Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Tanmese a tokáról és a boldogságról

  • TV GO
  • 2018. 10. 17., 19:36

Egy olyan korban, ahol a müzlisdoboztól kezdve a tamponreklámig minden azt sugallja, hogy igenis fogadd el magad, hisz a szépség belülről fakad, nem is rossz ötlet Amy Schumert ráengedni a témára egy mozifilmben.

Amy Schumer neve ugyanis egyet jelent a szabadszájú tabudöngetéssel, a gond viszont csak az, hogy valamiért inkább Schumer színészi, és nem írói kvalitásaira volt szüksége az alkotóknak.

Renee a teljesen átlagos, önbizalomhiányos nő iskolapéldája szeretne lenni: napjai nagy részét az óbégatás, hogy miért nem szép és vékony, a beauty-videók kipróbálása, és ebből fakadóan az újabb óbégatás, hogy sosem lesz szép és vékony-szentháromság teszi ki. A film első 15 percében amolyan torkonlenyomós stílusban verik belénk, hogy egy nem feltétlenül nádszálkarcsú nő minden létező üzletben garantált dagadtdisznózásnak van kitéve, mindezt úgy előadva, mintha Amy Schumer egy hegyomlás lenne, aki a reggeli kávéját is rántva issza. A nézőbe kell sulykolni, hogy ez így van, ha nem vagy szép és vékony, akkor neked maximum a lúzerligában osztottak lapot, a való életben biztosan.

Jelentős mennyiségű tükörben kesergés és hájösszecsípés után „na majd most akkor lefogyok”-felkiáltással Renee el is indul egy spinning edzésre, ahol ugye a kövérek alatt törvényszerűen szakad le a masina, így hát ő is erre van ítélve. Ráadásul még a haját is bedarálja a kerék, ez pedig valami olyan megvilágosodós rövidzárlatot okoz Renee agyában, hogy a tükörbe nézve hirtelen istennőnek látja magát. Miután jó alaposan végigsimogatta újonnan flesselt tökéletes testét az önbizalomtuningtól megrészegülve mindenhova popslágereket hallva vonul be, ennek megfelelően pedig hamar behúzza az álommelót és egy új pasit is. Aki elég mesét nézett már életében, az tudja, hogy ebből tömeges sértődés és csúnya pofára esés lesz, de ne legyen kétségünk affelől: (SPOILER) az igazi szépség TÉNYLEG belülről fakad!

A témaválasztás bizakodásra adott okot, hisz a pozitív testkép, az egészséges önbizalom és a bebetonozott női szépségideál lerombolása jó hívószavak, főleg a női nézők számára. Amy Schumer ráadásul sokat is tett karrierjében azért, hogy ezeket a kérdéseket feszegesse: az Inside Amy Schumer című sketch-sorozatában kendőzetlenül és szabadszájúan beszélt többek közt a nők helyzetéről és a szexizmusról sokszor önmagát is kiparodizálva. Ezért lehet őt szeretni, sőt, nagy divat rühellni is, de egy biztos: fontos tabukra irányította rá műsorában a figyelmet.

Ehhez képest teljesen érthetetlen, hogyan adhatta a nevét egy ilyen, ostoba sztereotipizálásból, nem vicces poénokból és hűtőmágnesekről levakart idézetekből összehányt fércmunkához. És persze, egy ilyen jellegű vígjátéktól nagyon naív dolog lenne nem felszínes mondanivalót elvárni, aztán emiatt acsarkodni, de egy ilyen fontos és aktuális téma esetében legalább következetesnek kellett volna maradniuk az alkotóknak (Marc Silverstein és Abby Kohn a tettesek). A film az elfogadásról és a toleranciáról papol, ehhez képest mikor Emily Ratajkowski az önbizalomhiányáról sírdogál az öltözőben, akkor Renee közli vele, hogy „legszívesebben bemosnék egyet a bamba pofádba”. Aki szép, az meg ugye fogja csak be szépen a száját, hisz itt a nagybetűs átlagemberek problémáiról van most szó. Meg az elfogadásról.

Ami szintén problémás, hisz Reneevel egész nehéz azonosulni. A baleset előtt és után is egy egocentrikus és idegesítő alak, akinek tényleg csak annyi célja van az életben, hogy szép legyen. Amy Schumer persze lubickol bármilyen szerepben, ha polgárpukkasztva twerkelhet a színpadon, de a neve összességében csak egy márkajelzés a filmhez. Ahogy Michelle Williamsé is, akiről aztán végkép ordít az a kérdés, hogy mit keres egy Oscar-jelölt színésznő pónihangú nyomorultként ebben a filmben. És még ha mindez vicces köntösbe lenne csomagolva, de nem; erre mondjuk jócskán rásegített a PG-13-as besorolás. Egy 16-os karikával lehet legalább vicces lett volna, rejtély, miért gondolták a készítők, hogy majd a 14 éves tinik számára épületes önbizalomtréning lesz, úgyhogy igenis indokolt levinni a korhatárbesorolást.

A Túl szexi lány azért sokaknak az „egynek jó lesz”-kategóriába be fog férni. Nyilván aktuális témával foglalkozó, könnyed tavaszi limonádénak is szánták az alkotók, ám ezekből nagyjából a tavaszi stimmel csak. Az ígéretes mondanivaló kibontását pedig elintézték azzal, hogy a film elején Renee még a tokaméretétől teszi függővé a boldogságot, a film végére viszont rádöbben, hogy ez nincs így.

A Túl szexi lány mostantól elérhető a TV GO kínálatában!

- Túl szexi lány

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: Mark Schfer/Courtesy of STXfilms - © Motion Picture Artwork 2017 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Filmek Neked!

Túl szexi lány

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)

A Hunter Killer küldetés

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

A kém, aki dobott engem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)