Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Ismét padlót fogtunk Rockytól – Creed II.

  • TV GO
  • 2019. 01. 09., 18:20

„Nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni” – mondta anno a Rocky Balboa címszereplője, és ez a hitvallás mintha Sylvester Stallone-re és pályafutása legfontosabb karakterére vonatkoztatva is maradéktalanul megállná a helyét.

Rocky 2006-os visszatérése ugyanis a legkevésbé nem tűnt egyszerű menetnek, főleg nem azután, hogy a minden szempontból vállalhatatlan Rocky V. anno porba dózerolta a főhős renoméját. Ám ahogy maga az öreg Balboa is (erkölcsi) győzelmet aratott a ringben, úgy a 2006-os mozi is kiütéssel győzött. Egyrészt bevételi szempontból, másrészt – legfőképpen - azáltal, hogy képes volt felidézni azt az rég elfeledett, jóleső nosztalgiát, amit a korábbi (legfőképp az első) filmek kapcsán éreztünk. Ezek után nyugodt szívvel vettük volna tudomásul, ha Rocky története végérvényesen lezárul, a 2015-ös Creed azonban ismét tarolt: amellett, hogy újszerű és minden korábbinál látványosabb volt, a lélek sem veszett ki belőle. Ezek után már viszont valóban felmerült a kérdés: nem kéne a csúcson abbahagyni, és Rockyt még azelőtt nyugdíjazni, hogy önmaga járókeretes, mamuszos paródiájaként térne vissza a vászonra?

Nos, a kérdést egy valamirevaló fanatikus már akkor megválaszolta, mikor az első hírek érkeztek arról, hogy ki lesz a franchise másik nagy visszatérője. Tudniillik a videókorszak-generáció számára Ivan Drago annak dacára is ikonná avanzsált, hogy a Rocky IV-ben elhangzó három egész mondatát anno jó eséllyel csak valami bödönhangú narrátor tolmácsolásában hallhattuk. És bár a halmozottan kommunikatív orosz feltámasztása szintén nem volt kockázattól mentes húzás (főleg, hogy Stallone átadta a rendezői gyeplőt a viszonylag ismeretlen Steven Caple Jr.-nak), a végeredmény ismét telitalálat lett. Objektíven szemlélve természetesen a Creed II. nem több egy jól kivitelezett, nagyon amerikai sportfilmnél, melyben előszeretettel operál Oravecz Nóra-kaliberű lakossági bölcsességekkel. Ellenben Rocky (és persze Drago) puszta jelenléte ellehetetleníti, hogy ne egészséges elfogultsággal közelítsünk a produkcióhoz.

Ami a maga műfajában tényleg a lehető legjobban sikerült. A sztori – amit bizonyára már mindenki ismer, aki akár egyetlen trailert is végignézett - és a kivitelezés nyilvánvalóan fényévekkel életszerűbb, mint a Rocky IV esetében, mint ahogy maguk a jellemrajzok is. Dragóról pl. kiderül, hogy képes emberi érzelmekre (sőt, néha már-már hajlunk rá, hogy megsajnáljuk őt), és szintén repülőhangár méretű gyermeke sem csupán lelketlen darálógép. És Adonis Creed is jóval közelebb kerül hozzánk azáltal, hogy Caple bemutatja esetlenségét újdonsült apaként. Az akció és látványelemek természetesen ezúttal is kifogástalanok, a végső ütközet újfent kiváló indíttatást adhat a moziszék megrongálására. Ám a Creed II. szerethetőségére elsősorban maga Rocky a biztosíték, valamint garancia arra is, hogy hithű rajongói garantáltan nem csalódnak majd a franchise új darabjában.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)