Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Jason a mélyben

  • TV GO
  • 2018. 12. 03., 15:15
  • Akció-Kaland

Az utóbbi két évtized, mondhatni legsármosabb és legszexisebb "szállítója", egy egészen új szerepben bukkant fel a vásznon idén. No nem kell a szívünkhöz kapni, nem egy romantikus moziról van szó, hiszen mégis csak egy akciósztárról beszélünk, de nem is a tőle megszokott, "Üsd, vágd, nem anyád!" karakter búvárruhájába bújt bele.

A lányok és anyák szívét is megdobogtató izmos apuka, Jason Statham ugyanis, ezúttal egy őscápa nyomába ered, de csak miután bebizonyította, hogy mégsem teljesen bolond. Hogy a gyerekeknek elhisszük, hogy tényleg mumus van az ágy alatt, meg a szekrényben, meg az ajtó mögött, lássuk be valahol még rendben van, hiszen gyerekek, nekik lehet élénk a fantáziájuk. Ám ha egy felnőtt férfi, 11.000 méter mélyen az óceánban azt mondja, hogy "volt ott valami", ami megölte két társukat, és eldurrantott egy atomtengeralattjárót, amire persze nincs semmilyen bizonyíték, hát, azt bizony könnyen nézhetik bolondnak, vagy akár őrültnek is. Jonas Taylor (Jason Statham) mint az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, ezzel tovább is úszik a pályán, maga mögött hagyva a mélytengeri búvárkodást és mentést. A sors fintora viszont visszaküldi a startvonalra: egy tudományos expedíció balul sül el, és Jonas exneje, két társával együtt a mélyben reked. És ha ez még nem lenne elég, szerintük is van ott "valami". Ennek örömére Jason ismét felveszi a dresszt, hogy megmentse bajbajutott társait, ami azonban ezután következik, simán megért volna még egy egész estét filmet is.

https://thetitlemag.com/culture/the-meg-shark-movies/

Sokan úgy vannak vele, hogy jó katasztrófa filmet meg jó gyilkos cápás mozit csinálni, kb. azóta nehéz, hogy Spielberg 1985-ben leforgatta az első Cápát. Manapság viszont, a CGI és társaik, az eszközpark és a technológia fejlődése olyan rohamtempóban száguld, hogy ezekkel már csak egy dolgot nehéz rosszul csinálni: cápás mozit. Persze azért sorra cáfolják ezt meg a ZS-kategóriás tengeri, óceáni mozik, amik valami ijesztőt, valami horrorisztikusat akarnak csinálni, de szerencsénkre azért a Zátonnyal és Blake Lively-vel ez már elidult a feltámadás útján. Aztán most itt van nekünk Jason és a The Meg - Az őscápa. Igen, egy őscápa, egy megalodon, ami igazából már több 100 millió éve kihalt. Elvben. Dehát ugye tudjuk, hogy mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között, nem? Elméletileg semmi.

Stathamről jó ha tudjuk, hogy jószerivel nem szokta tré filmekhez adni a nevét, de persze felmerült a gondolat, hogy egy újabb vízes-szörnyes filmmel ő is mellényúlhat. Végül azonban azt kell, hogy írjam, hogy szerintem azoknak a szkeptikusoknak lett igaza, akik mégis beültek a moziba és megnézték ezt a lehengerlő látványvilágú, izgalmas és akciódús filmet. Bevallom, az események olyan gyorsan történtek benne, hogy én is csak kapkodtam a fejemet, és bizony többször is volt olyan jelenet-vége pillanat, amikor már azt hittem, hogy "huh, na ez is meglett oldva, mindjárt vége és kerek az egész, meg minden". Aztán mégsem, mert jön még egy csavar, meg még egy és nem birom letenni a popcorn-t sem.

És akkor fel is teszem a nap találós kérdését:
Mi az, ami ijesztőbb, mint egy 25 méter hosszú őscápa? A válasz: egy másik, hosszabb és még nagyobb cápa! Mert ahogy már írtám, ahol egy szál végre elvarrásra kerülhetne, ott keletkezik egy újabb férc.

https://www.wired.com/story/the-meg-slender-man-internet-movies/

Visszatérve a filmre úgy általánosságban, a látvány, a képi megoldások és a pörgős események miatt észrevehetetlen kamu részekkel együtt is, egy egészen jó filmet hoztak össze a készítők. Van benne tengeri kutatóbázis, csupa high-tech cuccokkal. Sör, jó nők, a nagyszájú fekete, az önfeláldozó orvos és egy 8 éves, mindent halló és látó kiscsaj, aki ráadásul még okos és tökös is. Ja és persze az, ami a filmet igazán Jason Stathamessé teszi: a tőle már megszokott, humoros és élces kis beszólások, amikkel már a Szállítóban is belopta magát a szívünkbe.

via GIPHY

A 12 karikás filmet persze mélytengeri élővilág hiteles tanulmányozására és egyéb biológiai tudás megszerzésére nem javasolnánk, hiszen ki tudja, hogy mi él odalenn 11-12.000 méteres mélységben, meghát ha élne is ott őscápa, meg óriási tintahal, miért nem jött még fel eddig, meg egyáltalán, hogy élhet odalenn és hányan vannak? Szóval, tanmesének ne ezt nézessük meg a tízenéves gyerekünkkel, de tény, hogy amilyen tudományosan felvezetik az elméletet a mélységben lévő életformákról, engem azért elgondolkodtatott. De talán csak azért, mert eddig még egy olyan cápás, vagy bármilyen más "mega" jelzővel illetett lényről nem láttam filmet, ami minimálisan is megközelítette volna a létezés fogalmának ezt a fajta boncolgatását.

A film tehát jó és erősen ajánlott, főleg azoknak, akik szeretik az ilyen kaliberű alkotásokat, no meg persze a kockáshasú, "na ugye hogy megmondtam!" Jason Stathamet.

Illusztráció forrása: www.wallpapermaiden.com

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akció-Kaland

Filmek Neked!

Meg - Az őscápa

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2018)

Egy kis szívesség

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi-thriller (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)