Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nindzsantológia: A halál keze (Hand of Death – 1988)

  • TV GO
  • 2018. 07. 30., 18:43

Már hogy a viharba ne szavaznánk maximális bizalmat egy olyan filmnek, mely a „széles körben elterjedt” főcím mellett a Ninja Operation 7: Royal Warriors címen is fut? Kiváltképp, ha azt is hozzátesszük, hogy a legendás Godfrey Ho rendezte.

A jó direktor első nindzsamoziját – nem tévedés – 1973-ban rendezte, így a laikusok hajlamosak lennének azt gondolni, hogy hasonló klasszis a műfajban, mint Sergio Leone a westerfilmek univerzumában. Bár, ha úgy vesszük, Godfrey bizonyos szempontból valóban reformernek számít: míg kollégái számára a 80-as évek legkorábbi akciófilmjeiből merítettek inspirációt filmjeiből, ő kizárólag gyermekkori fejsérüléseiből. Azzal ugyanakkor nem lehet vádolni őt, hogy ne lennének meg saját rendezői védjegyei: alkotásaiban a nindzsákat bámulatos vakmerőséggel vegyíti egyéb filmes sablonkarakterekkel, legyenek azok maffiózók, vad őserdei törzsek, vámpírok vagy biztosítási kárbecslők. Ugyanakkor nindzsái a rendezőhöz hasonlóan meglehetősen szélütött karakterek, ugyanis a homlokukon viselt „ninja” felirattal emlékeztetik magukat saját foglalkozásukra. (A kérdés jelen esetben is adja magát: ki foglalkoztatja őket, milyen okból kifolyólag és vajon kapnak-e fizetésük mellé Erzsébet-utalványt?)

Most pedig a történet összefoglalója dióhéjban: Hisztérikus nk egy csoportja rohan a dzsungelben, és képtelen eldönteni, hogy az elefántoktól, a kígyóktól vagy a Mircitől, a tigristől parázzon-e jobban. (Utóbbi egyébként visszatérő karakter, és magasan a legtehetségesebb színművész a filmben.) Közben fehér nindzsák igyekeznek megtorolni rajtuk azon sérelmüket, hogy ruháikat a patyolatban összemosták egy piros anorákkal, így végül flamingószínű ancúgban kell hülyét csinálniuk magukból. Közben a konkurencia - ők a terepszínű nindzsák - is feltűnik a dzsungelben, és cserkészeti emlékeik alapján indokolatlan csapdákat állítanak ellenlábasaiknak. És mintha mindez nem lenne elég sorscsapás, megjelenik két dadaista kincsvadász alakulat is élén két frizuravarjúval, akik azonmód hajba kapnak. És ki kell még ide, hogy a néző totális agysorvadásban részesüljön? Mirci gazdája, Tarzanné Hilfinger Jolán, akinek sminkjéből arra következtethetünk, hogy a dzsungelben is üzemel egy Rossmann.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Meg - Az őscápa

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2018)

Az igazi csoda

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2017)

Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2018)

A Hangya és a Darázs

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akciófilm (2018)