Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Gyereksztárok, akik a szemünk láttára váltak felnőtté

  • TV GO
  • 2015. 11. 13., 06:00

Gyerekszínészként élnek az emlékezetünkben, pedig időközben nagykorúak lettek. Íme öt kedvencünk, akikről sokszor elfelejtjük, hogy már tizennyolc évesek!

MAISIE WILLIAMS

Maisie Williamset szinte mindenki a Trónok harca című fantasysorozat fiatalabb Stark lányaként, Aryaként ismeri, akit az ifjú színésznő az első évad, azaz 2011 óta formál meg. Pedig Williams közben szerepelt családi vígjátékban (Az érem két oldala) és iskoladrámában (The Falling) is, hamarosan pedig egy népszerű ifjúsági regény adaptációjában, Az éhezők viadalá-ra emlékeztető The Forest of Hands and Teeth-ben lesz látható.

Maisie Williams a Trónok harca első évadában és idén szeptemberben az Emmy-gálán (Forrás: HBO és Mark Ralston / AFP)

Mivel a színésznő a Trónok harcá-ban fiús karaktert játszik, alig látható női ruhában – Arya apródszerelésében és férfias harci ruházatában pedig még nehezebb volt észrevenni, hogy a kis sztár bizony felnőtt. Vörös szőnyeges megjelenései viszont bizonyítják, hogy igazi hölgy, aki már idén áprilisban betöltötte a tizennyolcat.

CHLOË GRACE MORETZ

Az 1997. februárjában született Chloë Grace Moretznek a nagy áttörést a 2010-es Ha/Ver hozta meg, melyben rendhagyó szuperhőst játszott, de addigra már egész sor filmben (A rettegés háza, A szem, 500 nap nyár) és sorozatban (Született feleségek, Édes, drága titkaink) tűnt fel. Ezt követően is folyamatosan a vásznon volt (játszott az Engedj be! és az Éjsötét árnyék című vámpírfilmekben, Scorsese A leleményes Hugó-jában, a Carrie-ben, a Későnérők-ben és A stúdió című sorozatban), így tényleg a szemünk előtt nőtt fel.

Chloe Grace Moretz 2005-ben egy premieren és idén szeptemberben egy divatbemutatón (Forrás: Michael Buckner és Brad Barket / Getty Images North America / AFP)

Legutóbb, immár kész nőként Moretzet a Sils Maria felhői-ben, A védelmező-ben és a Dark Places című thrillerben láthattuk. Legközelebb, jövő januárban Az ötödik hullám című sci-fiben tűnik fel, és további négy filmje vár bemutatásra, így kijelenthetjük, hogy a színésznő a gyerekszerepekből kinőve, komoly, felnőtt színészként is megállja a helyét.

ASA BUTTERFIELD

Maisie Williamshez hasonlóan Asa Butterfield is áprilisban ünnepelte tizennyolcadik születésnapját. A kis Asa már egyik első szerepével, A csíkos pizsamás fiú című ifjúsági holokausztdrámával felhívta magára a figyelmet. Habár a gyerekszínész ezután viszonylag ritkásan vállalt szerepeket, azokat mind olyan filmekben nyújtotta, ami gondoskodott róla, hogy ne tűnjön el a reflektorfényből (lásd: Nanny McPhee és a nagy bumm, A leleményes Hugo Chloë Grace Moretzcel, Végjáték).

Asa Butterfield A csíkos pizsamás fiúban és tavaly a 17. Moet British Independent Film Awardson (Forrás: Kobal / The Picture Desk és Julie Edwards / NurPhoto)

Az ifjú színészt legutóbb az idei Titanic Filmfesztiválon is bemutatott X + Y című kamaszdrámában láthattuk, melyben kimagaslóan játszotta el a tinikorú, Asperger-szindrómás matekzsenit. Sokáig úgy volt, ő a nagy esélyes a gimnazista Peter Parker/Pókember szerepére a készülő rebootban, de a filmesek választása helyette végül Tom Hollandre esett. Butterfield valószínűleg nem szomorkodott sokáig, hiszen így is elég elfoglalt: 2016-ban három filmje is kijön – köztük a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című ifjúsági fantasyregény adaptációja, illetve az Arrivals, melyben Maisie Williamsszel együtt lesz látható.

HAILEE STEINFELD

Listánk gyereksztárjai közül Hailee Steinfeld a legidősebb: ő idén decemberben már tizenkilencedik életévét fogja betölteni. Több rövidfilmben és tévés alkotásban alakított kisebb szerep után a 14 éves színésznő a Coen testvérek westernremake-jében, A félszemű-ben hívta fel magára a világ figyelmét. A filmben felnőtt kollégáival (Jeff Bridges-zel, Matt Damonnal vagy Josh Brolinnal) egyenrangú alakítást nyújtott a talpraesett, édesapja gyilkosára vadászó Mattie-ként.

Hailee Steinfeld A félszemű promófotóján és egy idén októberi eseményen (Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 és Dimitrios Kambouris / Getty Images North America / AFP)

Habár játéka Oscar-jelölést érdemelt, Steinfeld ezután kissé eltűnt a reflektorfényből, és inkább csak mellékszerepekben bukkant fel olyan filmekben, mint a Szerelemre hangszerelve, a Butterfield főszereplésével készült Végjáték, a 3 nap a halálig vagy a Tökéletes hang 2. Főszerepben legutóbb egy kevésbé nagyszabású alkotásban, a Gyilkos gimi című akciókomédiában volt látható, de jelenleg is forgat, így ezután sem kell majd hiányolnunk – benne lesz például a Tökéletes hang harmadik részében.

ISABELLE FUHRMAN

A Chloë Grace Moretzhez hasonlóan 1997 februárjában született Isabelle Fuhrman hazánkban nem olyan ismert, mint fent említett kollégái, pedig annak idején elképesztő alakítást nyújtott Az árva című thriller címszerepében, mindössze 11 évesen. Ezt követően Pierce Brosnan, Jennifer Connelly és Greg Kinnear oldalán láthattuk az Isten ments! című szatírában, de ezzel a szereppel sem érte el a nagy áttörést.

Isabelle Fuhrman Az árvában és idén szeptemberben (Forrás: Kobal / The Picture Desk és Angela Weiss / Getty Images North America / AFP)

Eddigi filmjei közül Az éhezők viadala durrant a legnagyobbat, amiben egy mellékszerepet, a gonosz Clove-ot formálta meg (ő volt az egyik legvérszomjasabb és legalattomosabb női harcos, aki a főhősnőt, Katnisst személy szerint is el akarta kapni). A fiatal színésznő jelenleg a Masters of Sex című sorozatban látható, legközelebb pedig többek közt egy Cell című horrorban tűnik fel, melyben Samuel L. Jackson és John Cusack lesznek a partnerei.

A FELNŐTT GYEREKSZTÁROK FILMJEI A TV GO-N:

- Trónok harca 1. évad
- Dark Places
- Végjáték
- Gyilkos gimi
- Az árva

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Dark Places

Színes, magyarul beszélő, francia dráma (2015)

Magic Mike XXL

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2015)

Végjáték

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi (2013)