Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Boldog születésnapot, George Clooney!

Boldog születésnapot, George Clooney!

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 05. 14., 16:45

Miközben a fél világ az eljegyzésén csámcsog, és a híres barátok már az esküvői ajándékokon törik a fejüket, George Clooney, a sikeres színész, rendező és producer nemrég ünnepelte ötvenharmadik születésnapját. Ennek örömére összegyűjtöttük öt, a TV GO-n is látható, remek filmjét.

Gravitáció (2013)

Alfonso Cuarón (Az ember gyermeke, Anyádat is!) és csapata két évvel a forgatás előtt nekilátott, hogy megteremtse az űrben játszódó film látványvilágát. Az eredmény egy olyan lenyűgöző képekben elmesélt történet, amely visszarepít az első mozgóképek születésekor tapasztalt élményhez. Cuarón azonban nem veszett el a csodás űrbéli tájban, és a végig izgalmas, mélyen megható sztorival jogosan nyerte el a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Az újonc űrhajós, Dr. Stone (Sandra Bullock) első útja rögtön egy űrkatasztrófába torkollik, és rövid időn belül teljesen magára marad a hatalmas sötétségben. Clooney, a laza és jó fej, de közben vérprofi Matt Kowalski veterán űrhajós szerepében úgy vonul elegánsan háttérbe az élete legtermészetesebb és legmegrázóbb alakítását nyújtó Sandra Bullock mellett, hogy közben neki is minden pillanata fontos és nélkülözhetetlen.

A hatalom árnyékában (2011)

Egy lelkes és tehetséges fiatal kampánymenedzser (Ryan Gosling), aki tényleg hisz az elnöki posztért harcba szálló kormányzóban (George Clooney) mocskos politikai játszmák áldozata lesz, de morális aggályain idővel túltéve magát, jobban jön ki a dologból, mint gondoltuk volna. Clooney egy remek tempójú, a feszültséget végig fenntartó, az erkölcsi tanulságokat nem az arcunkba toló filmet rendezett, amelyben mégis a színészi alakítások a legélvezetesebbek. A Philip Seymour Hoffman és Ryan Gosling között elhangzó akár szakmai, akár baráti beszélgetések mind érzelmileg telítettek és emlékezetesek, ahogy a másik oldalon álló Paul Giamatti is mindent megtesz a hitelességért.

Michael Clayton (2007)

Michael Clayton (George Clooney) elég undorító melót végez, viszont nagyon eredményes. Ő az, aki a problémás helyzetbe kerülő, magas beosztású ügyfelek után eltakarít, és megóvja őket a botránytól illetve az összeomlástól. Az egykor nemesebb céllal a bíróságon dolgozó jogászban egyre erősebben érlelődik, hogy otthagyja az egész hacacárét, amikor egy olyan ügybe botlik, amiről muszáj véleményt formálnia. A Bourne-filmek és A dolgok állásának írója, Tony Gilroy egy nem teljesen időrendben haladó, sötét hangulatú összeesküvésfilmet rendezett, egy felejthetetlen záró dialógussal Clooney és Tilda Swinton között. Külön érdeme, hogy sikerül apró lépésekben, észrevétlenül megkedveltetnie velünk a végül sarkára álló Clayton-t. Azt mondtam már, hogy George Clooney a film egyik visszatérő jelenetében a hajnali ködben néz három ló szemébe?

Sziriana (2005)

A csúnyán megkínzott CIA-ügynök szerepéért Clooney elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat, amit köszönőbeszédében úgy kommentált, hogy „ez is valami, ha már rendezőként nem értékelték. (Ugyanebben az évben a Jó estét, jó szerencsét! című filmet rendezte, amelyért jelölték a legjobb rendező kategóriában is.) Az olajbiznisz mindent átszövő nemzetközi, és az egyes emberek életébe is beletrappoló logikáját bemutató filmben Clooney elhízva, bézs öltönyben tevékenykedik, de jut a Szirianába egy a tragikus sorsával gyürkőző energetikai szakembert alakító Matt Damon is. Senki se vegye magára, ha nem tudja tökéletesen követni az eseményeket, ilyen bonyolult összeesküvések közepette ez teljesen természetes.

Ocean’s Eleven- Tripla vagy semmi (2001)

Steven Soderbergh tempós, rablós filmjében a fiatalos Clooney alakítja a frissen szabadult Danny Ocean-t, aki továbbra sem bír magával, és egyszerre három kaszinót készül kipakolni. Soderbergh a bűntény kivitelezés és végrehajtás kidolgozásában is ügyes, de elsősorban a Clooney és barátai által megteremtett hangulat a magával ragadó. Brad Pitt és Matt Damon társaságában gyorsan telik az idő, és mi is legalább annyira élvezzük a vicces bandázást, mint a szereplők. Ocean persze nem csak profi rabló, de gyengéden csókoló szerelmes férj is, ezért a kaszinótulajdonos (Andy García) oldalára átálló feleségét (Julia Roberts) is cselesen visszaszerzi. A világért se hagyjuk ki a Roberts-Clooney páros egymást sértegető (- Rabló! – Tolvaj!), szexuális feszültségtől parázsló párbeszédeit!

Filmek Neked!

Oceans Eleven - Tripla vagy semmi

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akció-vígjáték (2001)

Oceans Thirteen - A játszma folytatódik

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2007)

Oceans Twelve - Eggyel nő a tét

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akció-vígjáték (2004)

A hatalom árnyékában

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2011)