Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nehezen emészthető filmeket ajánlunk

  • TV GO
  • 2018. 12. 17., 20:00
  • Krimi-Thriller

Közös szorongásra invitálunk mindenkit.

Mozizás a haverokkal. A vetítés után mindenki előáll a maga magyarázatával, s kezdetét veszi az össznépi filmszakértés. Biztonságos élmény, ha nagy az egyetértés, máskülönben magányos. A meg nem értett szerepében tetszelegtem például a Virsliparti utáni értekezlet közben és után. „Kaják lépnek viszonyra… mit szedett a rendező! Hahaha!” Én nem tudtam nevetni rajta, sőt némán magamba zuhanva próbáltam feldolgozni a sztori mögöttes mondanivalóját. A személyiséggel bíró élelmiszerek vágya, hogy megvegye őket valaki, de amikor ez megtörtént, hát hogy nem kiderült, hogy ez a semmivé válásuk előszertartása. A Virsliparti úgy vígjáték, hogy az közben az elmúlással való szembesítés.

Szerencsére bőven találunk érzelmileg megterhelő filmeket a TV GO kínálatában is: Egy szent szarvas meggyilkolása elsőként a sorban. Egy orvos család abszurd, sötét lelkű története ez. Film, ami az első képkockától fogva nyíltan a psziché ellen tör. Húsz perc fárasztás után már nagyon lehet unni, de nem valós unalom ez, szimplán a szervezet válasza az őt ért alattomos stresszre.

Az angol-ír thrillerben nincsenek szarvasok, csupán egy élhetetlen orvos család lelkileg kórosan deformált tagjai, akik a sebész apuka kezei közt meghalt férfi félig árván maradt gyermekének túszaivá válnak. Bosszúja kegyetlen: a sátán fia hirtelen elhadarja, hogy amennyiben a vétkes nem végez a családja valamelyik tagjával, akkor mindenki meghal körülötte. Nem véres gyilkosság által, hanem egy rejtélyes betegség miatt lassan, szenvedősen lehelik ki a lelküket. Csak telnek a percek és nem érted, hogy bűnbánó apuka egyáltalán mit akart ettől a gyerektől valaha, de általában elmondhatjuk, hogy a sztori minden mozzanata a megértő elme ellen vall - kivéve a stáblista. Nicole Kidman, Colin Farrell és Barry Keoghan zseniális játéka ítél elnyújtott szenvedésre.

"Csak metaforikusan". Előző ajánlottunkra licitál rá a Borgman című holland thriller. Tökéletes házban, tökéletes család éli elhidegült hétköznapjait. Ekkor jön az üldözött, aki becsenget, és szerényen zuhanyzási lehetőség után kuncsorog. Férjünk alaposan megveri, de a kócos idegen csak visszacsenget, ezúttal egy kertész képében. Így már persze beteheti a lábát a családi fészekbe, ahol némán, gyilkosan űzheti lélekfaló hadműveletét. Az alábbi illusztráción Borgman egyfajta inkubuszként az álom eszközével csempész zaklató gondolatokat a feleség elméjébe.

Ezer és ezer kritika érte, számomra a Suburbicon mégis egy "teljesen oké" alkotás a maga giccsével és túlzásával. Több a vér igaz, de a kimondatlan, a félig kimondatlan és az arcunkba tolt agresszió az erőszakon felüli sötétséget közvetít a képernyőre. Matt Damon és Julianne Moore ugyan nem bontakoztak ki George Clooney rendező kezei alatt, de ezt a filmet nem is a főszereplők neve miatt ajánlom.

Rettegnivalók a TV GO kínálatából:
- Egy szent szarvas meggyilkolása
- Borgman (feliratos)
- Suburbicon

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: pxhere

Kategóriák: Krimi-Thriller

Filmek Neked!

Egy szent szarvas meggyilkolása

Angol-ír thriller (2017)

Borgman (feliratos)

Színes, feliratos, holland thriller (2013)

Suburbicon

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi (2017)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)