Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A kevertes üvegek mögül Amy Adams zsenije kacsint vissza ránk

  • TV GO
  • 2018. 07. 17., 14:10

Új sorozatnak szurkolhatunk a nyár második felében, melyben az ötszörös Oscar-jelölt színésznő egy káoszos életű újságírónő szerepében indul ködös gyermekgyilkosságok ügyében nyomozni.

Wind Gap egy a nevéhez hű, életjeleket alig produkáló település valahol a térkép már alig jegyzett földrajzi vidékén. Itt cseperedett fel zavaros otthonában Camille (Amy Adams), aki amint tehette, lelépett otthonról, hogy minél távolabb kerüljön a lidérces hangulatú város fájóan jellegtelen arcaitól és anyjától (Patricia Clarkson), aki az évek múlásával csak egyre bizarrabb nőszemély lett. Ebbe a fejfájdító miliőbe kell visszatérjen az azóta újságíróvá avanzsált Camille-nak, hogy főszerkesztői nyomásra a nemrégiben arra történt gyermekgyilkosságokról firkáljon.

Az Éles tárgyak felvezető fejezete olyan, mint egy 8-as erősségű másnapos ébredés a „halálsor" melletti barna mázas padon: miközben a néző keresi az őt megillető kényelmes kuckót a történetben, úgy válik egyre életszerűbbé a tűző napon való padon fetrengés élménye. Szem kinyit, valóság befogad, de a vakító fényben a tegnap este – esetünkben Camille múltbéli – emlékei törnek fel a gátőr funkciójában visszafogott sötét agyterületekből. Erre a migrénes agyi ér-tapogatásra húz még rá egy csavarral a főszereplő nő életének felszínes bemutatása, amitől aztán még a szenvtelenebb érdeklődő idegrendszere is összekócolódhat,

Camille nagy titka, hogy imádja a rakétás szeszeket, továbbá, hogy nem fél ittasan vezetni. Lelkileg labilis, a múlt sötét látomásai zaklatják, feltehetően valamilyen mély traumának köszönhetően életét a kongó üresség jellemzi, s ha még ez nem lenne elég, ott van a kényszerből újra az életébe lépő, az ósdi szekrények tetején trónoló giccses porcelán küllemű babákat idéző édesanyja, aki minden porcikájában egy fél osztálynyi őrület.

Az Éles tárgyak nyitánya tényleg zavaros, tényleg nagyon oda kell rá figyelni és valóban borzalmas érzelmi lenyomatot hagy az arra érzékeny (jelen!) nézőben. Na de éppen ettől, valamint a nevezett főszereplő átütő játékától érdemel vastagított tollal vésendő jeles osztályzatot a "sorozatos naplónkba"!

Nézd Amy Adams filmjeit a TV GO-n!
- Az Igazság Ligája
- Nagy szemek
- Muppets
- Julie és Julia - Két nő, egy recept

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / Kevin Winter - Getty images

Filmek Neked!

Nagy szemek

Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma (2014)

Julie és Julia - Két nő, egy recept

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2009)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

A kém, aki dobott engem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)