Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A 23-as szám rejtélye, amire csak Jim Carrey tudhatja a választ

  • TV GO
  • 2018. 10. 30., 18:38

Hogy ki hisz a számok erejében és ki nem, illetve hogy mennyire hagyjuk, hogy beszippantson minket a számmisztika titokzatos világa, az mindenkinek az egyéni, szuverén döntése. Ám vannak bizonyos tények, vagy csupán csak véletlenek, amik azért mégis csak megihlették a filmkészítőket is, hiszen valaki mégis csak vászonra álmodta a 23-as számot Jim Carrey-vel.

S hogy egy kis hitet, avagy kíváncsiságot ébresszünk a kétkedőkben, a teljesség igénye nélkül sorakoztatunk most fel néhány meglepő tényt a 23-as szám rejtélyéről. Tudják-e például, hogy bár az nem újdonság, hogy Shakespeare születésnapja is éppen április 23-ára esett, az viszont új lehet, hogy aznap is halt meg, és hogy az első, hivatalos, róla szóló portfólió is 23-án jelent meg?

Hogy Bonnie-t és Clyde-ot, az 1930-as évek hírhedt bankrabló párosát éppen május 23-án lőttél le? És azt, hogy a kabala neveik kezdőbetűinek értéke 2-3, vagyis szintén 23? No, és hogy az alkohol csempészet virágkorában, Arthur Flegenheimer éppen 23 éves korában lőtt le egy Vincent Collt nevű bűnözőt, New York 23. utcájában? Aki pedig hallott már a 23rdians csoportjáról, az bizonyára azt is tudja, hogy ha valakik, akkor ők tényleg, még a bögre alján maradt kávézaccban is képesek meglátni ezt a bizonyos számot. Szerintük például a Charles Daewin által 1859-ben publikált, Fajok eredete, ha megfelelően adjuk össze a számjegyeket, ugyanúgy kiadják a 23-at, minthogy Hiroshimára 8 óra 15 perckor dobták le az atombombát (8+15=23)...

Forrás: kinopoisk.ru

Mindezek pedig, csak elenyésző morzsák a 23-as szám körül keringő legendák sorából, amiket elnézve, azt kell, hogy mondjam, a Walter Sparrow bőrébe bújt Jim Carrey, annak ellenére, hogy nem vagyok egy JC rajongó, irdatlanul jót alakít - ha nem a legjobbat karrierje során - a 23-as szám című thrillerben.

Forrás: Allbox.tv

Az egész egy 23-as szám című könyvvel kezdődik, amit a neje Agatha (Virginia Madsen) vesz ugyan magának, de a kísértésnek bizony nehéz ellenállni. S miként Walter egyre jobban beleveti magát a könyv történéseibe, minduntalan az az érzés kezd elhatalmasodni rajta, mintha a könyv valójában róla szólna. Mintha az ő élete lenne a lapokon, az ő múltja és a ő jövője köszönne vissza az oldalakon. Szkepticizmusa oldalról oldalra csap át aggodalomból rettegésbe, amit talán csak a kíváncsisága tud kordában tartani, hiszen tudni akarja, hogy ki a könyv szerzője, honnan tud róla ennyit és vajon miért szán neki szívfacsaróan lelketlen véget a könyv végére?

Az én kérdésem pedig csupán annyi, hogy vajon ennek a lebilincselően izgalmas és sokszor hátborzongató filmnek a végére Sparrow szembe tud e majd nézni a “csúf” igazsággal? Nos,

a TVGO-n is megtalálható moziból kiderül!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Moviestore Collection/REX/Shutterstock

Filmek Neked!

A 23-as szám

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2007)

A Hunter Killer küldetés

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)

Peppermint: A bosszú angyala

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)