Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az igazság nyomában – A gyilkosság filozófiája

  • TV GO
  • 2018. 08. 08., 14:11

Pierce Brosnan komor arccal és ősz szakállal nyomoz egy eltűnt főiskolás lány után. A nyomok pedig az egyetem egyik professzorához vezetnek.

Evan Birch (Guy Pearce) az egyetemi filozófia professzor a halandó intellektussal megáldottaknak is könnyen dekódolható dologra használja mindazt a látszólag értelmetlen tudást, amit férfiak és nők több ezer évnyi feszült gondolkodása hívott életre: tehát a filozófiát. Ez pedig nem más, mint elsőéves egyetemista lányokról lehántani nem csak a tudatlanság, de mindenféle fátylat.

Lionsgate Movies

A gond nem is ezzel van, mindenki próbálkozott már ilyesmivel, ha nem is Nikomakhoszi Etikára alapozva, de mondjuk Kispál számok pszeudó bölcsességét segítségül hívva.

Evan Birch azonban tanár és férj, ami egyből két szempontból is problémássá teszi hódításait. Még akkor is, ha van annyira körmönfont, hogy családjának és a külvilág be nem avatott elemeinek ne tűnjön fel csapodár életvitele.

Lionsgate Movies

Egy thriller azonban elég vacak lenne feszültség nélkül, így el is tűnik a filozófia tanár egyik korábbi hódítása, aki után nem meglepő módon a rendőrség kezd el kutatni. A rendőrség alatt itt pedig Malloy nyomozót (Pierce Brosnan) kell érteni elsősorban. A színészi spektrum egy jól behatárolt és nem túl széles sávján mozgó Pierce mindent kihoz az állandóan komoran néző nyomozóból, tehát állandóan nagyon komolyan néz. Ezt az állandó tevékenységét már alig kell kiegészíteni némi nyomozó munkával, hogy eljusson Evan Birch filozófia professzorhoz, akinek ettől fogva nem Heidegger írásit megfejteni lesz a legnehezebb feladat az életben, hanem a feleségét meggyőzni, hogy nem is úgy van, ahogy az látszik. Tehát, hogy nem is fektette le az összes tanítványát, és legfőképpen nem ölte meg az egyiket.

A meggyőzés erejét persze rontja, hogy minimum az egyik állítás igaz, de a film végére azt is megtudjuk, hogy a másikkal mi a helyzet.

A gyilkosság filozófiája elérhető a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Lionsgate Movies

Filmek Neked!

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)

Egy kis szívesség

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi-thriller (2018)

Venom

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)

A Hunter Killer küldetés

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)