Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Zene a mozivásznon – John Debney

  • TV GO
  • 2019. 01. 12., 11:34

Kéthetente szombatonként arra vállalkozunk, hogy bemutassuk korunk legnagyobb, leg(el)ismertebb zeneszerzőit, akiknek fő alkotói területe a mozivászon. Egy kicsit belapozunk életükbe, de természetesen szemezünk alkotásaik közül is. E heti filmzenészünk John Debney.

Talán nem is csoda, ha úgy írunk John Debneyről, mint Hollywood egyik legsikeresebb zeneszerzőjéről: nem csupán a különféle műfajokban veszi a karmesteri pálcát kezébe, filmes együttműködéseit is sikeresen vezényli – talán ezért is szeretik választani rendezők és producerek egész sora, legyen szó vígjátékokról, akciófilmekről vagy éppen drámákról.

Debney Kaliforniában született, még a múlt század derekán; az 1957-ben napvilágot látott tehetség édesapja az animációóriás Disney producere volt, így a filmes vonal talán nem is volt annyira kérdéses. Fiatalkorában már hatéves korában gitározott, majd rockbandába állt. Később, az 1970-es évek végén a kaliforniai Művészeti Egyetemen zeneszerzői diplomát szerzett. Pályája legelején a híres Mike Postnak és a Hoyt S. Curtinnek, a Hanna-Barbera rendezőpáros állandó zeneszerzőjének segített be elsősorban sorozatok és tévéfilmek zenéjének elkészítésében.

Első óriási sikere 1993-ra futott be, amikor a Disney Hocus-Pocus című filmjéhez kellett zenélnie, amellyel nevet és elismertséget szerzett magának, ezután pedig sorra kapta már a különféle felkéréseket, munkáival pedig egy sor elismerést is bezsebelt: az elmúlt években 7 alkalommal kapott díjat az ASCAP-tól, de 3 Emmy-díjat is kiérdemelt filmes munkásságával. De rengetegszer hallhattuk akár filmek elején is: Neked beugrik a Touchstone Films filmstúdió logójának témazenéje?

ZENE A MOZIVÁSZNON - JOHN DEBNEY 17 FILMJE A TVGO-N:
- Jégkorszak - A nagy bumm
- A cipőbűvölő
- A Stonehearst Elmegyógyintézet
- Másnaposok szerencséje
- Újoncok napja
- Jobs - Gondolkozz másképp
- A hívás
- Alex Cross
- Szilveszter éjjel
- Álmok otthona
- Csak szexre kellesz
- Maci Laci
- Machete
- Ragadozók (feliratos)
- Pata tanya: Baromi buli
- Kutyabajnok
- Látástól Mikulásig

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: TV GO

Filmek Neked!

A cipőbűvölő

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2014)

A Stonehearst Elmegyógyintézet

Színes, magyarul beszélő, amerikai thriller (2014)

Másnaposok szerencséje

Színes, szinkronizált, amerikai vígjáték (2014)

Újoncok napja

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2014)