Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Súlyos beteg a Star Wars ifjú Anakin Skywalkere

  • TV GO
  • 2016. 04. 12., 12:15
  • Akció-Kaland, Sci-fi, Akkor és most, Star Wars

A Star Wars I. rész – Baljós árnyak sztárja, Jake Lloyd már be is került a megfelelő intézménybe a nála megállapított komoly mentális zavar miatt.

A 27 éves egykori gyerekszínész tavaly június óta őrizetben volt, miután a rendőrség gyorshajtás miatt letartóztatta. Lloyd akkor több mint 40 kilométeren keresztül menekült autójával a hatóságok elől, akik azért vadásztak rá, mert százhatvannal hajtott a dél-karolinai Charleston utcáin. Az eset úgy végződött, hogy az egykori sztár kocsijával felcsavarodott egy fára, a rendőrök pedig őrizetbe vették. Lloyd ráadásul jogosítvány nélkül vezetett.

Jake Lloyd a Baljós árnyakban (Forrás: Keith Hamshere / Kobal / The Picture Desk)

Az egykori színész édesanyja, Lisa most arról számolt be, hogy fiát időközben a börtönből egy kórházba szállították, mivel az állapota úgy kívánta. Lloydnál ugyanis skizofréniát állapítottak meg, ami miatt jelenleg is egy pszichiátriai intézetben tartózkodik. Lisa Lloyd azt is elmesélte, hogy fiának nem büntetésre, sokkal inkább segítségre van szüksége, és ő máris látja rajta a javulást.

Jake Lloyd a Hull a pelyhesben Arnold Schwarzeneggerrel (Forrás: Murray Close / Kobal / The Picture Desk)

Az anya egyelőre nem tudta megmondani, meddig kell az egykori sztárnak bent maradnia az intézetben, hiszen azt még az orvosok sem tudják. Pillanatnyilag az elsődleges cél, hogy a férfi felgyógyuljon. Mint arról többször is írtunk, Jake Lloyd még tízévesen játszotta el Anakin Skywalkert az első Star Wars-előzményfilmben, előtte pedig olyan művekben szerepelt, mint a Vészhelyzet, a Csillagot az égről vagy a Hull a pelyhes.

Lloyd 2012-ben (Forrás: Angel Delgado – Clasos.com)

Lloyd utoljára 2000-ben állt a kamerák elé a Madison című filmben (amit végül csak öt évvel később mutattak be), mert – ahogy arról egy 2012-es interjúban beszámolt – a Baljós árnyak-ban való szereplése miatt társai az iskolában pokollá tették az életét a sok csúfolódással, ezenkívül a napi 60 interjú is nagyon megviselte. A gyereksztár ekkor felhagyott a színészkedéssel, és még a Star Wars-filmből származó emléktárgyait is összetörte.

Az egykori gyerekszínész 2012-ben egy mexikói Star Wars-találkozón (Forrás: Angel Delgado – Clasos.com)

Nem lehet biztosan tudni, hogy mindennek lehet-e valami köze a férfi mostani állapotához, hiszen a skizofrénia kialakulásához genetikai tényezők és bizonyos szociális folyamatok (például gyerekkori stressz vagy trauma) egyaránt hozzájárulhatnak. A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar olyan kóros elmeállapot, amely a mentális állapot összeomlásával jár (a beteg például hallucinál vagy hangokat hall, téveszméi vannak). A betegség első tünetei a leggyakrabban fiatal felnőttkorban jelentkeznek.

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Keith Hamshere / Kobal / The Picture Desk

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi Akkor és most Star Wars