Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mesedélután Marvel módra: A Hangya és a Darázs

  • TV GO
  • 2018. 12. 05., 11:44

Miután a fél univerzum egy csettintés alatt irtódott ki a Bosszúállók: Végtelen háborúban, a Marvel visszalépett kettők, és a súlyos drámáról áthelyezte kicsit a súlytalan komédiára a hangsúlyt. Legalábbis egy film erejéig.

Már a 2015-ös A hangya sem volt egy Shakespeare-dráma, de az angol író komédiái közé azt csak-csak beférne. Na, nem minőségét tekintve, hanem könnyedségéből fakadóan. Eleve, hogy Paul Rudd-ra osztották a főszerepet egyértelművé tette, hogy A hangya nem akar igazán más lenni, mint egy a szokásosnál látványosabb vígjáték. Annak meg kifejezetten jó volt.

A filmes univerzumok korában pedig egyértelmű volt, hogy érkezik a folytatás, ezúttal nem csak a Hangya, de Evangeline Lilly alakításában a Darázs is színre lép, hogy minden eddigi Marvel film legképtelenebb történetébe bonyolódjanak. Vagyis nem is annyira képtelen, mint habkönnyű káosz, olyan, mint amiket a gyerekfilmeknek szoktak írni, mert őket egyáltalán nem érdekli, hogy valami még csak köszönőviszonyban sincs a racionális ész parancsaival, nemhogy a logikával.

Marvel Studios

Igen, A Hangya és a Darázs sokkal inkább egy gyerekfilm, mint bármi más, amivel már az első 20 percben olyan töményen szembesülünk, mikor Paul Rudd szórakoztatni próbálja kislányát, hogy szinte kívánjuk, hogy alsósok lehessünk megint, mert akkor őszintén tetszene, amit látunk. Már csak azért is, mert tényleg szeretnénk szeretni ezt a filmet, mivel a színészek korrekt munkát végeznek, Paul Rudd-nak még mindig kifejezetten jól áll ez a szerep, és láthatóan élvezi, hogy játékautókat növeszthet meg vagy épületeket zsugoríthat össze, még ha csak képzeletben is. De a többiekkel sincs nagy gond, pedig nem volt egyszerű dolgok, ha a történetet nézzük.

Az pedig, ahogy már említettük egy teljes katyvasz.

Az első részben megismert, Hank Pym (Michael Douglas), aki annak a zsugorító technológiának a tökélyre fejlesztő tudósa, aminek eleve köszönhetjük a Hangya létezését, felvértezve lányával (Evangeline Lilly), aki időközönként a Darászként zümmög be a képbe, felkeresik a kissé háttérbe szorított főhőst, mert az, és nem viccelünk: kvantum-telepatikus úton képes kapcsolatot teremteni Pym kvantumzónában rekedt feleségével (Michelle Pfeiffer). Hát jó.

A Hangya így is elég szórakoztató, csak nem feltétlen a már mutált közönség számára, ami annyira azért nem meglepő, ha azt nézzük, hogy Peyton Reed vette át az időközben kiebrudalt Edgar Wright helyét a rendezői székben. Tehát, ha akad a közelben egy gyerkőc, akit szeretnénk bevonni a Marvel egyébként csodás világába, de ezt mégsem valamelyik kifejezetten sötétre sikeredett epizóddal tennénk, akkor ennél alkalmatosabb filmet nem is találhatnánk. A Marvel rajongóknak meg egyébként is kötelező.

A Hangya és a Darázs elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Marvel Studios

Filmek Neked!

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)