Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Rocky IV - 30 évvel a Creed II előtt

  • TV GO
  • 2018. 09. 13., 14:44

Nem egész két hónap múlva a videókorszak komplett generációja részesül olyan kultúrsokk-terápiában, melynek hatására bojtos manósapkában, Rotring-ceruzával csévéli elejére a Milli Vanilli-kazettát. Tudniillik a Creed II jóvoltából visszatér a 80-as évek legillusztrisabb orosz kabalafigurája.

Az illető pedig - aki még a Nu Págágyi rajzfilm farkasánál is nagyobb formátumú karakter – nem más, mint Rocky Balboa 1985-ös ellenfele, Ivan Drago. És bár fájdalom, de a Creed folytatásának ő maga nem lesz központi karaktere, a szovjet bádogember megjelenése kétségtelenül ürügyet biztosít némi könnyfakasztó nosztalgiára. Mint ismeretes, a Creed II-ben Ivan ágyékának gyümölcse, Viktor csap össze Adonisszal, aki nem más, mint Rocky tanítványa és Apollo Creed fia. A párharc már csak azért is kiélezettnek bizonyul majd, mert a sztori szerint Apollo 1985-ben Ivan Dragoval folytatott meccse közben vette fel a néhai előnevet. És máris elértünk ahhoz a filmhez, mely az egyik legprecízebb audiovizuális tananyag lehetne a végtelenül valószerűtlen 80-as évek szemléltetésére. És hogy miért imádjuk 33 év elteltével is feltétel nélkül a Rocky IV-et? Íme, a legfontosabb érvek:

- Paulie születésnapi robotja

A mesterséges intelligencia diadalát a Terminátor-filmek a 2020-as évekre datálták, Rocky viszont 1985-ben egy önjáró házirobottal lepi meg szolidan alkesz sógorát. A forgatókönyvért felelős Sylvester Stallone célja nem lehetett más, mint hogy kisebbségi komplexusokat generáljon a szovjet pártvezetésben. Ám húzása vélhetőleg sokkal inkább rekeszizmukat kezdte ki, mint sem önérzetüket.

- Drago frizurája

Egy rénszarvasos szvetteres, könyvtár szakos hobbiprogramozóban képtelenség fellelni olyan tökéletes 90 fokokat, melyeket a moszkvai Vidal Sassoon szalon rinnyentett a jó Ivan fejére. Sajnos a vízmértékkel megalkotott hajköltemény a végső összecsapásban az enyészeté lesz.

- Az Apollo- Drago meccs, illetve a szemfüles bíró

A történet szerint Apollo Creed Ivan Drago ellen száll ringbe, ám – kimondva-kimondatlanul - valódi ellenfele a mérkőzést vezető bíró. Tudniillik esze ágában nincs leállítani a meccset, noha az orosz komolyabb sérüléseket okoz Creednek, mint egy expresszvonat és Adam Sandler teljes életműve együttvéve. És ha mindez nem lenne elég, Apollo ringbéli halálához maga James Brown is asszisztál egy életellenes performansszal.

- A Rocky-montázsok és Vince Dicola

A Rocky IV vágói kb. háromszor annyit kényszerültek túlórázni, mint az első három rész munkatársai együttvéve. Ugyanis ebben a filmben összesen három zenés Rocky-motázs látható. Az elsőhöz a 80-as évek egyik hajlakksztárja, Robert Tepper szolgáltatta a zenét, a másodikhoz a hasonlóan időtálló John Cafferty and the Beaver Brown Band, a harmadikhoz pedig a Rocky IV hivatásos zeneszerzője, Vince Dicola. Utóbbit akár a pokol legmélyebb bugyraiba is kívánhatnánk az eredeti (és valóban zseniális) komponista, Bill Conti átmeneti kényszernyugdíjaztatásárt, de valljuk be, ehhez az epizódhoz sokkal inkább illettek Dicola totálisan 80’s-izű, kvázi sci-fi zenéi.

- A Rocky – Drago összecsapás

Dragot doppinggal tuningolják fel, a WADA mélységesen hallhat, mindeközben Szolzsenyicin mellett az ökölvívás szabálykönyve is tiltólistára került a Szovjetunióban. Rocky ugyanis hiába fog padlót egy meneten belül háromszor, senkinek nem jut eszébe, hogy akár ki is lehetne hirdetni a mérkőzés győztesét. Ugyanakkor azok az ütések, melyek Creed halálát okozták, Rockynál nem generálnak komolyabb károsodást, mint egy átlag nulladik nap a Szigeten.

- Mihail Gorbacsov

David Lloyd Austin – aki csupán „soviet leader”-ként szerepel a stáblistában – egy és ugyanaz a személy, aki a kamumájfoltos Gorbacsovot játszotta a Csupasz pisztoly első részében. Nem mellesleg megismételhetetlen és megfizethetetlen mozdulatsorral reagál, miután Rocky győzelmi beszéde végén önkéntelenül is kívül kirobbantja a peresztrojkát.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)