Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A sírig vezető út country-val van kikövezve

  • TV GO
  • 2019. 01. 12., 09:30

A Blaze nem csak azért megkapó film, mert minden képkocája a helyén van, vagy mert szinte tökéletesen van eljátszva, sőt elénekelve, hanem mert túl sokan lennénk egyik napról a másikra élő countryénekesek.

Ethan Hawke nem előszőr bizonyítja, hogy van érzéke hozzá, hogyan vigyen vászonra egy életet, főleg egy tehetséges életet. Akár ő maga is lehetne ennek példája, de elsősorban a Seymour: An Introduction című filmre, és a Blaze-re gondolunk. Ráadásul ez utóbbi kettőben még a zene is közös.

A Blaze a hamisíthatatlan texasi country egyik legemblematikusabb alakjáról szól, aki persze még így leginkább ismeretlen az Egyesült Államok határain kívül. Ez a személy pedig nem más, mint Blaze Foley, aki nyughatatlanul járta a déli államokat zenéjével, amivel később ezreket inspirált.

Természetesen egy olyan komplex életutat, mint Blaze-é nehéz csak úgy mindenestől a vászonra vinni. Nem mintha kéne, mivel az általában csak a részletekben való eltévedést szokta magával hozni. Szerencsére Ethan Hawke nem követi el ezt a hibát, hanem ehelyett három fontos időszakot emel ki az énekes életéből: a múlt, mikor Sybil Rosennel való viharosan végződő szerelmét járja körbe, a jelent, ami az énekes legsötétebb és egyben utolsó éjszakája, valamint a hatást, amit a zenéje váltott ki a rajongói körében, és alapvetően a zenei világban.

A súlyos alkoholizmussal is küzdő zenész élete nem olyan, amit anélkül el lehetne mesélni, hogy ne beszéljünk a mélységekről, amikből majdnem több is volt, mint magaslatokból. Ethan Hawke-ben ezúttal sem kell csalódunk, nem hazudja jobb embernek Blaze-t, mint amilyen volt, nincs is rá szükség, mert az életét tarkító emberi gyengeségeknél hangosabb a tehetsége, ami a filmen keresztül is tisztán átélhető.

Ez egyébként nagyban köszönhető a tökéletes színészválasztásnak, mivel Benjamin Dickey kifogástalanul hozza Blaze szerepét, ahogy Alia Shawkatre sem lehet rossz szavunk sem, mint Sybil Rosen.

A Blaze nem egy könnyű film, nem is igazán a nagy közönségnek készült, de akit képes megérinteni, azt nem is nagyon ereszti egykönnyen. Így még azok is gitárt ragadnánka a film végeztével, akik aztán tényleg nem rajonganak a country zenérét. Ez pedig elég nagy szó.

A Blaze elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)