Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Népszerű turistaparadicsomok kicsit másképp

  • TV GO
  • 2018. 08. 07., 19:30
  • Dokumentum

Heti Moziklub ajánlónkban Izland és Mauritius festői tájait idézzük meg.

Az Atlanti-óceán északi részén valahol Grönland és Skócia között nagy magányában várja felfedezőit Európa egyik legszeszélyesebb országa, Izland. A hazánkénál éppen csak nagyobb alapterületű szigetországot mindössze 330 ezren lakják, fővárosa Reykjavik. A keskeny lakhatási övezeten túl kezdődik a lényeg, amiért tényleg érdemes arra látogatni. A kéreg alatt egymással szkanderező tektonikus lemezek izzadságcseppjei gejzírként spriccelnek az égfelé, mérgüket olykor morcos pöffentéssel szabadítják a világra. A gyűrődések mögött hatalmas síkságokon élnek extrém körülmények között például az izlandi pónik, a fényszennyezéstől mentes égképet az északi fény teszi káprázatossá. Izland a jég földje, a tűzhányók bölcsője, a gejzírek otthona. Ismerd meg eme varázslatos világ titkait a Moziklub kínálatában elérhető magyar dokumentumfilmből.

Foto: Europress / Hulton Archive / Staff

Evezzünk melegebb vizekre! Következő állomásunk az Indiai-óceánba ágyaztitt Mauritius, ami több szigettel együtt alkot egyetlen országot. A szubtrópusi éghajlatú terület vegyes arcát mutatja: a lakatlan korallszirtektől a pompás vízesésekkel tarkított érintetlen erdőkig mindenféle csodával találkozhatnak az erre látogatók. A csoport egyik legkisebb szigetén igazi küzdelem zajlik a megmaradt természetes élővilág megmentésének érdekében. Hiába a belátható, mindössze 1,5 négyzetkilométernyi terület, a misszió majdhogynem elveszett: a kalandorok idejében kezdődött emberi beavatkozás mára a kipusztulás szélére sodort olyan növényeket és állatokat, amik csak itt, ezen a pöttynyi szárazföldön élnek. Egy elszánt magyar csapatnak hála most mi is betekinthetünk az elkesederedett küzdelem kulisszái mögé.

Foto: Europress / Phil Inglis - Getty images

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Lead Foto: Europress / Donald Miralle - Getty images

Kategóriák: Dokumentum

Filmek Neked!

Amikor lehunyod a szemed

Színes, magyarul beszélő, angol horror (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Halloween (´18)

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)