Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Disney majdnem kirúgta Johnny Deppet

  • TV GO
  • 2018. 10. 10., 13:54

Már nem titok, hogy tovább folytatódik a Karib tenger kalózai-mítosz továbbnyúzása, hisz jön a hatodik rész, az viszont Johnny Depp nyilatkozatának tükrében szinte csoda, hogy Jack Sparrow egyáltalán eddig eljutott.

Johnny Depp ugyanis érdekeset mesélt nemrégiben viszontagságos viszonyáról a Disney-vel. A Karib-tenger kalózai 2003-ban robbantott nagyot, ahol főleg a Depp által megformált Jack Sparrow kapitány vitte a hátán a filmet. Az enyhén szólva bogaras kalóz szerepe ráadásul Oscar-jelölést is hozott, ami egész meglepő volt a 2004-es mezőnyben. Depp alakításában az volt a szenzációs, hogy pontosan eltalálta, hogyan lehet egy ilyen ripacs karaktert mindenféle ripacskodás nélkül eljátszani. Az már más kérdés, hogy ezt a szintet nem tudta végig kitartani hat részen keresztül, és az utolsó epizódokban már jócskán átesett annak a bizonyos lónak a túloldalára.

A Disney viszont nem így gondolta. Depp elmondása szerint mindent megtettek, hogy kirúgják Deppet, mert egyáltalán nem értettek egyet a színész víziójával. Nem értették, miért ilyen a testbeszéde, miért dobálja a karjait, miért ennyire flúgos. De mindenekfelett az zavarta őket, hogy Depp alakításában volt valami, amitől melegnek tűnt a karakter. A színész a rá jellemző lazasággal kezelte a helyzetet: ha azt látta volna, hogy a stúdió nem esik kétségbe alakítása láttán, akkor azt hitte volna, hogy nem végzi jól a munkáját. Végül szabad kezet kapott, és milyen jól is tette ezt a Disney, hiszen főleg az ő alakítása tette ismertté a szériát.

A zseniális első rész után még négy részt ért meg (eddig) a sorozat, amelyek közül még a második volt élvezhető, onnantól kezdve süllyedt a színvonal, és Johnny Depp alakítása is csak egy komolytalan asszisztálás volt egy folyamatosan újrahasznosított történethez. A karibi gépezet viszont nem tud leállni: bejelentették, hogy jön a hatodik rész. Az egyelőre kétséges, hogy Depp-pel képzelik-e el a szériát, és hivatalos információ sincs is róla. Az viszont biztos, hogy nem tettek jót a színész renoméjának az elmúlt év balhéjai, többek közt az, hogy exfelesége, Amber Heard erőszakkal vádolta meg a színészt. Azt pedig A galaxis őrzői rendezői székéből kirúgott James Gunn óta tudjuk, hogy a Disney egyáltalán nem lacafacázik, ha ilyen kényes ügyekről van szó.

Aki szívesen emlékezne arra, hogy A Karib-tenger kalózai egy jó franchise-nak indult, azok a Moziklubban felfrissíthetik élményeiket:
- A Karib-tenger kalóza: A Fekete Gyöngy átka
- A Karib-tenger kalózai 2: Holtak kincse

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: Disney Enterprises, Inc; Buena Vista Pictures; Youtube

Filmek Neked!

A Karib-tenger kalózai 1 - A Fekete Gyöngy átka

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2003)

A Karib-tenger kalózai 2: Holtak kincse

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2006)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)