Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Így néz ki manapság Mel Gibson kisfia a Jelekből

  • TV GO
  • 2016. 01. 27., 05:40
  • Akkor és most

Azt mindenki tudja, hogy alakult az M. Night Shyamalan-sci-fiben a főhős kislányát játszó Abigail Breslin sorsa – de vajon mi lehet azóta filmbeli testvérével, az akkor 12, ma már közel 27 éves Rory Culkinnal?

Morgan Hess megformálója a híres-hírhedt Culkin klán tagja: ő a legfiatalabb a hét gyerek közül. Karrierjét is – mindössze 4-5 évesen – úgy kezdte, hogy kisegítette színészkedő bátyjait, Macaulay-t és Kierant, és eljátszotta filmjeikben (A jófiú-ban, a Richie Rich – Rosszcsont beforr-ban, illetve a Minden jöhet-ben) fiatalabb verziójukat.

Az említett színésztestvérekkel kapcsolatban gyakran lehetett hallani basáskodó apjukról, Christopher „Kit” Culkinról, aki elég erőszakos menedzserükként is tevékenykedett (Macaulay pénzügyi okok miatt annak idején be is perelte, Kieran pedig egy időre vissza is vonult az addig apai nyomásra erőltetett filmezéstől). Érdekes módon azonban a férfi Roryra nem szállt rá – talán mert legfiatalabbként neki jutott a legkevesebb szülői figyelem. S mivel szülei válásakor még csak hatéves volt, korán megszabadult a bátyjai életét megkeserítő apától.

Mark Ruffalóval a Számíthatsz rámban (Forrás: Kobal / The Picture Desk)

Az ifjú színész első fontosabb szerepét tízévesen, a 2000-ben bemutatott Számíthatsz rám című független filmdrámában alakította Laura Linney, Mark Ruffalo és Matthew Broderick oldalán. Két évvel később Culkin a mainstreambe is betört – pont a szóban forgó Jelek-kel. Ezután azonban inkább független filmes pályáját építette tovább, olyan alkotásokkal, mint A harag sodrása, az Elrabolva (nem a Liam Neeson-féle!), a San Fernando völgye vagy a Kuszaságok (utóbbiban ismét bátyjával, Kierannal játszott együtt).

Rory Culkin tavaly novemberben a Gotham Independent Film Awardson (Forrás: Andrew Toth / Getty Images North America / AFP)

2011-ben Rory Culkin visszatért a fősodorba, amikor vele az egyik fontos szerepben mutatták be a Sikoly 4 című horrorfolytatást. A magyar nézők legutóbb a 2012-es Szeplőtelen fogantatás című független filmdráma egyik mellékszerepében láthatták, de 2014-ben és 2015-ben is jött ki filmje. Culkin elment A félszemű és a Social Network – A közösségi háló meghallgatására is, de nem járt szerencsével. Ez azonban a jelek szerint nem vette el a kedvét: jelenleg négy projekten is dolgozik, ezek közül az egyikben, a MonuMental című komédiában többek közt Jeremy Irons és Virginia Madsen a partnerei.

Hayden Panettiere-rel a Sikoly 4-ben (Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12)

Szabadidejében Culkin szívesen rajzol és dobol, de azért nem készül pályát módosítani. A magánéletben édesanyjával nagyon szoros kapcsolatot ápol, de közel áll két említett bátyjához is: Kierannal ugyanabban a házban bérelnek egy-egy lakást New Yorkban, Macaulay-tól pedig mindössze öt percre laknak.

Rory Culkin szerelmi életéről nem sokat lehet tudni: az izgalmasabb partnerek testvéreinek jutottak (Macaulay Mila Kunisszal, Kieran Emma Stone-nal járt), neki – habár sokat fotózták őket együtt – Emma Roberts csupán a vásznon vette el a szüzességét (a Kuszaságok című filmben), és Hayden Panettiere-hez is csak a Sikoly 4-ben fűzte szerelmi viszony. Egy 2011-es interjúban elmesélte, hogy épp akkor szakított a barátnőjével – ennél többet azóta sem árult el a magánéletéről.

Rory Culkin, Emma Roberts és Kieran Culkin a Kuszaságok partiján (Forrás: Andrew H. Walker / Getty Images North America / AFP)

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Turné vége
- Walking Deceased - Sétáló Agyhalottak
- Dübörög a szív
- A szállító – Örökség

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Szudán elveszett fiai

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2014)

Amy - Az Amy Winehouse-sztori (feliratos)

Színes, fekete-fehér, feliratos, angol dokumentumfilm (2015)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)