Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Nevem Earl karmikus főhősei akkor és most

  • TV GO
  • 2018. 06. 29., 15:15
  • Vígjáték, Akkor és most

Ki ne emlékezne az anno nagy sikerrel futott, A nevem Earl című komédiára? A karmikus Earl Hickeyre, annak csekély értelmű öccsére, és szedett vetett "baráti" társaságára, akikkel oly sok tragikomikus kalandot élhettünk át mi is a képernyők előtt.

Vannak sorozatok, amiknek a nézésére, még egy hatökrös szekérrel is nehéz rávenni az embereket. Earl Hickey (Jason Lee) és valamivel lassabb felfogású öccse, Randy (Ethan Suplee) is hasonlóképpen indítottak A nevem Earl égisze alatt, azonban annyira jól nyomták a bárgyú infantilizmust, hogy pár rész után óhatatlanul is függővé vált tőlük az ember. Hogy a mértéktelen hülyeség, a fatális humor, az abszurd szituációk vagy simán csak a karma húzta e be a sorozat junkie-kat, nehéz megmondani, minden esetre a négy évad, amit megért, azért jelent valamit.

dvdbash.com

A történet alappillére vitathatatlanul Earl "A fagyi visszanyal!" elmélete, miszerint, Earl azért vonza be a rossz dolgokat és a karmikus pofáncsapásokat, mert eddigi élete során válogatás nélkül követett el mindenféle csínyeket, számára minden bizonnyal jelentéktelen emberekkel szemben. A felismerés pedig mélyre hatol Earl-ben, ezért elhatározza, hogy megváltozik és egyesével - igen, jól olvassátok, egyesével - jóváteszi minden korábbi rossz cselekedetét. Ebből pedig azért bőven akadt, hiszen minden egyes évada, lazán több, mint húsz részből áll. Kalandokból, fordulatokból, sírásból és nevetésből pedig bőven kijut minden évadban, így tartogatva meglepetéseket szinte az utolsó utáni pillanatig, úgyhogy nem is mazsoláznánk most belőlük, hanem inkább megmutatjuk, hogy a sorozat főszereplőit merre sodorta 2009 óta a karmikus mindenhatójuk.

Earl Hickey, alias Jason Lee

Mielőtt Earl Hickey bőrébe bújt volna, Jason Lee amellett, hogy játszott már a Vanilia égboltban, az Álomcsapdában, a hangját adta A hihetetlen családhoz és ugye se a Shop-Stopról, se a Némabob visszavágról se feledkezzünk meg, profi gördeszkás volt. S hogy mi történt vele mióta Earl bekebelezte? Maga mögött tudhat négy jópofa Alvin és a mókusok részt és egy elhanyagolható Hatalmas eget. Sajnos úgy tűnik, hogy bármennyire is jó színész, a karmája talán mégsem tartogat neki újabb színészi babérokat, de lévén, hogy még nincs 50 éves sem, ki tudja?

Ethan Suplee avagy Randy Hickey

Filmes tekintetben, valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, Ethan Suplee-vel a sors már sokkal kegyesebb volt karrier szempontjából, hiszen egészen 2016-ig olyan filmekben szerepelt, mint a Denzel Washington féle Száguldó bomba, a Leonardo Di Caprio-s Wall Street farkasa, de megfordult a Hugh Laurie-s Dr. Chance drámasorozatban is több rész erejéig, nem mellesleg 2016-ban Mark Walhberg mellett is viríthatott a Mélytengeri Pokolban. Azóta komolyan filmes megmozdulásai nem ismertek, azonban 2019-re érik egy Edward Norton rendezésében készülő film, a Motherless Brooklyn, amiben többek között Bruce Willis, Leslie Mann, Willem Dafoe és maga Edward Norton is a partnerei lesznek. Azt hiszem, Ethanről nyugodtan elmondhatjuk, hogy bár a Randy-féle bárgyú szerepek rendszeresen megtalálják azóta is, azért csak sikerült felvételt nyernie az A listás, hollywoodi sztárok filmjeibe is. És a maga 42 évével még azért előtte is ott az élet, főleg ha még jobban kikupálódik a férfiasabb megjelenésért.

dvdbash.com

Joy "jónő" Turner, mint Jaime Pressly

Pressly és Presley között is van azért némi különbség, úgyhogy már az elején leszögeznénk, hogy Elvis és Jamie között nincsen semmilyen családi kötelék. A 11 évet gimnaztikázó és táncoló Jamie-re, még 15 éves korában figyelt fel a modellszakma, így rövid időn belül már Japánban épített modell karrierjét, amit aztán a filmezéssel tett teljessé. No nem felnőtt filmekre kell gondolni, csupán néhány, ma már elhanyagolhatónak mondható sorozatra, bár mondjuk a Jack és Jill-ben pont szemrevaló karaktert játszott. 2001-ben szerepelt a Vadkanokban és a Már megint egy dilis macsi filmben, illetve vendégszerepelt több népszerű sorozatban is, mint például a Bűbájos Boszorkákban, a Két pasi meg egy Kicsiben, a Melissa és Joey-ban, napjainkban pedig az Anyák gyöngyében brillírozik. Annak ellenére, hogy alapvetően a sorozatok az ő világa, néhány filmben is vállalt még szerepet, mint például a Spancserekben vagy a 2006-os, videojátékból készült DOA: Élve vagy halva című filmben. Szerepei mellett pedig, bármilyen hihetetlen 2006-ban és 2007-ben is jelölték Emmy-re, és Golden Globe-ra is egyarán. A ma is még csak 40 éves Jamie, 2017 októbere óta pedig, élete talán legnagyobb főszerepét játszva, korábbi házasságából született, ma már 10 éves fiát és a lassan 1 éves ikerfiait neveli, teljes férfiúi elnyomásban, ám annál nagyobb szeretetben jelenlegi kedvesével.

celebmafia.com; humorplusz.hu

Darnell "Joy férje" Turner - Eddie Steeples

Az úriember valahogy úgy csöppent bele ebbe a díszes társaságba, hogy Joy második férje lett, illetve afroamerikai gyermekének is az apja, hogy ha még emlékszünk a szülőszobai döbbenetre, amiko Earl karjaiba adták a fehérnek egyáltalán nem mondható babát.

via GIPHY

A Hajrá apucik! versenyben taroló Darnell, aki a "rákos" becenévvel tengette napjait Joy mellett, alapvetően szerethető, kifejezetten humoros és türelmes karakter volt, amely tulajdonságokról azért lássuk be, hogy egy Joy kaliberű nőnél a túlélés alapvető eszközeit jelenthetik. Ami a színész filmes pályáját illeti, alapvetően jó ugródeszka volt számára a Earl sorozat, hiszen színészi tehetségére hamar felfigyeltek és számos sorozatszereppel megtalálták, miután véget ért az utolsó évad. Játszott a Reszkessetek betörők 5. részében, a Nevelésből elégséges epizódjaiban, a Fallen Cards-ban pedig még ma is szerepel.

pinterest.ca

Catalina, Nadine Velazquez

Minden spanyolsága ellenére, Nadine Amerikában született és gyerekként balerina akart lenni. Álmait végül a filmek szabotálták, ugyanis hiába akart péndaképeire - Punky Brewster, Webster és Annie - mivhasonlítani, mivel két testvérével az árvaságnak még csak a gondolata is igen távolt ált tőle, nem volt más választása, mint hogy a modellkedés mellett a színészmesterséget is kitanulja. Első szerepét ugyan egy Meki reklámban kapta még az egyetem alatt, innen azonban már nem volt megállás: számtalan sorozatban kapott epizódszerepeket, de még filmben is főszerepet. Játszott Jason Statham-mel és Jet Liv-el a War-ban, szerepelt A South Beach királyaiban és Denzel Washington-nal is játszott együtt a kényszerleszállásban 2012-ben. Szerepet kapott több Helyszínelők Franchise-ban, a Hawaii Five-O-ban és a Heart of Dixie-ben is. A nevem Earl-ben nyújtott alakításáért, amelyben spanyol ajkú amerikaikaiként, napi szinten küzdött meg az angol nyelv rejtelmeivel, Emmy-díjra is jelölték, míg a People magazin spanyol verziója pedig beválasztotta őt az 50 legszebb ember közé.
Nadineról tehát szintén elmondhatjuk, hogy a karma nagyon is vele volt és van még most is, s elnézve a többieket, egyedül talán Jason Lee az, akivel a jelek szerint, a karma még a való életben is tovább szívózik...

hawtcelebs.com

Tudtad, hogy...?

... a Bűbájos Boszorkák egyik főszereplője, Alyssa Milano is játszott A nevem Earl-ben?

... és azt, hogy a Shop Stop-ban Jason Lee mellett Ethan Supplee is vendégszerepelt?

... no és azt, hogy a Nevelésből elégséges című sorozatban Nadine Velazquez, Eddie Steeples és Jason Lee is játszottak?

3+1: Denzel Washington egymás után két, Earl-ös színészt is berántott 1-1 filmjéhez, hiszen Nadine Velazquez-zel a Kényszerleszállásban, míg Ethan Suplee-vel pedig a Száguldó Bombában tolták együtt a szekeret

A nevem Earl mind a 4 évadát megtalálod a MoziKlub kínálatában a FOX+ sorozatai között!

Illusztráció forrása: port.hu

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Vígjáték Akkor és most

Filmek Neked!

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)