Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Gyógyíthatatlan kór vezetett Robin Williams öngyilkosságához

  • TV GO
  • 2015. 11. 04., 01:50

Susan Schneider, a tavaly elhunyt színész özvegye egy írásos nyilatkozatot leszámítva ezidáig egyszer sem beszélt Robin Williams haláláról, a Good Morning America című tévéműsorban azonban megtörte a csendet, és elárulta, minek hatására döntött a komikus az öngyilkosság mellett.

A tévés interjúban Susan Schneider többek között arról beszélt, hogy férje nemcsak kezdődő Parkinson-kórban szenvedett, de a boncolások során az orvosok Lewy-testes demenciát is megállapítottak nála. A gyógyíthatatlan kór hatással van a koncentrációra és az ítélőképességre, memória- és személyiségzavarokat okoz, továbbá akadályozhatja a mozgást is.

"Egy rémálom volt az életünk..." – vallotta be Williams özvegye. A demenciáról senki nem tudott az öngyilkosság előtt, a családban hipochondriára gyanakodtak, lévén a színész minden hónapban valamilyen új tünetre panaszkodott. A komikus állapota szélsőségesen változott, az egyik pillanatban még a tudatánál volt, a következőben viszont már érthetetlen dolgokról beszélt. "Ha Robin szerencsés, talán még három éve lett volna hátra. Három nagyon nehéz éve, amit jó eséllyel bezárva kellett volna töltenie" – hangzott el az interjúban.

Susan Schneider és Robin Williams 2011 novemberében a Táncoló talpak 2 premierjén (Forrás: Jason Merritt / AFP)

Férje halála összetörte Schneider szívét, az özvegy ugyanakkor beismerte, hogy látva, milyen szenvedésen ment keresztül a férfi, akit mindennél jobban szeretett, egyáltalán nem vádolja, amiért saját kezével vetett véget az életének. Schneider szerint férje a kór hatására kezdte elveszteni az eszét, viszont ennek tudatában volt, folyamatosan küzdött ellene, de élete utolsó hónapjában egyre kevésbé tudta kontrollálni betegségét, és végül öngyilkossággal vette át az uralmat a saját teste felett.

Az interjúban a nézők a párról készült, korábban sosem látott home videókat és fotókat is láthattak, illetve megismerhették Schneider és Williams utolsó beszélgetésének részleteit. A műsorból több részlet is kikerült az internetre: a videókban az özvegy a néhai színész Parkinson-kórjáról és depressziójáról is mesélt, és állítja, mindezek ellenére férje tiszta és józan volt, mikor véget vetett az életének.

Susan Schneider (Robin Williams harmadik felesége, akivel 2011-ben házasodtak össze) az interjú előtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy jogi vitába keveredett Williams korábbi házasságaiból származó gyermekeivel, Zeldával, Codyval és Zacharyvel a hagyaték miatt – az eljárás végül bíróságon kívüli megegyezéssel zárult.

ROBIN WILLIAMS FILMJEI A TV GO-N:

- Brooklyn legmérgesebb embere
- A nagy nap
- A komornyik

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Jason Merritt / AFP

Filmek Neked!

Liza, a rókatündér

Színes, magyar, romantikus vígjáték (2015)

Holnapolisz

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi (2015)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)