Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Akkor és most - Gerard Butler

  • TV GO
  • 2018. 11. 12., 18:03
  • Akkor és most

A mezei filmnézőnek Gerard Butlerről kettő, nagyon maximum három kép ugorhat be: a kipattintott Leonidasz, a szigorúan néző akciósztár, vagy a szerelmesen pislogó romantikus hős. Pedig volt ő szexi vámpír és hun vezér is.

Mindeközben pedig azt hihetnénk, hogy rá is hat a Keanu Reeves-i erő, azaz nem igazán tud öregedni, maximum a borosta mértéke változik az arcán. Aztán vetünk néhány pillantást a számára nagy áttörést jelentő 300 című film előtti időkre, és bizony neki is vannak kínos és kevésbé kínos képei a múltból, nem volt örökké ugyanaz a borostás karizmatikus fickó.

Butlernek nem éppen a színpad volt a jele az oviban, sokkal inkább egy talár: ügyvédnek készült, a glasgow-i egyetemen szerezte meg jogi diplomáját, hogy aztán rájöjjön, mi az igazán neki való szakma. Ezt követően oda ment, ahova a brit reménységek mind indulnak: Londonba. Itt néhány hónap tengődés után sikerült bekerülnie a színházi véráramba, és hamarosan olyan szerepeket játszhatott, mint a Trainspotting Rentonja, de több Shakespeare-darabba is bekerült.

Innen aztán egyre közelebb került az álmához azzal, hogy nagy filmek apróbb szerepeit kaparintotta meg magának – ilyen volt A holnap markában című Bond-film vagy a Tomb Raider: Az élet bölcsője. A következő lépcső a kevésbé ismert filmek főszerepei: a Dracula 2000-ben megmutatta, hogy a csillogó vámpírok előtti korokban milyen vérszívótípusokért rajongtak a nők, az Attila, az Isten ostorában pedig a hun vezérként nyilazott le boldogot-boldogtalant. 2004-ben érte el (addigi) legnagyobb sikerét: Andrew Lloyd Weber: Az Operaház fantomja című musicalben kapta meg a címszerepet. A film inkább negatív kritikákat kapott, de Butler alakítását méltatták. Már nagyon érett az az igazi áttörés.

Ha Gerard Butler, akkor This is Sparta, valószínűleg ez ugrik be mindenkinek a színészről, nem véletlenül. Zack Snyder 300-a hozta meg számára az igazi áttörést, amikor elvállalta a spártai király szerepét. Spártában pedig nem volt szokás lógó sörhassal és integetőizmokkal járni, a háborúra edzeni viszont annál inkább, így Butler is megkapta a házi feladatot: gyúrja magát olyanná, mint aki szemrebbenés nélkül vonulhat végig a spártai agorán. Ehhez kellett 4 hónap, napi 10 órányi kőkemény edzés hetente ötször, így készül ugyanis egy spártai király, de megérte, mert ezzel a filmmel Butler neve tényleg bekerült a köztudatba.

A keménylegénnyel párhuzamosan Hollywood meglátta Butlerben az új Hugh Grantet is, és még a 300-al egy évben megérkezett a mozikba a P.S. I love you, amelyben nagyjából azt a maradék pár női szívet is leigázta Butler, akiket a 300-ban a kockahasával nem tudott. Innentől kezdve felváltva játszott romantikus hőst – Exférj újratöltve, A csúf igazság -, és akciósztárt, vagy épp adta hangját animációs filmekhez (Így neveld a sárkányodat, Így neveld a csonttörő sárkányodat).

Útközben pedig valahogy elsikkadt a karrierje, hiszen hosszú ideje csak B-kategóriás filmeket vállal el: a Támadás a Fehér Ház ellen 1-2-t mintha valamelyik tévécsatorna megbízására készítették volna még ’95-ben, az Egyiptom istenei felér az egyiptomi kultúra telitalpas megtaposásával, az Űrviharban pedig egy ZS-kategóriás sci-fiben próbálja szokás szerint megmenteni a világot. Legújabb filmje, a Hunter Killer küldetés ugyanezt a vonalat viszi tovább: fogjuk a fejünket, mi a fenét keres ez a két órásra nyújtott, béna NCIS-rész a mozikban.

Pedig Butler mégsem az az egyfilmes csodagyerek, akit egyszer láttunk jónak, aztán azóta se villantott semmit. A 2009-es Törvénytisztelő polgár az egyik legjobb filmje volt, ahol megmutatta, hogy nem csak izmot képes építeni, hanem tehetség is bújik meg mögötte. Más kérdés, hogy azóta sem igazán képes ezt kihozni magából, valamiért megalkuszik a sablonos romkomokkal és a semmitmondó akciófilmekkel.

A TV GO kínálata igazi kincsesbánya a Butler-rajongók számára, szemezgess az alábbiak közül:

- A csúf igazság
- Egyiptom istenei
- Géppisztolyos prédikátor
- Spíler
- Támadás a Fehér Ház ellen
- Támadás a Fehér Ház ellen 2
- Törvénytisztelő polgár
- Exférj újratöltve
- Movie 43
- Gamer - Játék a végsőkig

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: 2007 Cupid Distribution, LLC- All Rights Reserved; 2007 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved; 2000 - Dimension Films; Pinterest

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Spíler

Színes, magyarul beszélő, angol akciófilm (2008)

Egyiptom istenei

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2016)

Támadás a Fehér Ház ellen

Színes, magyarul beszélő, amerikai thriller (2012)

Támadás a Fehérház ellen 2. – London ostroma

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol akciófilm (2016)