Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Színészek, akik majdnem benne voltak Az éhezők viadalában

  • TV GO
  • 2015. 11. 16., 07:25

November 19-én érkezik Az éhezők viadala: A kiválasztott – 2. rész, a Katniss Everdeen és Panem megpróbáltatásait bemutató filmsorozat záró darabja. Ebből az alkalomból elképzeltük, milyen lett volna a széria, ha nem a Jennifer Lawrence – Josh Hutcherson – Liam Hemsworth-trió szerepel benne. Ami nem is volt nehéz, tekintve, hogy a filmesek eredetileg egészen más színészekkel képzelték el az adaptációt.

PEETA MELLARK LEHETETT VOLNA...

Az elsősorban a Magic Mike-ból ismert Alex Pettyfer már a producerekkel is találkozott, hogy Peeta szerepéről tárgyaljanak. Talán azért esett először rá a választás a főhősnő harcostársának megformálásakor, mert a színész 2011-ben már szerepelt egy másik népszerű ifjúsági regény adaptációjában, A negyedik című sci-fiben. Pettyfer nem döntött azonnal, mivel még nem ismerte a forgatókönyvet, a filmesek pedig közben mégis inkább Josh Hutchersont választották.

Alex Pettyfer A negyedikben, Hunter Parrish egy 2011-es eseményen és Liam Hemsworth Az éhezők viadala promóciós körútján (Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12, Kobal / The Picture Desk és Joe Scarnici / Getty Images North America)

A készítők állítólag nagyon komolyan tárgyaltak a Nancy ül a fűben című sorozat egyik főszereplőjével, Hunter Parrish-sel is, aki azonban végül szintén kimaradt Az éhezők viadalá-ból. Később a színész szívesen eljátszotta volna a film folytatásában, Az éhezők viadala: Futótűz-ben Finnick szerepét, de akkor sem volt szerencséje: helyette az angol Sam Claflin formálhatta meg a karaktert.

Érdekes, de a szériában a másik fontos férfi főszerepet, Katniss gyerekkori barátját/szerelmét játszó Liam Hemsworth is eredetileg Peeta szerepére volt esélyes. Hemsworth vélhetően nem búsult sokáig a csere miatt, a nézők pedig valószínűleg el sem tudnák képzelni, hogy ne Gale-ként lássák a vásznon.

KATNISS LEHETETT VOLNA...

A kegyetlen túlélőshow-ról mesélő disztópia főhősnőjének szerepére kivételesen nagy volt a tolongás. Katniss megformálása végül Jennifer Lawrence-nek hozott világhírt, de eredetileg vagy fél tucat másik színésznő is esélyes volt. Dakota Fanning például azért hullott el, mert a filmesek új arcot akartak, ő pedig túl ismertnek számított. Ez történhetett Emma Roberts-szel is, akinek a neve még a projekt egészen kezdeti stádiumában vetődött fel.

Dakota Fanning és Emma Roberts (Forrás: AFP)

Saoirse Ronan – aki a 2011-es Hanna – Gyilkos természet-ben már bizonyított mint elszánt harcosnő – ezzel szemben saját maga mondott nemet a szerepre, miután elolvasta a forgatókönyvet. Ugyanígy nemet mondott Shailene Woodley is, aki később egy másik, igen hasonló franchise-ban, A beavatott-filmekben kapott a Katnissére kísértetiesen emlékeztető szerepet.

A 2011-es Álomháború-ban lenge ruhában harciaskodó Emily Browningnak valószínűleg az nem hozott szerencsét, hogy azt nyilatkozta: nem olvasta a könyveket, amiken a széria alapul. Érdekesség továbbá, hogy Browning egy másik híres franchise-ban is majdnem érdekeltté vált: ő lett volna az Alkonyat-saga Bellája, ami végül azért nem jött össze, mert nem akarta ilyen sok filmre lekötni magát.

Saoirse Ronan, Shailene Woodley és Emily Browning (Forrás: Frederick M. Brown, Jason Merritt és Justin Tallis / AFP)

Egész sokáig játékban volt A félszemű-ben megismert (és Oscar-jelölést érdemelt) Hailee Steinfeld is, akit nemcsak a rajongók láttak volna szívesen Katnissként, de még a rendezővel, Gary Ross-szal is találkozott, hogy beszéljenek a szerepről. Ő ugyan nem volt a végső befutók között, de eleinte szintén esélyes volt a főszerepre Chloë Grace Moretz is, aki valószínűleg azért jutott a filmesek eszébe, mert a Ha/Ver című rendhagyó szuperhősmoziban meglehetősen akcióorientált volt a szerepe. Az éhezők viadala arénájában sajnos nem ő zúzott, de így legalább le tudta forgatni a Ha/Ver második részét és a Carrie című horror remake-jét.

Hailee Steinfeld és Chloë Grace Moretz (Forrás: Stephen Lovekin és Brad Barket / AFP)

HAYMITCH ABERNATHY LEHETETT VOLNA...

A gyilkolójátékra való felkészülésben Katniss és Peeta egyik segítője egy korábbi győztes, az iszákos Haymitch. A kiábrándult férfit Woody Harrelson játssza, de az eredeti tervek szerint még nem rá, hanem John C. Reillyra gondoltak. Reilly vígjátékoktól kezdve drámákon át horrorokig és háborús filmekig számos helyen bukkant fel karakterszínészként. Az éhezők viadalá-ba ugyan nem került be, de gazdag pályafutása során azért így is szerepelt ifjúságiregény-adaptációban: a Rémségek cirkusza című 2009-es vámpíros sztoriban.

C. Reilly idén októberben (Forrás: Grant Lamos IV / Getty Images North America / AFP)

FINNICK LEHETETT VOLNA...

A Finnick nevű figura Az éhezők viadala folytatásában, Az éhezők viadala: Futótűz-ben tűnt fel először. Ebben a részben a Kapitólium a korábbi játékok győzteseit ereszti össze, Finnick pedig a 4. körzet korábbi férfi győztese, akivel Katnissék szövetséget kötnek. Mint az fentebb már szerepel, a filmbeli Finnick egy ismeretlen színész, Sam Claflin lett, de sokáig úgy volt, hogy három befutó közül választják ki a figurát.

Garrett Hedlund, Taylor Kitsch és Armie Hammer (Forrás: Neilson Barnard, Bryan Bedder és Valerie Macon / AFP)

A szóban forgó mindhárom színész többé-kevésbé ismertnek számított: Garrett Hedlundot a Tron: Örökség-ben láthattuk, Taylor Kitschet a John Carter-ben, a Csatahajó-ban és a Vadállatok-ban, Armie Hammert pedig a Social Network – A közösségi háló-ban és A magányos lovas-ban (azóta pedig Az U.N.C.L.E. emberé-ben). De a filmesek egy huszárvágással végül nem közülük választottak Finnicket.

JOHANNA MASON LEHETETT VOLNA...

Finnickhez hasonlóan Johanna karaktere is a Futótűz-ben bukkant fel először: ő is egy egykori győztes, aktuális játékos, aki a 7. körzetből érkezett. A lány szerepét – akivel Katnissék szintén törékeny szövetséget kötnek – végül egy rutinos színész, a pályát már gyerekként elkezdő Jena Malone kapta (neki is volt már harcias szerepe korábban, hiszen Emily Browninghoz hasonlóan benne volt az Álomháború-ban). Eleinte azonban úgy volt, hogy Johanna Mia Wasikowska (Alice Csodaországban, Bíborhegy) lesz. Nem tudni, hogy emiatt vetették-e el, de neki nem volt akciófilmes tapasztalata.

(Forrás: Robin Platzer / AFP)

BEETEE LEHETETT VOLNA...

A Futótűz-ben Katniss egy további szövetségese egy középkorú férfi, a 3. körzet korábbi győztese, Beetee. Az új karakterek közül állítólag az ő szerepét osztották ki legelőször: egy olyan színész, Jeffrey Wright kapta, aki korábban már többször dolgozott együtt Az éhezők viadala-filmek egyik producerével, Jon Kilikkel. Ennek ellenére legelőször mégsem rá gondoltak, hiszen egy darabig úgy volt, hogy a Monk – Flúgos nyomozó című sorozatból ismert Tony Shalhoub lesz a rengeteg hasznos tudással rendelkező, félig tudós, félig harcos figura.

Tony Shalhoub a Monk századik adásának ünnepségén (Forrás: Valerie Macon / Getty Images North America / AFP)

AZ ÉHEZŐK VIADALA-FILMEK A TV GO-N:

- Az éhezők viadala
- Az éhezők viadala: Futótűz
- Az éhezők viadala – a kiválasztott I. rész

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: AFP

Filmek Neked!

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Dark Places

Színes, magyarul beszélő, francia dráma (2015)

Magic Mike XXL

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2015)

John Carter

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm (2012)