami azon túl, hogy a történelem egyik legérdekesebb vezetőjének életébe ad betekintést, végre az aranyszobrot is meghozta Oldmannak.

1, Mielőtt akár egy másodpercet is forgattak volna a filmből már egy évnyi melója volt A legsötétebb órában Gary Oldmannak. A színész ugyanis a forgatások megkezdése előtt egy egész évig tanulmányozta a Winston Churchill mozdulatait és mimikáját.

2, Szomorú irónia, hogy John Hurt, aki az akkori brit miniszterelnököt, Neville Chamberlain alakította volna ráktól szenvedett, ahogy az angol politikus is 1940-ben, mikor a film játszódik. Bár végül John Hurt képtelen volt a betegsége miatt eljátszani a szerepet, a filmet végül neki ajánlották a készítők.

Wentworth Woodhouse

3, Gary Oldman a szerep kedvéért teljesen szinte teljesen azonosult a karakterével, aminek következtében viccesen meg is jegyezte, hogy a felesége a forgatások alatt többször is említette, hogy olyan érzése van, mintha Winston Churchillel bújna ágyba este, és Gary Oldman mellett kelne reggel. Oldman azonban nem csak a belső tulajdonságait vette át az egykori politikusnak, de a forgatások alatt elszívott 35 ezer font értékű szivart is, napi 12-őt, aminek köszönhetően nikotinmérgezést kapott, és még vastagbéltükrözésre el kellett mennie.

4, A film 1940 májusában játszódik, ami azt engedné feltételezni nekünk, hogy a történetben nem kap szerepet Elizabeth Layton, Churchill személyi asszisztense. Azonban a film számos más pontjához hasonlóan itt is szabadosabban kezeli a történelmi tényeket, és így Lily James által mégiscsak szerepel a filmben Layton.

Wentworth Woodhouse

5, Gary Oldman fantasztikus színész, aki Oscart is kapott azért, ahogy eljátszotta Churchillt, de az illúzió fenntartásához, hogy személyében tényleg az angol politikust látjuk a vásznon, vastagon kellett nem kevés smink és egy nagyon bonyolult maszk. Azonban nem is annyira abból a szempontból, hogy Oldmant hozzáöregítsék Churchillhez, mivel akkoriban a politikus 65, míg a felvételek alatt Oldman 59 éves volt. Tehát sokkal inkább a külsőjük nagyfokú különbözősége volt az ok, hogy végül minden forgatás előtt órákat fordítsanak a maszk feltételére.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Wentworth Woodhouse

Filmek Neked!

A Hangya és a Darázs

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akciófilm (2018)

Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2018)

A védelmező 2

Színes, magyarul beszélő akció thriller (2018)

Kandalló TV

A lobogó tűz látványával és hangulatával szeretnénk Önnek és családjának kellemesebb, melegebb légkört teremteni (2017)