Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megmutatjuk az Agymanók rejtett utalásait!

  • TV GO
  • 2015. 12. 07., 10:50

Jó szokásához híven a Pixar legutóbb bemutatott animációs filmjében is elrejtette azokat az önidézeteket, amiket az éles szemű rajongók imádnak felfedezni. De akinek nem megy magától, annak most segítünk!

Mint arról korábban már írtunk, a Pixar-filmeket át- és átszövik az olyan rejtett motívumok, amelyek megjelenítésével az animátorok egy-egy korábbi Pixar-animációs műre utalnak vissza.

Ilyen például a Némó nevű halacska felbukkanása a Szörny Rt-beli kislány szobájában vagy az Egy bogár élete főhősének feltűnése a Toy Story-ban. A rejtett motívumok kész utalásláncot alkotnak a Pixar-filmekben, és ehhez most az Agymanók is csatlakozik, hiszen lelkes rajongók a Blu-Ray-kiadást követően rögtön felkutatták nekünk az összes apró önidézetet. Lássuk a legfontosabbakat!

A REJTÉLYES SZÁM

Ahogy arról már beszámoltunk, az A113 betű- és számkombináció számos Pixar-filmben felbukkan, a Toy Story-ban látható rendszámtáblától kezdve a Némó nyomában búvárjának fényképezőgépén át a Fel bírósági jelenetéig. Ezúttal graffiti formájában láthatjuk, az utcán álló Riley háta mögött. És hogy mit is jelent? Az A113 egy osztályterem a California Institute of the Arts (Kaliforniai Művészeti Intézet) épületében, ahol számos animátort (köztük például magát a Pixar-vezető John Lassetert vagy Brad Bird rendezőt) képeztek. Ha ez a szám megjelenik egy filmben, az azt jelenti, hogy az intézet egy volt hallgatója dolgozott a stábban.

A CSERFES SZAKÁCSLÁNY

Az egyik legötletesebb rejtett motívum talán az, hogy az Agymanók egyik olyan jelenetében, amikor a főhős kislány, Riley még kicsi, láthatunk egy elég kupis dohányzóasztalt előtte – azon pedig a színesceruzák és egyéb apróságok között hever egy magazin is, aminek, ha jobban megnézzük, a L’ecsó-ban megismert határozott séflány, Colette látható a borítóján.

DÍNÓ TESÓ

Az Agymanók-ban előáll az a ritka eset is, hogy nem egy korábbi, hanem egy ezután bemutatandó Pixar-filmre történik utalás. Az Arlo nevű figura főszereplésével készült Dínó tesó-t december 3-án mutatták be a magyar mozik, de a karakter egy röpke pillanatra már látható volt az Agymanók utazós jelenetében, Riley családjának autója mellett is. Érdekesség továbbá, hogy az animációs stúdió történetében most először mutatnak be két nagyjátékfilmet ugyanabban az évben.

MADÁRKÁK A DRÓTON

Ezt a finom jelzést talán észre sem vesszük, ha épp pislogunk egyet, pedig a stúdió szempontjából egy igen fontos műre történik utalás. Szintén az Agymanók utazós jelenetében láthatunk a háttérben egy vezetéket, amin több madár is ücsörög – akárcsak a Madárkák a dróton című Pixar-kisfilmben, amit 2002-ben a legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díjjal jutalmaztak.

ITT A LABDA, HOL A LABDA?

1986-ban a Luxo Jr. volt a legelső kisfilm, amit a frissen alapított animációs stúdió készített. A mindössze kétperces kis darab két labdázó olvasólámpáról szól, egy nagyobbról és egy kisebbről (utóbbi látható azóta is a Pixar logójában). Az apró sárga-kék, közepén egy piros csillaggal díszített gömböt a filmesek kabalából rengeteg nagyjátékfilmes produkcióba belopták a Toy Story-tól kezdve a Szörny Rt-n át a Szörny Egyetem-ig – az Agymanók-ban nem túl meglepő módon a kis Riley néhány építőkockája közelében látható.

AZ ELKÓBOROLT HALACSKA

Az Agymanók-ban a világ leghíresebb animált bohóchala, Némó is feltűnik – igaz, elég jól megbújik a háttérben. Bánat és Derű kalandozásai közben látható, egy épp összeomló kártyavár közvetlen közelében, egy játékdoboz borítóján. És úgy tűnik, a Pixar nagyon igyekszik minél jobban bevésni Arlót, a Dínó tesó-beli dinoszauruszt, mert Némó doboza alatt az övé is felbukkan. Egyébként hamarosan, 2016 nyarán Némó is megint benne lesz egy várva várt animációs filmben, a Szenilla nyomában címűben, így talán nem véletlen a két mesehős közös felbukkanása, nem sokkal a főszereplésükkel készült művek előtt.

EGY EGÉSZ AUTÓ?

Mind közül a legtrükkösebben elrejtett motívum a Toy Story-ból ismert Pizza Planet-es furgon, mert hát egy egész autót, lássuk be, elég nehéz eldugni. De a filmesek eddig majdnem mindig meg tudták oldani: egyedül A hihetetlen család-ban nem tűnt fel a kultikus jármű az azóta bemutatott Pixar-filmek közül. És szerencsére az animátorok az Agymanók-ba is be tudták csempészni – kicsit homályosan és miniatűr formában, de látható, ott van az egyik emléket rejtő aranygömbben.

Kicsit előreszaladva: azért arra kíváncsiak leszünk, hogy oldják meg az alkotók, hogy a furgon feltűnjön a már többször emlegetett, az őskorban játszódó Dínó tesó-ban…

ANIMÁCIÓS FILMEK A TV GO-N:

- Agymanók
- Minyonok
- Verdák 2.
- Toy Story 3

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Fórum Hungary

Filmek Neked!

Toy Story - Játékháború

Színes, szinkronizált, amerikai animációs film (1995)

Toy Story - Játékháború 2.

Színes, szinkronizált, amerikai animációs film (1995)

Verdák

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2006)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)