Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Zene a mozivásznon – Jeff Danna

  • TV GO
  • 2018. 12. 15., 07:53

Kéthetente szombatonként arra vállalkozunk, hogy bemutassuk korunk legnagyobb, leg(el)ismertebb zeneszerzőit, akiknek fő alkotói területe a mozivászon. Egy kicsit belapozunk életükbe, de természetesen szemezünk alkotásaik közül is. E heti filmzenészünk Jeff Danna.

Rajong az építészetért, de rengeteg hangszert is kipróbált már e heti „vendégünk”, aki Kanadából küzdötte magát a filmes komponisták közé – csak úgy, mint testvére. Ennél több inspiráció nem is kell, hogy valaki filmzenélni kezdjen. De honnan az építészetért való rajongás?!?

"Minden olyasmi érdekel, ami egy picit is különbözik az átlagostól, legyen az a Kolumbusz előtti időkből való, vagy akár kelta hangszeren előadott zene. Szeretem ezeket úgy keverni a szimfonikus zenekarral, hogy valami másmilyen eredmény szülessen, és segítsen a film saját egyéni hangzásvilágát kialakítani." (Jeff Danna)

Jeff Dana gyermekkorától kezdve nagyon sokféle hangszeren játszott zeneszeretetének köszönhetően, így zongora- és gitárórákra is járt, mégis végül a húros hangszer mellett tette le voksát színpadi, zenekari zenészként is. Szabadidős muzsikálása mellett a filmzenei szakmában tevékenykedő testvérének munkáiban segédkezett eleinte, majd húszas éveinek középre lett önálló score-dallamszerző.

Danna is végigjárta a zenei szamárlétrát: eleinte főként tévés produkciókhoz készített aláfestőzenéket (pl. Beverly Hills 90210), első, önálló nagyfilmes munkája a 2003-as János Evangéliuma című filmjéhez köthető. A mainstream filmek közül kiemelhető a Kaptár 2. – Apokalipszis című mozifilm, amelynek score-jait az azonos címmel futó számítógépes játék alapján készítette el: ebben a szimfonikus zenekari akkordokat elektromos gitárral és „erőteljes ütősszekcióval ötvözte”; az addig tőle szokatlan zenei mű a kanadai Socam-díjat is elnyerte.

ZENE A MOZIVÁSZNON - VÁLOGASS JEFF DANNA REPERTOÁRJÁBÓL:
- A kolónia
- Silent Hill - Kinyilatkoztatás
- Likvidálva
- Doktor Parnassus és a képzelet birodalma
- Törés

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Forrás: Filmzene.net
Illusztráció: TV GO

Filmek Neked!

A kolónia

Színes, luxemburgi-francia-német thriller (2015)

Silent Hill - Kinyilatkoztatás

színes, feliratos, francia-amerikai horror (2012)

Likvidálva

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai-belga-angol akcióthriller (2012)

Doktor Parnassus és a képzelet birodalma

Színes, magyarul beszélő, francia-kanadai kalandfilm (2009)