Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Egyetlen rossz film képes derékba törni egy karriert

  • TV GO
  • 2015. 10. 30., 06:08
  • Akkor és most

Még a legnagyobb sztárok között is akadnak olyanok, akiknek ma már komolyan küzdeniük kell, hogy kapjanak egy-egy valamirevaló szerepet. Hisszük vagy sem, ezt a balszerencsét sok esetben mindössze egyetlen karriergyilkos film okozta.

EDDIE MURPHY: PLUTO NASH (2002)

A nyolcvanas-kilencvenes években az Amerikába jöttem vagy a Beverly Hills-i zsaru-szériával nagyot taroló komikus a Shrek óta nem játszott főszerepet sikeres, említésre méltó alkotásban (és ott is csak szinkronizált). Mindezt a 2002-es ballépésének, a Pluto Nash – Hold volt, hol nem volt… című sci-fi-komédiának köszönheti. Murphy azóta szinte csak hasonszőrű igénytelen produkciókban tűnt fel fontos szerepben (ez alól egyedül a Dreamgirls kivétel). Legutóbbi balfogása ráadásul egy olyan vígjáték, az Ezer szó volt, melyben arra ítélték a kiváló beszélőkéjéről ismert színész által alakított karaktert, hogy nem szólalhat meg. Nem épp a legjobb ötlet…

Rosario Dawson, Randy Quaid és Eddie Murphy a filmben (Forrás: InterCom)

KEVIN COSTNER: WATERWORLD – VÍZIVILÁG (1995)

A Farkasokkal táncoló-ban, a Robin Hood, a tolvajok fejedelmé-ben vagy a Több mint testőr-ben látott színész volt az egyik legnagyobb sztár a kilencvenes években – egészen addig, amíg el nem vállalta az 1995-ös Waterworld főszerepét. A film hatalmas bukásnak bizonyult, és vele együtt süllyedt el Costner karrierje is, amin két évvel később A jövő hírnöke is taszított még egy jókorát. A színész azóta (kevés kivételtől eltekintve) csak jelentéktelen alkotásokban tűnik fel, illetve ha véletlenül beválasztják egy-egy nagyszabású produkcióba (Az acélember, Jack Ryan: Árnyékügynök), ott csak mellékszerepben vitézkedhet. Mivel tehetségéhez ettől függetlenül nem fér kétség, még drukkolhatunk, hogy elmúljon róla a rossz átok.

(Forrás: UIP-Duna Film)

MIKE MYERS: LOVE GURU (2008)

Eddie Murphyhez hasonlóan az utóbbi időben Mike Myers is azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Shrek-filmekben szinkronizált. Miután azonban 2008-ban bemutatták Love guru című, borzalmasan silányra sikerült vígjátékát, szó szerint eltűnt. Legutóbb akkor lehetett látni egy röpke pillanatra, amikor feltűnt a Saturday Night Live című kabaréműsor negyvenedik évfordulóját ünneplő különkiadás egyik rövidke jelenetében. A színész ráadásul nagyon nehezen viseli a korábbi sikerek után a mostani kudarcsorozatot. És az az újabb Austin Powers-folytatás csak nem akar elkészülni…

(Forrás: InterCom)

BRANDON ROUTH: SUPERMAN VISSZATÉR (2006)

Az eddig felsorolt színészektől eltérően Brandon Routh sosem volt ismert név, viszont egy gigaprodukcióban való részvétele nem elindította a sztárság útján, hanem úgy tűnik, mindörökre letaszította onnan. És az a legszomorúbb az egészben, hogy tényleg nem rajta múlt, nem ő választott rosszul, hiszen Superman szerepe valószínűleg sok fiatal férfiszínész szerepálma – az meg már nem az ő hibája, hogy a Bryan Singer rendezte mozi mind a kritika, mind a rajongók szerint katasztrofálisra sikeredett. Routh azóta sorozatokkal (Chuck, Partnerek, A zöld íjász), illetve nagyjátékfilmekben (Zack és Miri pornót forgat, Scott Pilgrim a világ ellen) való cameókkal vigasztalhatja magát.

(Forrás: InterCom)

HALLE BERRY: MACSKANŐ (2004)

A Macskanő olyan bűn rossz volt, hogy még a címszereplő Berry is „istentelenül rossz filmként” emlegette, amikor átvette a benne nyújtott alakításáért járó Arany Málna-díjat. Első blikkre nem gondolnánk, hogy a 2004-es képregény-adaptáció kicsinálta a színésznő karrierjét, hiszen azóta is rendszeresen játszik filmekben. De ha jobban belegondolunk, azóta leginkább rossz thrillerekben, nyomtalanul eltűnő független filmekben vagy nagyobb produkciók ötperces mellékszerepében tűnik csak fel. De talán még az ő esetében is van remény egy nagy visszatérésre, hiszen nem véletlenül kapta azt az Oscar-díjat.

(Forrás: InterCom)

CHRIS O’DONNELL: BATMAN ÉS ROBIN (1997)

Ma már hihetetlen, de Chris O’Donnell egykor tehetséges és ígéretes fiatal színésznek számított. Olyan sztárokkal játszott együtt, mint Drew Barrymore, Al Pacino vagy Sandra Bullock, és olyan igényes alkotásokban vagy közönségsikerekben játszott főszerepet, mint az Egy asszony illata vagy A három testőr. Amikor azonban az 1995-ös Mindörökké Batman után az 1997-es, ismét Joel Schumacher rendezte Batman-folytatásban, a Batman és Robin-ban is (amely amellett, hogy milyen csapnivaló lett, leginkább George Clonney mellbimbói miatt híresült el) elvállalta Robin szerepét, egy életre elkaszálta magát. Azóta szinte csak sorozatokban láthatjuk, és azok közül sem mindig a legnívósabbakban (lásd: NCIS: Los Angeles).

(Forrás: InterCom)

HAYDEN CHRISTENSEN: STAR WARS III. RÉSZ (2005)

A fiatal színész annak idején valószínűleg hatalmas szerencsének érezte, hogy megkapta a tinédzser- és felnőttkorú Anakin Skywalker szerepét a kettes, illetve hármas számú Star Wars-előzményfilmben. Christensen tündöklése azonban meglehetősen rövidnek bizonyult, hiszen a rajongók kifejezetten utálták a karakterét, amiről még csak nem is a színész tehetett, hanem főleg a filmek szörnyű párbeszédei, amiket sokak szerint még Daniel Day-Lewis sem tudott volna megmenteni. Christensen a Star Wars III. rész – A sith-ek bosszúja után pedig ugyan felbukkant még egy-két moziban, de az Éberség, a Szűzlányok ajándéka vagy a Hipervándor című filmjei nem bizonyultak túl nagy sikernek.

(Forrás: InterCom)

CUBA GOODING JR.: HAJÓ A VÉGE (2002)

Az 1996-os Jerry Maguire – A nagy hátraarc után (melynek mellékszerepéért Oscar-díjat érdemelt) a színész szerepelt még egy-két sikeresebb filmben, például a Lesz ez még így se!, az Üldözési mánia és a Zoolander, a trendkívüli című vígjátékokban vagy a Pearl Harbor – Égi háború című háborús filmben. A 2002-es Hajó a vége című megkérdőjelezhető ízlésű (két hetero férfi tévedésből egy hajónyi ismerkedni vágyó meleg közé keveredik) komédia azonban akkora bukás lett a mozikasszáknál, hogy ezt követően Gooding már nem kérhetett dollármilliókat egy filmért, úgy, mint fénykorában. Sőt ha jobban belegondolunk, valószínűleg már azt sem tudjuk felidézni, mikor láttuk utoljára élvonalbeli alkotás fontosabb szerepében.

(Forrás: InterCom)

A PÓRUL JÁRT SZTÁROK FILMJEI A TV GO-N:

- Hogyan lopjunk felhőkarcolót (Eddie Murphy)
- 3 nap a halálig (Kevin Costner)
- Superman visszatér (Brandon Routh)
- Felhőatlasz (Halle Berry)
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja (Hayden Christensen)
- Jerry Maguire - A nagy hátraarc (Cuba Gooding Jr.)

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Photo12 / Picturedesk / AFP

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Spangol - Magamat sem értem

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték (2004)

Holnapolisz

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi (2015)

Jurassic World

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai kalandfilm (2015)

Superman visszatér

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2006)