Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Csontvázak a szekrényben – Mindenki tudja

  • TV GO
  • 2019. 05. 05., 14:18

Létezik a független filmeknek egy különösen bosszantó típusa: történetesen a jól felépített, zseniálisan eljátszott és rendezési szempontból is csaknem kifogástalan mű, mely sehová sem tart. Ám mindez csak az utolsó húsz percben derül ki, addig pedig folyamatosan táplálja a reményt.

Ennek fényében az, hogy a filmet a „thriller” titulussal látták el, miközben tősgyökeres filmdrámával van dolgunk, immár tökéletesen mellékes. Annál is inkább, mert papíron mindkét műfaj megkövetelné a csattanót. Pedig az iráni Asghar Farhadi filmje kifejezetten ígéretesen indul: Laura és három gyereke Argentínából érkezik egy Madrid melletti nagycsaládi összejövetelre, történetesen húga esküvőjére. Hamarosan találkozik egykori pasijával, Pacóval, aki feleségével együtt szintén hivatalos az összejövetelre. Az esküvő vőfély és vonatozás nélkül is idilli módon zajlik, míg nem egy áramszünetet követően el nem tűnik Laura kamaszlánya. A meghívottak végül egy zsarolólevelet találnak a helyszínen, melyben az emberrablók teljesíthetetlen összeget követelnek a lány életéért cserébe. Paco ugyanakkor mintha legalább annyira a szívén viselné a sorsát, mint maga Laura.

A lassan kibontakozó sztori végül szép lassan összeáll, és képletesen szólva felbukkannak a hullák a tó mélyéről, a hullák, melyek létezésével – kimondva, kimondatlanul – az egész falu tisztában volt. És pont. Ugyan marad még félórányi játékidő, melyben fény derül az emberrabló személyére, ám ez alatt hiába várjuk az áhított konklúziót, csavart, tetőpontot vagy bármit, amitől a Mindenki tudja emlékezetes film lehetne, a mozi nemhogy katarzist, de még minimális elégedettségérzést sem nyújt. Ami kiváltképp idegesítő annak fényében, hogy a Penelope Cruz – Javier Bardem páros között megvan a tökéletes kémia, és Farhadi is ért a drámai feszültségteremtéshez. Tehát minden adott lett volna, hogy jó film szülessen – a forgatókönyv kivételével.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Mindenki tudja

Színes, magyarul beszélő, francia-spanyol-olasz dráma (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)