Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nindzsantológia: A nindzsa kilenc halála (Nine Deaths Of The Ninja – 1986)

  • TV GO
  • 2018. 07. 09., 19:45

Ha lehetőségünk adódna rá, hogy az Akadémia tagjaként egyetlen Sho Kosugi-filmet Tristan Tzara-életműdíjra jelöljünk, komoly kihívás elé állítanának minket. Ám hosszas tépelődés után a szóban forgó mű mellett tennénk le voksunkat.

Míg ugyanis többi Kosugi-alapvetés méltányosságból hagy néhány perces szünetet, mikor is a néző felkészülhet a hamarosan bekövetkező agyérgörcsre, A nindzsa kilenc halála kb. az első képkockától kezdve sokkolja a publikumot. A bevezető képsorokon Kosugi és kommandós haverja a Jasszer Arafat-imitátorok táborában kezd random robbantgatásba, majd a főhős övéből előveszi a dobócsillagot (merthogy száradjon le a karja tőből, ha valaha a gépfegyver nevű boszorkányos szerkezethez nyúl), majd bevetés közben megdézsmálja az ugyanitt elhelyezkedő nyalókaszettet(!!!). No, de szemöldökünket csak ezt követően fogjuk igazán a plafonba verni: a lagymatag szaxofonozással kísért főcím ugyanis olyan, mint egy Nivea testápolóreklám a 80-as évekből, melyet egy pornográf tai chi-oktatófilmmel keverve. Történetesen: Kosugi kadjával szúnyograjokat mészárol le leheletfinom érzékiséggel, miközben mellette leszázalákolt pomponlányok táncolják el a Hattyúk tavát.

Eközben a Fülöp-szigeteken egy szürreális terroristasejt túszul ejt egy amerikai turistacsoportot, és egy főmufti szabadon bocsátását követelik cserébe. Ám az igazi terrorcselekményt színművészeti síkon követik el: gonoszságukat demonstrálandó, úgy röhögnek fel, mint Hókuszpók, mikor lepkehálóval kergette Okoskát és Törpillát. Természetesen a túszejtők nindzsákat is alkalmaznak, akikkel csak Kosugi mester veheti fel a harcot. Ezért hát a forgatókönyvíró – már ha nem túl erős kifejezés ez jelen esetben – felcsapja a Nagy nindzsafilmes klisétárt, és a főhős flashbackjeiben máris felidézi egykori mestere Oravecz Nóra-i mélységeket ostromló monológjait. Ja, és a mű hűen követi a nindzsafilmek azon kötelező tradícióit is, miszerint a bebugyolált kópék – hasonlóan a bőrizomtömlőnél kettévágott földigilisztához képtelenek vérezni karddal való átdöfés közepette.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Az apáca

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Meg - Az őscápa

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2018)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)