Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A sírig vezető út country-val van kikövezve

  • TV GO
  • 2019. 01. 12., 09:30

A Blaze nem csak azért megkapó film, mert minden képkocája a helyén van, vagy mert szinte tökéletesen van eljátszva, sőt elénekelve, hanem mert túl sokan lennénk egyik napról a másikra élő countryénekesek.

Ethan Hawke nem előszőr bizonyítja, hogy van érzéke hozzá, hogyan vigyen vászonra egy életet, főleg egy tehetséges életet. Akár ő maga is lehetne ennek példája, de elsősorban a Seymour: An Introduction című filmre, és a Blaze-re gondolunk. Ráadásul ez utóbbi kettőben még a zene is közös.

A Blaze a hamisíthatatlan texasi country egyik legemblematikusabb alakjáról szól, aki persze még így leginkább ismeretlen az Egyesült Államok határain kívül. Ez a személy pedig nem más, mint Blaze Foley, aki nyughatatlanul járta a déli államokat zenéjével, amivel később ezreket inspirált.

Természetesen egy olyan komplex életutat, mint Blaze-é nehéz csak úgy mindenestől a vászonra vinni. Nem mintha kéne, mivel az általában csak a részletekben való eltévedést szokta magával hozni. Szerencsére Ethan Hawke nem követi el ezt a hibát, hanem ehelyett három fontos időszakot emel ki az énekes életéből: a múlt, mikor Sybil Rosennel való viharosan végződő szerelmét járja körbe, a jelent, ami az énekes legsötétebb és egyben utolsó éjszakája, valamint a hatást, amit a zenéje váltott ki a rajongói körében, és alapvetően a zenei világban.

A súlyos alkoholizmussal is küzdő zenész élete nem olyan, amit anélkül el lehetne mesélni, hogy ne beszéljünk a mélységekről, amikből majdnem több is volt, mint magaslatokból. Ethan Hawke-ben ezúttal sem kell csalódunk, nem hazudja jobb embernek Blaze-t, mint amilyen volt, nincs is rá szükség, mert az életét tarkító emberi gyengeségeknél hangosabb a tehetsége, ami a filmen keresztül is tisztán átélhető.

Ez egyébként nagyban köszönhető a tökéletes színészválasztásnak, mivel Benjamin Dickey kifogástalanul hozza Blaze szerepét, ahogy Alia Shawkatre sem lehet rossz szavunk sem, mint Sybil Rosen.

A Blaze nem egy könnyű film, nem is igazán a nagy közönségnek készült, de akit képes megérinteni, azt nem is nagyon ereszti egykönnyen. Így még azok is gitárt ragadnánka a film végeztével, akik aztán tényleg nem rajonganak a country zenérét. Ez pedig elég nagy szó.

A Blaze elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Apróláb

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Kandalló TV

A lobogó tűz látványával és hangulatával szeretnénk Önnek és családjának kellemesebb, melegebb légkört teremteni (2017)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Fák jú Tanár úr! 3.

Színes, magyarul beszélő német vígjáték (2017)