Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Hollywoodban pofátlanul újrahasznosítanak

  • TV GO
  • 2015. 11. 04., 10:30

Meglepő, de még a nagy költségvetésű hollywoodi filmekben is előfordul, hogy újrahasznosítják egy korábbi alkotás valamely jelenetét – avagy a rezsicsökkentés az álomgyárban sem ismeretlen.

A moziban ülő közönség tagjaként szeretjük azt hinni, hogy a szemünk előtt pergő drámai vagy akciódús jeleneteket azért a sztoriért forgatták le, amit épp a vásznon látunk. A legtöbb esetben ez így is van, de azért jócskán akadnak meglepő kivételek.

A Screenrant filmes oldal sasszemű csapata az alábbi videóban hat olyan esetet gyűjtött össze, amikor egyes filmjelenetek kaptak egy "második esélyt", és – esztétikai okokból, a büdzsé csökkentése miatt vagy a hatékonyabb időgazdálkodás érdekében – kockáról kockára visszatértek egy másik alkotásban.

Michael Bay a Transformers 3 forgatásán (Forrás: Kobal / The Picture Desk)

Az összeállításban saját szemünkkel láthatjuk (mivel az alkotók osztott képmezőben egymás mellé rakták a szóban forgó képsorokat), hogyan kölcsönzött például saját magától Michael Bay, amikor Transformers 3 című robotos akciófilmjének egyik üldözéses jelenetébe hat évvel korábbi disztópikus sci-fijéből, A sziget-ből emelt át egy jól felismerhető részletet.

Ehhez hasonló esetek, amikor egy adott franchise-on belül történtek apró lopások (ugyanaz a robbanás látható a Star Trek: Nemzedékek-ben, mint a Star Trek: A nem ismert tartomány-ban, illetve ugyanaz a jeditanács ült össze a Star Wars első és második epizódjában is), de akadnak ennél jóval extrémebb példák is.

Meglepő módon a Szárnyas fejvadász végén Kubrick Ragyogás-ából látható egy légi felvétel, a Hitman – A bérgyilkos-ban a Sötét angyal című Jessica Alba-sorozat gyerekharcosai gyakorlatoznak (természetesen a szőke színésznő nélkül), a Bill és Ted zseniális kalandja című Keanu Reeves-komédia hősei pedig nemcsak a történelmet járják be, hanem a filmtörténelmet is, amikor az időutazós vígjátékban az 1956-os, Audrey Hepburn főszereplésével készült Háború és béké-ből (!) láthatunk egy részletet.

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Liza, a rókatündér
- Akihez beszél a föld
- Insidious - Gonosz lélek
- Holnapolisz

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: UIP-Duna Film

Filmek Neked!

Jurassic World

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai kalandfilm (2015)

Törtetők

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2015)

Törésvonal

Színes, magyarul beszélő, amerikai katasztrófa film (2015)

Megőrjít a csaj

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2015)