Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Ördögűzés ezredjére

  • TV GO
  • 2018. 12. 11., 13:39

Nem szívesen térnénk be abba az utcába, ahol a gonosz lakik, de nem azért, mert félünk tőle.

Abba már ideje volt beletörődni, hogy az ítéletnapig minden évben fog készülni több tucat ördögűzős-, szellemes-, kézikamerás-, darabolós horror, minden egyediséget nélkülözve, ötvenedjére lerágva ugyanazt a sztorit a legtöbb esetben beleerőltetve a ’gonosz’ szót a random horrorfilm-címgenerátor által kreált filmcímbe. Pedig ebben az unalomig rágott műfajban is lehet újat mutatni, de hát nem jelenhet meg minden évben egy Vaksötét , vagy egy Tűnj el!, esetleg egy Valami követ.

Aztán vannak azok a takaros iparosmunkák, amik nem akarnak nagyot álmodni és világot, de legalábbis műfajt megreformálni, hanem csak tisztességesen ráhozni a frászt az emberre. Ilyen volt a Sinister vagy a Démonok között, de még A Gonosz odabent várnak is voltak jó pillanatai.

És van a Többi. Ami nem mond újat, de legalább azt is unalmasan. Az Ahol a gonosz lakik pontosan ilyen film.

Három nővér szorult anyagi helyzete miatt azt látja a legjobb megoldásnak, ha betörnek egy egykori szenátor házába, hogy kirabolják azt. Pechükre a nagy zsákmány helyett magát az ördögöt találják meg egy kislány képében megláncolva az alagsorban. Mivel a kislánynak nincs a homlokára írva, hogy ő az ördög, ezért családon belüli erőszakot sejtve elengedik a furcsán viselkedő lányt. Közben megy a múltban turkálás is, hisz kiderül a három lányról, hogy az ő családi hátterük sem erőszak-és zökkenőmentes. Feltűnik a kirabolandó házaspár is, akik tájékoztatják a kompániát, hogy sikeresen elszabadították az ördögöt, szóval kéne gyorsan egy ördögűző. Az exorcizmus-segélyvonal segítségével azonnal ki is száll a helyszínre egy, a témában jártas pap. Közben minden megtörténik, amikről hatásvadász plakátokon már írtak: elszabadul a gonosz, vér fog folyni, mindne félelmed valóra válik.

A témát már legalább ezerszer láttuk megvalósítva, és legalább ezerszer jobban is. A történet kusza, túl sok minden van beleerőltetve, és kicsit olyan, mintha a film végi csavarra – mert természetesen az is van – lenne felépítve az egész film, pedig közel sem üt akkorát, addigra már annyira le van fárasztva szerencsétlen néző, hogy senkit sem izgat, hol bukkan fel újra az ördög.

Mazochistáknak, ördögrajongóknak vagy hullafáradt baráti társaságoknak ajánlva az Ahol a gonosz lakik elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: FILMSHARKS INTL.

Filmek Neked!

Ahol a gonosz lakik

Színes, magyarul beszélő, mexikói horror (2017)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)