Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Ilyen is lehetett volna Gyűrűk Ura

  • TV GO
  • 2018. 06. 12., 15:13

Nehéz elhinni, hogy Aragorn szerepére lasszóval kellett színészt vadászni, pedig így volt.

Amikor a 2000-es évek legelején Peter Jackson nekiállt megfilmesíteni Tolkien trilógiáját, rengeteg színészre volt szüksége. Azt gondolhatnánk, hogy minden szerepért kilométeres sorok álltak, ám inkább az volt a jellemző, hogy a szerepre kiszemelt színészek erre-arra hivatkozva inkább nemet mondtak a rendezőnek. Így történt, hogy Nicholas Cage (valószínűleg kevés szerepvisszautasításainak egyike) nem lett Aragorn, és hogy végül nem Jake Gyllenhaal dobhatta be a Végzet Hegyébe a gyűrűt.

Frodó – Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal Jimmy Fallon beszélgetőműsorában vallotta be, hogy nagyonis hajtott Frodó szerepére, Peter Jackson azonban jóformán kinevette őt a castingon. Baja volt azzal, hogy Gyllenhaal nem brit akcentust használt, és a világ legrosszabb színészének nevezte.

Aragorn – fél Hollywood

Nehéz elképzelni, hogy Aragorn szerepére volt a legnehezebb színészt találni - és nem azért, mert annyian tolongtak volna. Egy sor A-listás színész utasította vissza a szerepet különböző okokból: Vin Diesel például elbukott a castingon, Russel Crowe meg a pénz miatt mondott nemet, a producerek a bevétel 10%-át ajánlották neki, ő pedig fix fizetést akart – pedig sokkal jobban járt volna. Ma már nevetségesen hangzik, hogy az azóta jócskán elhasznált Nicholas Cage is fontos jelölt volt, ám a színész Aragorn és Neo szerepét is elutasította abban az időben a családjára hivatkozva: nem akart hosszú éveket eltölteni Új-Zélandon a családja nélkül. Daniel Day-Lewist ostromolták a legjobban, a híresen válogatós brit színész háromszor is visszautasította a szerepet, végül Stuart Towsend lett a befutó. Nem sokkal ezután Peter Jackson azonban meggondolta magát, és végül Viggo Mortensen ugrott be a szerepre – az eredményt és a sikert látva pedig sok kollégája foghatta a fejét a visszautasítás miatt.

Gandalf – Sean Connery

Képzeljük csak el, hogy a mémeken Sir Ian McKellen helyett az egykori James Bond üzenné, hogy fussatok bolondok. Pedig majdnem így lett, Jacksonék eredetileg Sean Connery-nak szánták a szerepet. A színészt hihetetlen fizetésekkel próbálták arra ösztönözni, hogy bújjon bele Gandalf köpenyébe, ám Connery állítása szerint hiába olvasta el a forgatókönyvet és a regényt is.

Galadriel – Lucy Lawless
Arwen – Uma Thurman

Mindkét szinésznő Jackson első választása volt, azonban hasonló okok miatt nem tudták elvállalni: mindketten gyermeket vártak. Mindkét színésznő azt nyilatkozta, hogy a szívük szakadt meg, amiért vissza kellett utasítani a szerepeket, ám az anyaság elsődleges szerepet játszott akkor életükben, és a hosszú évekig tartó forgatás sem felelt meg egy kisgyermekes édesanya életvitelének. Jackson annyira el tudta képzelni Thurmant a Gyűrűk ura-univerzumban, hogy nem csak Arwen, de Eowyn szerepére is esélyes volt

Faramir – Ethan Hawk

A színész Peter Jackson első választása volt, ráadásul az is mellette szólt, hogy akkori Hawk akkori felesége, Uma Thurman szintén majdnem érintett lett a projektben. A színész igent is mondott a felkérése, végül azonban mégis visszalépett, rengeteg rajongónak okozva csalódást ezzel – és átadva a terepet David Wenhamnek.

A Gyűrűk Ura-trilógia mindhárom része elérhető hamarosan a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: LOTR Wikia, The Mirror

Filmek Neked!

Alfa

Színes, magyarul beszélő amerikai akciófilm - (2018)

Kandalló TV

A lobogó tűz látványával és hangulatával szeretnénk Önnek és családjának kellemesebb, melegebb légkört teremteni (2017)

Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2018)

A védelmező 2

Színes, magyarul beszélő akció thriller (2018)