Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Apróláb, egy egészen apró, de annál kellemesebb meglepetés

  • TV GO
  • 2019. 01. 14., 11:37

Az Apróláb első fele egy oké gyerekfilm, rengeteg klisével megtűzdelve és elénekelve, majd a második felére egy meglepően jó családi filmmé változik.

A jetik békés, de hermetikusan elzárt életet élnek, kicsit hasonlóan, mint a pandák a Kung Fu Panda harmadik részében, tehát nulla kapcsolatuk van a külvilággal, de a különbség az, hogy a jetik nem is akarnak kapcsolatot létesíteni. Sőt, kifejezetten félnek, hogy mi is lehet a saját kis világukon túl. Így hiába jár szájról szájra a rémtörténet, hogy külvilágban él a mitikus lény az apróláb. Tehát az ember.

Érezhetően nem túl eredeti, ezerszer látott történet arról, hogy senki nem hisz a főhősnek, Migonak, mikor mégis találkozik egy emberrel. Persze nincs is bizonyítéka, szóval a jetik inkább hisznek a tekercseknek, meg a köveknek, hogy rajtuk kívül nincs más.

Migo ezért felkerekedik és rengeteg fizikai humorral tűzdelve – hol elesik, hol ráesik valami vagy ő esik valamire – elindul, hogy felkutassa az embert. Ám ekkor fordul egyet a világ a filmmel és elkezd tényleg szórakoztatóvá válni, mármint az egészen kis gyerekeken kívül másoknak is. Ugyanis az Apróláb kifejezetten okosan játszik a ténnyel, hogy a jetik és az emberek nem beszélik ugyanazt a nyelvet, ami rengeteg vicces konfliktushoz vezet. Ráadásul erőltetetté se válik, mert az egykor szebb időket is látott Percy-nek is érdeke fűződik hozzá, hogy valahogy kapcsolatot teremtsen a jetivel, mivel szeretné visszaszerezni régi hírnevét, amihez egy jeti elég jó eszköz.

Warner Bros.

Ezen túl kifejezetten jóleső, hogy hiába épít fel a film az első felében teljesen egyértelmű klisék mentén gonoszokat, kiderül, hogy igazából nem eszik ennyire forrón a kását, és érthető, hogy azok, akik az elején kerékbe akarták törni Migo terveit, miért is tették, és kiderül, hogy mind a két oldalon vannak rosszakarók, tehát a világ nem fekete és fehér.

Ez elég homályos, de nem akarjuk elárulni azokat a csavarokat, amik pont, hogy a végére szórakoztatóvá és megnézésre érdemessé teszik az Aprólábat. Mert igaz, hogy sok benne a fizikai humor, amik közül, jó, ha minden ötödik-hatodik, ami tényleg vicces. Az is visszatartó erő lehet sokaknak, hogy musical, de igazság szerint a zenék egyáltalán nem rosszak. Valamint egy animáció esetében kiváltképpen fontos, hogy hogyan néz ki. Ezen a fronton sincs szégyenkezni valója az Aprólának, mivel az animáció nagyon jól sikerült. Persze a karakterek dizájna leginkább a gyerekeknek kedveznek, de a látvány ettől még első osztályú.

Na jó, a végére egy kis spoiler: tényleg nagyon örültünk annak, ahogy a világ legunalmasabb kliséjét, a humoros mellékszereplőt kezeli a film, akit egy ponton csak simán hagynak a fenébe. Már csak ezért megérdemel egy kis figyelmet az Apróláb, hátha a jövő filmjei is tanulnak a belőle.

Az Apróláb elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Warner Bros.

Filmek Neked!

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)