Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Milliókat ítéltek Paul Walker lányának

  • TV GO
  • 2016. 04. 11., 13:45
  • Akció-Kaland, Sztárcsemeték

Néhány nappal azután, hogy a sofőr családjára nézve kedvezőtlen döntést hoztak a Paul Walkert érintő halálos autóbaleset ügyében, kiderült: ráadásként több mint 10 millió dollárt fizethetnek a néhai sztár lányának.

Roger Rodas volt a Halálos iramban-filmek színészének barátja, egyúttal az a férfi, aki az autót (egy felspécizett Porsche Carrera GT-t) vezette azon a végzetes, 2013 novemberi napon, amikor Walker és ő balesetet szenvedtek a kaliforniai Santa Claritában.

Míg Rodas a tragédiában azonnal életét vesztette, a Halálos iramban-filmek sztárja a jármű anyósülésének utasaként esett csapdába és égett halálra a kocsiban. A szomorú ügyben az elmúlt években több jogi eljárást is indítottak. Egyrészt a sofőr családja perelte a Porschét, mert véleményük szerint az autó hiányos felszereltsége és rossz tervezése okozta a balesetet.

Fotó a Paul Walker halálát követő virrasztásról (Forrás: Robyn Beck / AFP)

Ezenkívül Paul Walker 17 éves lánya, Meadow és édesapja, idősebb Paul Walker is a német autógyártó céget tartja felelősnek az elhunyt színész tragédiájáért, ezért (egy-egy külön eljárásban) több milliós kártérítést követelnek. De van egy negyedik ügy is, melyben Meadow Walker perelte be Roger Rodas örököseit, mivel úgy gondolja, a Porschén kívül elsősorban ő volt a felelős apja halálért, hiszen ő vezette túl gyorsan a járművet.

Egy peren kívüli megállapodás keretében pedig utóbbi folyamat végére most pont került: úgy egyeztek meg, hogy a néhai sofőr örökösei 10,1 millió dollárt kötelesek fizetni Paul Walker lányának. „A Roger Rodas vagyonából a Meadow Walker javára létrehozott alapítványnak fizetendő összeg csak egy töredékét fedezi annak a pénznek, amit a lány édesapja az elmúlt években – amennyiben nem rövidül meg tragikus módon az élete – nemzetközileg ismert mozisztárként keresett volna” – nyilatkozta az ügyben Jeff Milam, a Walker lány jogi képviselője.

Meadow Walker 17. születésnapján (Forrás: Meadow Walker / Instagram)

„Az ily módon felajánlott kárpótlás segítségével azonban a karambolozó autót vezető Mr. Rodas legalább részben felelősséget tud vállalni az ütközésért, amit ő okozott” – tette hozzá az ügyvéd. Mindez mindössze pár nappal azután történt, hogy egy kaliforniai bíróság kimondta: Roger Rodas esetében a Porsche nem tehető felelőssé a történtekért, azaz a férfi haláláért. A Rodas Kristine nevű özvegye és gyermekei számára kedvezőtlen ítélet azonban nem szegte Meadow Walker és ügyvédje kedvét az esetükben még folyamatban lévő másik eljárásban.

„A két ügyben egészen más a helyzet. A Roger Rodas nevében indított eljárás lényege, hogy ő volt a sofőr, aki azonnal meghalt az ütközés következtében. Meadow édesapja, Paul Walker azonban utasként ült a járműben. Túlélte a becsapódást, de beszorult és halálra égett az autó tervezési hiányosságai miatt. (…) Meadow ezért tovább folytatja a küzdelmet, hogy megállapítsák a Porsche felelősségét abban, hogy olyan hibás termékkel kereskedik, ami gyilkol” – mondta az ügyvéd a múlt héten. Amennyiben tehát a bíróság a Rodas-ügytől eltérően a Walker lány esetében az ő javára dönt a Porsche ellenében, megtörténhet, hogy a tini a most kapott 10,1 millió után további dollármilliókhoz juthat hozzá.

Meadow és Paul Walker egy régi fotón (Forrás: Meadow Walker / Instagram)

PAUL WALKER FILMJEI A TV GO-N:

- Órák (Összeláncolva)
- Veszélyzóna
- Pokoli futam
- Tökéletes bűnözők

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Archives du 7eme Art / Photo12 és Universal Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12

Kategóriák: Akció-Kaland Sztárcsemeték